Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Még 1 dolog: (ahogy én gondolom)
Az eepromban eltárolt beállítások vannak. Ha nincs benne eeprom, akkor is működnie kellene a tévének, és menüből lehetne állítani geometriát. Csak éppen nem fogja eltárolni, ha kikapcsolom és újra bekapcsolom. Ha most menüből nem tudod helyrehozni, akkor szerintem nem eeprom hiba. Azért meg lehet próbálni a cserét. Kadarist-nak én hiszek, lehet hogy mégis az a baja. Akkor legközelebb már tudjuk a javítás módját. Azt tudom, hogy hasonló menü programozásnál nekem ki kellett hozni 2 eres vékony vezetéken a menü kapcsolását és úgy sikerült beállítani sok állítgatás után a geometriát. Gyárilag abban a panelen volt egy csatlakozó, annak 2 kivezetését kellett összezárni a menü eléréséhez. Annál a tévénél össze lehet keverni a hangszóró csatival. (Én is szívtam vele először, oda dugtam vissza a hangszórót.) A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Bocs, hogy beleszólok, a norma hibát egyszerűen kiderítheted:
Fogsz egy beltérit vagy dvd-t amin be tudod állítani a kimeneti normát ntsc-re és nézd meg azzal a beállítással. Ezzel kizártad a normahibát. (vagy nem ha, netán nem az van)
Igen. Szerintem futni fog NTSC-n is. De erre kíváncsi leszek.
A menüben nincs régiókód? A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Egy pillanat fi-lyuk, hol lehet be állitani egy DVD-n NTSC-re, ti nem a PAL, és Mesecam-ot magyarázzátok?
Általában van a DVD-knek egy video menüjük.Ott tudod állítani.A mesecam az már nem él.
Mondjuk a DVD-en van egy három állású kapcsoló ezekkel a feliratokkal. COMPOSITE, COMPOSITE/RGB, és Y/C- vel jelölt állásokkal.
Távkapcsoló,setup,vagy menü gomb,video ....
Meg néztem, és nincs ilyen fajta be állítás a DVD menüjében!, csak a kép arányt tudom állítani!
Megvan!, ki próbáltam egy másik DVD-lejátszóval, ennek a menüjében már leltem illyes fajta be állítást!, ha át váltom NTSC-re akkor a kép meg ál és nem futkos!, na most akkor mi a rossz a tévében, csak az eeprom, vagy mi lehet, ha NTSC bemenettel vezérelt jellel nem fut a kép?.
Szerintem nem az eeprom, ahogy már korábban is írtam. Menüből át kellene váltanod a tévédet PAL rendszerre. Ezt kell megkeresned. Régiókód vagy PAL/NTSC video formátum váltó a menüben. Ha nem találod, akkor valami leírást kell szerezned, hogy a régiókódot hogy lehet átállítani a távszabályzó segítségével a menüben.
Ez a baja a tévédnek csak, tehát át kell állítani. Mondjuk azon csodálkozok hogy az NTSC miatt futott a kép. Tanultam belőle. A multik ugyebár felismerik és automatikusan átváltanak. Ez miatt nem okozott nálam képfutást soha ntsc. A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Régiókód alatt azt érted hogy be ütök egy szám kombinációt a távirányítón, és akkor bele tudok menni egy másik menübe?. Köszönöm a segítséget!
A régiókód az azt jelenti, hogy 1-1 készülék forgalomba helyezésénél a gyártó a szerviz menüben beállítja a régiókódot, hogy a készülék az exportra menő ország szerinti normáknak megfelelően működjön. Vagyis lehet, hogy valóban egy szervizkódot kell beütni ahhoz, hogy átálljon PAL-ra és nem osd-ben lehet átállítani. Ehhez kellene egy teljes service manual, vagy nagyobb gyártók support segítsége a gyártó honlapján kérve.
Nincs változás, már próbáltam.
Nem tv nek akarom használni, hanem dvd lejátszót kötöttem rá. Eddig kb 20 Junosztot javítottam és alakítottam át, hogy composit jelel mennyen és mind tökéletesen működik, kristálytiszta képpel. Csak sajna ez kifogott rajtam. Az összes kondit kicseréltem, kivéve a vizszintes eltérítésnél a C122,C124 pozíciójut. Ezért írtam, hogy a kondin kívül esetleg más kimehetett-e benne?
Amit találtam rajzot azt feltettem ide, néhány bejegyzéssel lejeb. és sajnos egy ic tokról van szó ahogy irtad, tehát igen jó esélye van anak amit írtál ....hasonlóan gondoltam lejebb.
Na ja közben frissített a számítógép......hu de lassú volt..
Színredszerek: Analóg színes televíziós rendszerek [szerkesztés] A táblázat bemutatja a különbségeket: NTSC M PAL B,G,H PAL I PAL N PAL M SECAM B,G,H SECAM D,K,K',L Vonalak/Mezők 525/60 625/50 625/50 625/50 525/60 625/50 625/50 Vízszintes Frekvencia 15.734 kHz 15.625 kHz 15.625 kHz 15.625 kHz 15.750 kHz 15.625 kHz 15.625 kHz Függőleges Frekvencia 60 Hz 50 Hz 50 Hz 50 Hz 60 Hz 50 Hz 50 Hz Színvivő Frekvencia 3.579545 MHz 4.43361875 MHz 4.43361875 MHz 3.582056 MHz 3.575611 MHz Video Sávszélesség 4.2 MHz 5.0 MHz 5.5 MHz 4.2 MHz 4.2 MHz 5.0 MHz 6.0 MHz Hangvivő 4.5 MHz 5.5 MHz 5.9996 MHz 4.5 MHz 4.5 MHz 5.5 MHz 6.5 MHz Ezeket a szabványokat már sok országban leváltotta a digitális műsorsugárzás szabványai az ATSC, DVB-T, DVB-T2 és ISDB. Bocsánat de most muszáj volt helyet kihagynom a sorok közt, mert áttekinthetetlen lett volna. Így is kicsit kusza, de értelmezhető. Ezért van "képpárosodás" ntsc állásban pal esetben A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
Próbáljátok meg az 1234, vagy 0000, kódot.
Szia
Nekem is ilyen tv-m van és megnéztem nálam semmi baja az index.hu-nak.Mondjuk nekem csak a 001029-es szoftver van fenn és most gondolkodtam hogy kéne frissíteni.Nekem csak olyat csinál hogy megszakad a net és utánna megkírdi hogy bezárom e vagy állítsa helyre, helyrállítatom és megy tovább rendesen.
A mellékletben megtalálod a tda 9345 anyagát, Ha igaz az van benne.
A szervizmenübe 9345 a belépő ha az van benne, ha 9301 akkor meg értelemszerűen 9301. A telyes szervízbeállítás benne van, és a gyári belépőkód. / a 21.oldaltól nézd és ott lesz./ Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
Nagyon szépen köszönöm!, sokat segítettél!, remélem meg tudom oldani!.
Örülök neki ..visíts ha elakadsz. Mielőtt kibelezed az eepromot azelőtt a lentiek szerint nézd át. Ha nem fogad szót ami nem valószínű, csak ha behalt a 2408, akkor eeprom ki, ha van lehetőség azonnal kiolvasni, egy újba be és akkor már elvileg írható.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
Szevasz, gondolom erre a részre gondoltál?-To enter the Service Mode, ‘Service In/Out” button on the Service Remote Control or activate the “Picture Menu”
with the user remote control and press “9301” (Press “0” button to exit the Service Mode). Amúgy mit is jelent ez pontosan, nem minden szót értek!.
Neked nem szerviz távirányítód (Service Remote Control) van, hanem "user remote control"-od van, tehát a szervizmenübe úgy tudsz belépni, hogy gyors egymásutánban megnyomod a 9301 gombokat. A szervizmenüből a 0 gombbal tudsz kilépni.
Szevasz, ha sikerül be lépnem a szerviz menübe, és ott át tudom állítani NTSC-rol PAl-ra és nem fog repdesni a kép akkor minden rendben, DE HA akkor is repdesni fog a kép akkor eeprom csere kell?:
Szia!
Nekem, 001030-vol előtte, akkor még nem volt gond az index-el, de akkor még nem is volt 2 oldalas...leszedtem az index programját, azon keresztül megy, bár butább a megjelenés. A youtube videóknál, ha böngészőből indítom ugyanúgy kiszáll hibával nekem is pár perc múlva, de ha a youtube programjával nézem ugyanazt, akkor nem. Nem néztem mondjuk végig a legutóbbit, de 1 óránál még semmi hiba nem volt. Milyen szolgáltató adását nézed? Üdv Inhouse
Szervízmódba való belépéshez nyomd meg a "Service In/OUT" gombot a szervíztávon (ha van) vagy lépj be a kép menübe a felhasználói távval (ilyened van) és üsd be a 9301 számokat. (nyomj 0 -t a service menü elhagyásához /ha végeztél/)
Ezt jelenti pontosan a fenti szöveg. Üdv!
Igen, lehet, hogy defektes a memória és nem tartja meg a beleírt adatot. Ilyenkor cserélni kell és utána beállítani a paramétereket a hardverhez.
Mielőtt kidobnád a 2408-at az mérd meg a 8-as lábon a testhez képest, a 3,3 voltot, hogy meg van-e.
Szevasz Kadarist!, szereztem gyorsan egy eeprom égetőt az egyik havertól, és le töltöm hozzá a PoxyProg-ramot, csak az a bajom hogy nincs meg az eepromba való program!, ha neked meg van, nem tennéd ide fel?
Nekem nincs meg, de szerezhetsz hozzá a neten így: Bővebben: Link. Egy kis segítség: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |