Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   623 / 1273
(#) kanalas válasza Master X hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

bele raktam, az arlkat részt amit montál és nem teljesen jó. mert az egyik oldala jó a szin a másik oldala meg nem jó mitkéne még kicserélni?
(#) Master X válasza kanalas hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Akkor ugyan az mint volt vele, vegyél bele újat vagy inkább bizd szerelőre mert látatlanba sok minden lehet.
(#) BarnaPili válasza kanalas hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Ha nincs szerencséd,pofáraejtették a TV-t és elmozdult a maszk a képcsőben.(Bár nem tudom,hogy ez a SONY Trinitronnál mennyire jellemző....)
István
(#) karaszbandi válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Nem biztos, hogy pofára esett. Kaphatott erős meleget is amitől deformálódott a maszk. De ezt egy célirányos ütéssel egyből ki lehet deríteni.
(#) BarnaPili válasza karaszbandi hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Hová kell,és mekkorát ütni? Ez érdekelne.
(#) karaszbandi válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Tenyérrel az elejére. Ha maszkos, akkor látszik ütéskor.
(#) hunpet hozzászólása Máj 9, 2012 /

Sziasztok!

Van egy LG CF-20ec tv hang van kép nincs a képcső nem fűt mi lehet a baja? köszi a választ.
(#) Master X válasza karaszbandi hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

Szia Bandi

Segitesz nekem az universum tv vel kapcsolatban, már a hibajelenséget leirtam .
mit keresek benne mi okozhat egyszerre ilyen hibát? Mert A Végfokozat jó a hangnál, és a tápja is jó de csatornát nem talalál. köszi előre is.
(#) karaszbandi válasza Master X hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

A biblia szerint a KF körül nézz szét. Ic, kondik.
(#) mind_the_gap hozzászólása Máj 11, 2012 /

Sziasztok,

Van egy képcsöves grundig tv-m. Ha av forrást választom, akkor a jobb felső sarokban ottmarad az av felirat. Hogyan lehet eltüntetni?

köszi előre is.
(#) mind_the_gap válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

hogyan lehet módot váltani? Én ahogy kapcsolgatom néha változik valami, pl az av felirat kisebb lesz, de hogy mivel csinálom az nem egyértelmű
(#) abyka1979 válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

Nekem kb.3 éve volt ugyan ilyen tv,teljesen ugyanevvel a hibával.Elborult,képcsővel előre,és az ütés után a szivárvány minden szinében játszott a kép.
Kísérleteztem sokmindennel,de a vége az lett hogy vinyó belsejéből túrt mágnesekkel lett körberakva a képcső belülről,akkor elviselhető volt a kép,de nem 100% tökéletes.
(#) matsui hozzászólása Máj 12, 2012 /

sziasztok.
Van egy matsui 14c107e tipúsu tv-m.
Délelőtt még ment,de most nem tudom bekapcsolni.Amit lehetett kipróbáltam vele. Mi lehet a probléma?vagy szerelőt kívánna már?
Tudna valaki segíteni?
Köszi előre is.
(#) istvan1819 hozzászólása Máj 12, 2012 /

Helosztok volna 1 westel tv-m hullámzik a képe mi lehet a baja küldök pár képet is a hibárol
(#) Papp Ferike válasza istvan1819 hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Üdv!

Szakmai előképzettséged van? Mert ha nincs, keress egy szerelőt. Üdv!
F
(#) Papp Ferike válasza matsui hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Üdv!

Valószínűleg szerelőt kíván. Elsőre táp hibára gondolnék.
Nem az egyszerűbbek közé tartozik.

F
(#) stoky hozzászólása Máj 13, 2012 /

Üdv a segítőkész Szakiknak!
Egy Orion T2835 STX tipusú televíziónál a képen látható probléma található.Kép csak függőlegesen középen, hang nincs.
Segítséget kérnék,h mely területen keresgéljek, ill milyen alkatrészeket ellenőrizek.
Köszönöm a segítséget előre is!
stoky
(#) kadarist válasza stoky hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Szia!
Először nézd át a forrasztásokat a sorkimenő trafó körül. Csatlakozók, kondenzátorok lábait ellenőrizd a leginkább.
(#) Papp Ferike válasza stoky hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Üdv!

A képeltérítő csatit nézd meg ,nem-e elfüstölt.
(#) BarnaPili válasza Papp Ferike hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Nem inkább a soreltérítő?
István
(#) mind_the_gap hozzászólása Máj 14, 2012 /

Sziasztok,

CUC7301 paneles tv-t sikerült életre keltenem. Most olyan gondom lenne, hogy ha AV bemenetet választom, akkor az AV felirat ottmarad nem akar eltűnni. Ha a P01, hangerő, stb jeleníti meg a képernyőn az eltűnik 3-4 mp után, de az AV felirat nem. Ötlet?
(#) stoky válasza kadarist hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Megnéztem, két forrasztási hibát találtam , javítottam de nem változott a kép.
Annyit még nem említettem,h első bekapcsoláskor sűrű ciripelő hang hallatszott és a csík nem volt ennyire éles és keskeny. Vastagabb volt kb 5cm-rel és a szélei ellmosódottak.
(#) kadarist válasza stoky hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

A soreltérítő tekercset (ami a képcsövön van) nézd meg szakadásra, valamint a csatolókondenzátorát is ellenőrizd. Az alkatrészeket vissza tudod követni a csatlakozó felől.
(#) heli hozzászólása Máj 14, 2012 /

Sziasztok!

Néhány napja hozzámkerült két, majdnem egyforma tv (a belsejük egyforma). A sasszi számuk: 11ak30a11.
Az egyik csak folyamatosan ciripel, és közben a készenléti led pulzál, kivettem belőle a sorvég tranzisztort, rátettem egy 60 wattos izzót, semmi változás és az égő nemvilágít. A primer oldalon a nagy pufferkondin 310 voltot lehet mérni.
A másik tv-vel hasonló minden, csakott nincs ciripelés és a led sem pulzál.
Tud valaki segíteni? Remélem érthetően írtam
(#) BarnaPili válasza heli hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

A sorvégtáp szűrőelkóját nézd meg első körben.
(#) kislacikahu válasza stoky hozzászólására (») Máj 15, 2012 / 1

Ezt a hibát szeretem a legjobban minden esetben helyszínen javítom.

szakadás keletkezett a soreltérítő tekercs és a sorkimenő autótranszformátor tekercseinek áramkörében, amikor e két áramkör kondenzátorral csatolásban van

Ezt a szakadást műszerrel kimérheted
(#) heli válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 15, 2012 /

Köszi a választ. Valójában nem nagyon tudom pontosan, hogy melyik az, csak kb. de még rajzom sincs, hogy esetleg meg tudnád mutatni, hogy melyik az pontosan.
(#) BarnaPili válasza heli hozzászólására (») Máj 15, 2012 / 1

A sorvégtranzisztort megtaláltad.Annak a kollektora kapja a sorvégtápot.Ezt visszafelé ki tudod mérni egy multiméterrel.A tápegység szekunder oldalán van egy 47 vagy 100 µF /160-200 V-os kondi.Kb akkora mint egy fél ceruzaelem.
István
(#) heli válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 15, 2012 /

Köszi!
Na akkor ezt holnap megnézem, és mennyi feszt kellene ott mérnem? Mármint az emitteren, mert most mint írtam, semmi sincs ott.
(#) BarnaPili válasza heli hozzászólására (») Máj 15, 2012 /

Az emitteren 0 V van,mivel ez a láb a testre van kötve.A kollektoron kellene a képcső nagyságától függően 115 és 145V között mérned.De keresd vissza ezt a kondit,forraszd ki,mérd meg,hogy megvan-e a kapacitása.
István
Következő: »»   623 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem