Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
bele raktam, az arlkat részt amit montál és nem teljesen jó. mert az egyik oldala jó a szin a másik oldala meg nem jó mitkéne még kicserélni?
Akkor ugyan az mint volt vele, vegyél bele újat vagy inkább bizd szerelőre mert látatlanba sok minden lehet.
Ha nincs szerencséd,pofáraejtették a TV-t és elmozdult a maszk a képcsőben.(Bár nem tudom,hogy ez a SONY Trinitronnál mennyire jellemző....)
István
Nem biztos, hogy pofára esett. Kaphatott erős meleget is amitől deformálódott a maszk. De ezt egy célirányos ütéssel egyből ki lehet deríteni.
Hová kell,és mekkorát ütni? Ez érdekelne.
Tenyérrel az elejére. Ha maszkos, akkor látszik ütéskor.
Sziasztok!
Van egy LG CF-20ec tv hang van kép nincs a képcső nem fűt mi lehet a baja? köszi a választ.
Szia Bandi
Segitesz nekem az universum tv vel kapcsolatban, már a hibajelenséget leirtam . mit keresek benne mi okozhat egyszerre ilyen hibát? Mert A Végfokozat jó a hangnál, és a tápja is jó de csatornát nem talalál. köszi előre is.
A biblia szerint a KF körül nézz szét. Ic, kondik.
Sziasztok,
Van egy képcsöves grundig tv-m. Ha av forrást választom, akkor a jobb felső sarokban ottmarad az av felirat. Hogyan lehet eltüntetni? köszi előre is.
hogyan lehet módot váltani? Én ahogy kapcsolgatom néha változik valami, pl az av felirat kisebb lesz, de hogy mivel csinálom az nem egyértelmű
Nekem kb.3 éve volt ugyan ilyen tv,teljesen ugyanevvel a hibával.Elborult,képcsővel előre,és az ütés után a szivárvány minden szinében játszott a kép.
Kísérleteztem sokmindennel,de a vége az lett hogy vinyó belsejéből túrt mágnesekkel lett körberakva a képcső belülről,akkor elviselhető volt a kép,de nem 100% tökéletes.
sziasztok.
Van egy matsui 14c107e tipúsu tv-m. Délelőtt még ment,de most nem tudom bekapcsolni.Amit lehetett kipróbáltam vele. Mi lehet a probléma?vagy szerelőt kívánna már? Tudna valaki segíteni? Köszi előre is.
Helosztok volna 1 westel tv-m hullámzik a képe mi lehet a baja küldök pár képet is a hibárol
Üdv!
Szakmai előképzettséged van? Mert ha nincs, keress egy szerelőt. Üdv! F
Üdv!
Valószínűleg szerelőt kíván. Elsőre táp hibára gondolnék. Nem az egyszerűbbek közé tartozik. F
Üdv a segítőkész Szakiknak!
Egy Orion T2835 STX tipusú televíziónál a képen látható probléma található.Kép csak függőlegesen középen, hang nincs. Segítséget kérnék,h mely területen keresgéljek, ill milyen alkatrészeket ellenőrizek. Köszönöm a segítséget előre is! stoky
Szia!
Először nézd át a forrasztásokat a sorkimenő trafó körül. Csatlakozók, kondenzátorok lábait ellenőrizd a leginkább.
Üdv!
A képeltérítő csatit nézd meg ,nem-e elfüstölt.
Nem inkább a soreltérítő?
István
Sziasztok,
CUC7301 paneles tv-t sikerült életre keltenem. Most olyan gondom lenne, hogy ha AV bemenetet választom, akkor az AV felirat ottmarad nem akar eltűnni. Ha a P01, hangerő, stb jeleníti meg a képernyőn az eltűnik 3-4 mp után, de az AV felirat nem. Ötlet?
Megnéztem, két forrasztási hibát találtam , javítottam de nem változott a kép.
Annyit még nem említettem,h első bekapcsoláskor sűrű ciripelő hang hallatszott és a csík nem volt ennyire éles és keskeny. Vastagabb volt kb 5cm-rel és a szélei ellmosódottak.
A soreltérítő tekercset (ami a képcsövön van) nézd meg szakadásra, valamint a csatolókondenzátorát is ellenőrizd. Az alkatrészeket vissza tudod követni a csatlakozó felől.
Sziasztok!
Néhány napja hozzámkerült két, majdnem egyforma tv (a belsejük egyforma). A sasszi számuk: 11ak30a11. Az egyik csak folyamatosan ciripel, és közben a készenléti led pulzál, kivettem belőle a sorvég tranzisztort, rátettem egy 60 wattos izzót, semmi változás és az égő nemvilágít. A primer oldalon a nagy pufferkondin 310 voltot lehet mérni. A másik tv-vel hasonló minden, csakott nincs ciripelés és a led sem pulzál. Tud valaki segíteni? Remélem érthetően írtam
A sorvégtáp szűrőelkóját nézd meg első körben.
Ezt a hibát szeretem a legjobban minden esetben helyszínen javítom.
szakadás keletkezett a soreltérítő tekercs és a sorkimenő autótranszformátor tekercseinek áramkörében, amikor e két áramkör kondenzátorral csatolásban van Ezt a szakadást műszerrel kimérheted
Köszi a választ. Valójában nem nagyon tudom pontosan, hogy melyik az, csak kb. de még rajzom sincs, hogy esetleg meg tudnád mutatni, hogy melyik az pontosan.
A sorvégtranzisztort megtaláltad.Annak a kollektora kapja a sorvégtápot.Ezt visszafelé ki tudod mérni egy multiméterrel.A tápegység szekunder oldalán van egy 47 vagy 100 µF /160-200 V-os kondi.Kb akkora mint egy fél ceruzaelem.
István
Köszi!
Na akkor ezt holnap megnézem, és mennyi feszt kellene ott mérnem? Mármint az emitteren, mert most mint írtam, semmi sincs ott. |
Bejelentkezés
Hirdetés |