Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   218 / 1273
(#) kadarist válasza Soldier20 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /

Nem találtam rajzot típusszám alapján. Sassziszám kellene az alaplapról.
Lerobbant az IC teteje?
(#) Soldier20 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 4, 2010 /

Igen. Ráhibáztál.
6870R4921AD
(#) thomato válasza ferzoo hozzászólására (») Feb 4, 2010 /

Köszi a tippet, átforrasztgattam a tunert is, meg a zf panelen is a tda 5931 környékét, de nem történt változás. Pedig reménykedtem, hogy kh, mert egy darabig hidegben volt... egyéb ötlet? A feszeket még nem néztem meg egyelőre... szerintem valamit csinál a tuner, mert kb. 30 csatornánként más a kása....
(#) mofesa hozzászólása Feb 4, 2010 /

Üdv mindenkinek.Van egy ITT 29100t tv-m.Először azt csinálta,hogy a power led elkezdett pirosan-zölden vibrálni és a trafó ciripelt.Az elkókat és a sorvégtranyót kicseréltem.A vibrálás megszünt.Bekapcsolásnál visszavált zöldről pirosra,egy ideig ciripel a trafó aztán abbahagyja.
Szerintetek mi lehet a probléma?Előre is köszi.
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

hello.Tegnap tevedtem.C-E között zarlat van mindket iranyban.Kivettem a tranyot éa igy vilagit a keszenléti led.Tehát akkr a tranyo ,vagy meg valami mas is hibas
(#) Gomezh válasza kadarist hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Most HQ-ról rendelek alkatrészeket (ellenállásokat, elko, tekercs, amit említettél tranzisztor) és a felét ujjá építem. A kerámia kondiknak se zárlat se szakadás, kapacitás méréssel is jót mutat. A trafóról leszedtem az árnyékolást, kitisztítanám de vannak rajta a huzaloknál néhol lejövő szigetelés. Esetleg valami ötlet hogy mivel fedjem be, vagy tegyek rá? Gondolom valami gyanta szerűséget kéne keresni, vagy sziloplaszt vagy inkább ne is nyúljak hozzá?
(#) Bélu válasza kadarist hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

CTV 578 VT (E)

A környékén már majdnem minden t kicseréltem de semmi
nem magát az IC-t kéne cserélni? Már magam sem tudom pedig nem szivesen dobnám ki mert szeretem ezt a Tv-t.

Köszike
(#) kadarist válasza Gomezh hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Szia!
Csónaklakkal ereszd be a tekercset. De ha maga a huzalszigetelés a beteg, akkor már az sem segít.
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Cseréld a tranyót, és a bázisában lévő elkót is, valamint ellenőrizd kapacitásméréssel a kollektorra kötött kondenzátorokat.
(#) kadarist válasza Bélu hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Van egy pár elkó az IC környékén. Mindegyik jó? Ellenőrizd az IC tápfeszültségét is!
Rajz: Bővebben: Link
(#) kadarist válasza mofesa hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Szia!
A sorvégtranyó rossz volt, vagy csak úgy kicserélted? A sortranzisztor vezérlését kellene megnézni.
(#) mofesa válasza kadarist hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

A sorvégtranyó eleve rosz volt.A vezérlését,hogy tudom megnézni?

A tranzisztor bázisáról indulva visszafelé, frekvenciamérővel, oszcilloszkóppal nézd meg, hogy a sormeghajtó jel (15,5kHz) meg van-e, esetleg hol akad el.
Konkrétan nem ismerem ezt a típust, de valószínű, hogy trafós a sortranzisztor meghajtása. A kis illesztőtrafó előtti tranzisztor tápját is ellenőrizd, és persze a vezérlését(sormeghajtó jel).

Köszi a segítséget,de az a gond,hogy nincs oszcilloszkópom.

De valószínű a multéteredben van frekimérés és feszültségmérés funkció. Ezekkel a mérési lehetőségekkel már lehet boldogulni.

Ez igaz.Megnézem,amit mondtál.Köszi

Arra figyelj, hogy sokáig nem próbálkozik a vezérlő a sorvégfok indításával, hanem egy idő után letilt. Ezt a tiltást az előlapi LED-en meg lehet látni. Persze vannak olyan típusok is, ahol ilyen tiltás nincs, és állandóan kiadja a vezérlő a sorjelet, akár van visszajelzés a sorvégfok működését illetően, akár nincs.
Ha egyáltalán nincs sorvezérlő jel, akkor az lehet nem megfelelő nagyságú tápfeszültségtől is. Ekkor a tápegység szabályzása szokott rossz lenni, például egy gyenge elkó miatt. A rendszertápfeszültségek (12V, 5V, 3,3V) megléte is fontos!

Köszi a segítséget.Holnap több időm lesz,akkor majd átnézem.
(#) juhaszlaszlo72 hozzászólása Feb 6, 2010 /

Szia!
Van nekem egy samsung /CW292418P/R/olyan gondom van,hogy standi led-nem ad élet jelet. Sorkimenő nem megy! tápnál mértem a kondinál a fesz300v.
A sorkimenőnél is ok a feszkó.
Ahogy láttam a STR X 6750-IC POWER HIBRID-Cserélve volt.
Sorkimenő hiba?
IC.power hibrid?
(#) bihari laci hozzászólása Feb 6, 2010 /

szia kadarist kicsereltem az ekokat de nem tortent semmi az orion tv 2030-cas model,gondoltam hogy hejre jon ahogy mondtad, de a kep nem jon be ha be is jon , akkor fekete feheren vagy ,olyan zavaros(rebeg)hogy nem laccik semmi es a hang is el akad de ha van hang akkor nincs kep,vannak csere alkat reszeim hozza,csak nem tudom hogy mit cserejek?,rajzot nem talaltam .
(#) kadarist válasza juhaszlaszlo72 hozzászólására (») Feb 6, 2010 / 1

Szia!
Nézd meg az összes tápfeszültséget, ne csak a sortápot. A stabkockáknál is mérj feszültséget. Pontosítsd a típust, mert a Google nem talál ilyet.
(#) bihari laci hozzászólása Feb 6, 2010 /

szia,,van 1 kinai tv valami cdcon-nevu tv model yk-2161, mar 2 db fugoleges vegfokot egetett ki pedig at kondiztam a tap es a magas fesz reszt, a fugg ic-la 78040n. .

(#) nagyimre10 hozzászólása Feb 6, 2010 /

Sziasztok.Már megint a segitségeteket kérném.Van egy PHILIPS 25PT900A tipusu tv,és készenlétből nem indul.A segédtáp jó,amit cseréltem a tápban a BUT11af a hálózati egyeniránitó diódái,és egy 4,7ohm előtét ellenálást.Más hibát nem találtam,és persze kapcsolási rajzot sem.Ha valaki tud valami okosat,vagy egy rajzot, megköszönném.imi.
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Szia!
Segítség rajz kereséshez.
Első lépés:Bővebben: Link
Második lépés (első találat):Bővebben: Link
Harmadik lépés:Bővebben: Link
Negyedik lépés:Bővebben: Link
És már meg is van a szervízmanuál.
(#) gerseimre hozzászólása Feb 6, 2010 /

hi
aki tud javasoljon valamit
philips tv l6.2 sasszival
ow hibája van
fet jó
potik egyik sem szabályoz, se a sorméret, se az ow állító.
mi lehet a gáz?
köszönettel
(#) kadarist válasza (») Feb 6, 2010 /

Szia4
A 6906-os dióda szokott megszakadni, esetleg valamelyik nagyobb kockakondi, vagy a FET meghajtótranyója. Persze akármelyik SMD ellenállás is rossz lehet azon a környéken, a fóliarepedésről nem is beszélve.
Rajz:Bővebben: Link
(#) gerseimre válasza kadarist hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

köszi a gyors segítséget, most sajna munkahelyen vagyok, de holnap megnézem a tvt
emiatt szállhat el sorvégtranyó?
(#) kadarist válasza gerseimre hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Ha eddig nem szállt el, akkor ezután sem fog elszállni a sortranyó az E/W hiba miatt. Nagyobb a sorméret vagy kisebb?
(#) gerseimre válasza kadarist hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

az úgy volt.........
tipikus eset
kicsi kék 2.2 nano elrepedve
sorvég elszállva
csere mindkettő, és a 8.2 nanos kondi is
akkor jólett a tv ow hibával, kicsi sormérettel
és ment is vagy 2 óra hosszat teszteltem
de meg kellett volna csinálni az ow hibát, ezért rajz alapján álltam neki gondolkodni, vettem bele ow fet et, kicseréltem, bár nemteljesen olyat kaptam mint a gyári, de elindult vele, és ment vagy fél percet, de közbe én megpróbáltam állitgatni a sorméretet, és az ow-t is, és sikerült is, de csak ilyen rövid életü volt a dolog.
ujsorvégtranyó, és újfet, persze megint kicsit más tipus..., most van az hogy ow hiba, csak nagy sormérettel, és a kis kék 2,2 nanos kondit is kicseréltem, mert olyan kis picikét kaptam a boltba, nem nagyon biztam benne,
tehát nemtudom mivan...
(#) kadarist válasza gerseimre hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Mindent nézz át! Kondik, diódák stb. Megfelelő tranzisztort, FET-et építs be!
Jó FET:Bővebben: Link
Következő: »»   218 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem