Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   747 / 1273
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Csak ezeket leltem meg, most melyik program volna jó az enyémhez?.
(#) soos csaba válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Vagy itt van még egy oldal ahol még vannak progik, de nem leltem egyet se ami az én modellemhez jó volna Bővebben: Link A sasszé száma a panelnak Z50,190-07, a modelszáma meg-NR21CB0
(#) küzmös Gergely hozzászólása Jan 18, 2013 /

Sziasztok! Egy rég nem látott ismerősöm a minap idehozta nekem a tv-jét. Mondván "baj" van... és tudja hogy anno csináltam a cégnél egy pár embernek a masináját.. Szóval ez egy 66cm-es SHARP 28JS-74E típusú készülék. A hibajelenség és az előzmények röviden: Januárban hozták fel kb egy év állás után a pincéből. Majd üzemeltették,de néha csinált olyat hogy eleinte egész napos (olykor csak pár órás üzem után) "lekapcsolt".. se kép,se hang.. elmondás szerint standby led sem világít.. kapcsolgatásra visszakapcsol,de inkább nem.. általában csak "hülés" után. A kolléga azért hozta el,mert "zavaróan besürüsödött" a jelenség.. olykor akár már vissza sem tudták kapcsolni aznap. Most ketyeg a készülék..

P1090687.JPG

(#) küzmös Gergely válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Fél órája megy,és semmi.. hacsak annyi nem hogy a fekete szín igen világosnak,és ködszerünek hat.. mintha magas lenne a G2.. De a tulaj szerint ez ilyen volt.. szerintem pedig eléggé világos ez. (A fénykép nem is adja vissza teljesen)

P1090689.JPG

(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Direkt úgy kerestem, hogy Beko E1 sasszihoz (ilyen van neked is) keressen a kereső találatokat. Innentől kezdve rád van bízva, hogy megtaláld a készülékedhez konkrétan illő bin fájlt, ami maga az EEPROM tartalom.
(#) kocici17 válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Ebből mondjuk egyik sem az igazi....körűlnézek neked.
(#) kocici17 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Egy icipicit a g2 le, és a zöld sugár is...Úgy álitsd, hogy szineket elveszed, az az a távirányítóval fekete-fehérre állítod, és akkor szabályozd a szineket egyenként, /jelen esetben icipiciket le , hogy a kép tényleg fekete-fehér legyen és annyi.
(#) samsungtv válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Szia
Én Vidanet-es vagyok tv és internet is.Net meg wifi-vel van a tv-n.Frissíteni egyébként egyszerű????? Mert néztem róla videót és ott csak annyi volt hogy le kell szedni a frissítés feltelepíteni pendrive-ra és aztén a tv végzi a többit nem????
Üdv

Az alaplap szerint neked ez van: Az eepromot még meg kell néznem, hogy melyikkel kompatibilis., Ha üreset teszel bele, akkor semmit sem csinál???? Mert ha beindúl akkor a szervízkóddal Te fogod paraméterezni.

De ha igaz megvan ez is...
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
(#) kocici17 válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Az álltalad megadott alaplap szám szerint (NR 21CBO) ez egy Beko 12.6. Az alant lévő anyag erre vonatkozik..
(#) küzmös Gergely válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Köszi! jó is lett. Viszont most már egy órája megy és a hibának nyoma sincs.. valamelyik Elko lehet a ludas?

Gergő ahhoz vissza kell olvasnom, hogy tudjam "melyik kékest alakítottad át, festékszóróra"...Ha nem melegszik és nincsenek laza csatlakozások, és forrasztások, akkor nagy baj nem lehet.
(#) küzmös Gergely válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Értem..

Na látod így kell színes tv "fehér egyensúlyt állítani..."szinvakoknak mind 1 " Ha kikapcsolt színeknél szép fekete-fehér "op-art" akkor az esetek 99% ban jók a színek, mivel a fekete tartalmazza az összes színt, és a fehér meg ugyan azt csak negátban.
(#) soos csaba válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Na be forrasztottam az új eepromot, be kapcsol a tévé, de nem reagál semmit a távirányítóra!. egyedül a tévén lévő gombok működnek, hangerő,és csatorna váltás!

Töltöttél valamit az eepromra az égetővel?... És miért nem foglalatba raktad??

Nem nem égetem semmit az eepromba, üresen pakoltam bele a tévébe, az eeprom égetővel egy másik eepromot próbáltam ki de sajnos nem működik az égető!, vagyis jobban mondva az eeprom égetőnek a csatlakozója DB9-es, és nekem nincs a gépemen ilyen csatlakozó, hanem csak DB25-os, és valahogy össze kellene dolgozzam ezt a két csatlakozót hogy működjön vele a gépen, a gépemen ilyen hosszúkás 25-lábas csatlakozó van, de az eeprom égetőn csak kilenc!. Hogy oldjam meg most ezt!?

Foglalatba azért nem raktam mert ez egy SMD eeprom!
(#) mps válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Szia! Kis segítség a soros porthoz: Bővebben: Link

Ok a foglalat miatt rendben. Ezek szerint a te gépeden csak printer port van, miközben az égető sorosat használ, vagy van benne 25-ös soros, .....nehéz elképzelni, hogy nincs 9 es soros, mikor az is szabvány volt.

Na akkor megint "fésüljük" meg az egész irományt..
Tehát: kicserélted---bekapcsoltad,(ezek szerint müxik) és a készüléken tudsz csatornát keresni+hangerőt állítani+minden mást, csak a távirányítót nem látod.
Ha ez igaz akkor most kell bemenni a távirányítóval a szervíz üzembe, és paraméterezni.

Hát ez van nekem nincs ilyen sajnos a gépemen!

Igen a távirányítóról nem érzékel semmit most már!, és mintha a kép is sötétebb volna egy picit, és a kép felső részébe most húzott nekem egy piros meg egy zöld 1mm-es kis csíkot. Ez azért van mert nincs még az eepromba program? Ismétlem a tévén csak a hangerőt és a csatornát lehet váltani semmi mást!

Pontosan igaz. nincs paraméterezve., és azok vannak az eepromban, most néztem a tartalmat, és ezt max3 módon lehet belenyalni, 1: égetővel..2:szervíztávirányítóval..3: vagy ha van az alaplapon csatlakozási lehetőség , akkor I2C-n.
(#) soos csaba válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Amúgy ezt az égetőt kaptam ma egy tévé szerelő társamtól. De azt el felejtette mondani hogy nem működik valamiért, én mindent rendben találtam benne!.

Mert program is kell hozzá.

Erre a service csatlakozóra gondoltál?. Amúgy ezt a programot töltöttem le ma így hirtelen.

Még 1 dolog... Általában a táviránytok panelján több gomb hely van mint amennyit a nyomólapja tartalmaz, az az mindegyiken rajta van a szerviz "gomb" és persze a telyes program csak a gombsoron nem teszik lehetővé, a belépést. Hát nem mondom, hogy nézd meg, mert ahhoz ki kell nyitni. De próbáld meg a távirányítóval a már sokkal lejeb leírt módon a belépést a szerviz menübe. És akkor tudod paraméterezni.

Bizony ez az...
Itt paraméterezi a szerviz. Felprogramozni feltudom neked az eepromot, csak, én Újpesten lakom.
Igy nem is tudod elérni a távirányítóval addig, míg nincs engedélyezve neki....

Az égetőre nem tudok neked sokat mondani, mert én egy EMP20 at használok eprom-eeprom--kontroller stb. programozáshoz, és egy Pic-start-ot Vezérlőkhöz.
(#) kadarist válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Most már nem akarok nagyon beleszólni, de a Z50.190-07 alaplapkódhoz a Beko E1 sasszi tartozik.
Következő: »»   747 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem