Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Hát nekem is azért nem halad a labortápom és az akkutöltőm pedig a héten be kéne fejezni legalább a tápot.De lassan itt a szabadság és bepakolok a szobámba ha más nem!
Hát azért engem anya lelőne ha ez lenne a szombámba[OFF]
[off]
Én tudom miről beszélsz. Nekem a garázsban van a műhely a maga 14 °C hőmérsékletével. Nem túl kellemes. És egyre hidegebb.
[OFF]Ismerős...alsókonyha,villanyos melegítő az asztal alól fújja a meleget rám,a javított videoban meg megköt a zsír...Be kell üzemelnem a kályhát. De inkább legyen már nyár.
Én a garázsból költöztem fel a szobába. Az sem jó megoldás olyan szempontból, hogy a szobában lényegesen kevesebb most a hely.
Régen tettem fel képet mindkét állapotról: régi műhelyről itt van kép: Bővebben: Link Az újról belakott állapotban pedig itt: Bővebben: Link
A billentyű nem ott szokott lenni, csak ledobtam, amugy vezeték nélküli, és az ölembe szoktam venni, meg ugye ágybol is szoktam gépezni, ha már nem telik laptopra.
Ez még rend is. Van az ágyam, fel lehet nyitni és tele van kábelekkel, meg különféle alkatrészekkel, és ez mind a TV alatt volt. És 2 választásom volt: bepakolom az ágyba(majd lefotózom ha érdekel) vagy ki a garázsba. Sejthetitek mit választottam.
A rend nem cél, hanem eszköz.
Olyan mint egy speciális szerszám. Lehet nélküle is boldogulni, de vele sokkal egyszerűbb. Olyan szintre kell fejleszteni a rendezettséget, majd utána fenntartani, hogy az ne hátráltasson, hanem segítse a ténykedésedet. Végül még egy "bölcsesség". A műhely nem azonos a raktárral. Különböző követelményeknek kell megfelelni a kettőnek, és még-ha gyakorlatilag össze is mosódik a valóságban ez a két funkció/feladat, lehetőleg az adott szekciónak az adott feladatot kell szolgálni. Hú.. ez elég bonyolult lett, remélem azért érted.
Mily bölcs szavak. A raktár az raktár a műhely pedig műhely. Sajnos elég kicsi a szobám, és mindent nem tárolhatok bent, a gyors munka érdekében pedig nem árt ha nem kell 50-60 métert szaladgálni kint a hidegbe a garázsig 2 db tranzisztorért, ami lehet nem is jó.
Doszpot: Szeretnék engedélyt kérni hogy megépítsem azt a gyufásdobozbol csinált alaktrésztárolót amit csináltál mert nagyon tetszik és nincs pénzem a műanyagra. Téliszünetbe rendet rakok megint mert kell a hely az új forrasztómnak(állomás) és amugy is kell a hely, mert eddigi legnagyobb rendelésemet is megkapom és imádok csomagolni.
Ne viccelj, én is itt láttam a fórumon ezt a tárolót. bár... hogy egész pontos legyek, már a bátyám is ilyenekben tárolta az alkatrészeit, amikor engem először megcsapott a forrasztás szaga... Egyébként tudom javasolni a zacskózós megoldást is alkatrésztárolásra.
Bővebben: Link Ellenállásoknak és kondiknak szerintem jobb a zacsi. Gyufásdobozból legalábbis nagyon sok kellene az ellenállásokhoz, ráadásul az újaknak nem is fér el jól a lábuk, csak görbítgetve. Egyébként SMD holmikhoz és IC-k, tranzisztorok tárolására a gyufásdoboz a legolcsóbb. az egész rokonság hozzám hozza az üreseket jó ideje.
Eddig zacskókba pakoltam, de valahogy az nem tul jó mert nemtudom szépen sorba rendezni, csak bele vannak szórva a fiókba. Nekem alapbol mindig van üres gyufásdoboz mert nem keveset használok(nem cigi) mert szoktam csinálni karácsony és szilveszter között ilyen tüzijátékokat. Na mindegy, köszi a tippet. Most megyek aludni(már rég mennem kellett volna) további szép estét.
Sziasztok!
Megleptem magam egy ilyennel: Bővebben: Link Remélem jó lesz a melléket kép 2db 0603SMD ellenállásról
Ez a max felbontás? Mert nekem annyira nem tetszik.
Nem.
Most jöttem rá a max felbontásra. Csak nagy a kép ahhoz, hogy ide feltölthessem. Még ismerkedem vele. Majd este teszek fel még képet.
Vágd körbe, úgy már sokkal kisebb lesz. Amúgy meg mitől lenne 1.3Mpixeles kép nagy?
2 képet tegyél fel, egy amit fényképezel fényképezővel és egyet, amit a mikroszkóp készít. (Én is akarok venni, de nem találtam eddig megfelelőt. ) Arról pedig már leszoktam hogy megvegyem a gagyit olcsón és kidobjam.
A fórumba való feltöltéshez nagy. 4MB bmp file.
bankimajki Este teszek fel képeket. Nekem ez is bőven megteszi. Van ennél sokkal olcsóbb is.
Milyen közel kell rakni az alkatrészhez, 50x nagyításnál, hogy éles legyen a kép? Én olyat keresek ami alatt lehet dolgozni. (forrasztani stb..) Amiket láttam az mind olyan volt, hogy majdnem rajtavolt az alkatrészen, és csak akkor lehetett éles képet csinálni.
Üdv!
Én kísérleteztem régebben egy távcső kihúzható nézőkéjével és sima webkamerával. Aránylag jó képet adott kb. 10 cm-ről. Kellene valami optikához értő emberke aki meg tudná mondani, hogy milyen optika kellene, hogy 20-30 cm-re legyen az alsó lencse a tárgytól.
Ez alatt nem lehet dolgozni nem is arra való. Vizsgálatra jó.
Szia.
Én most egy "régi" digifényképezőt használok, amiből ki lett iktatva az automata kikapcs, és webkamként megy. De ennek is kicsi a nagyítása. Próbálkoztam Én is webkam + lencse megoldással,de mindig túl közel került az alkatrészhez.(nem lehet alatta dolgozni) Ezért keresek olyat ami min. 15cm -ről legalább 50x nagyításnál éles képet ad.
Nemcsak hogy dolgozni lehessen alatta, de még viszonylag nagy felületet is kellene látni jó minőség és 10-100X-os nagyítás mellett. Ehhez viszonlyag nagy lencsék kellenek. (Én a múlt hétvégén szétszedtem egy objektívet és annak a lencséivel játszottam, de rájöttem hogy nem olyan egyszerű ez, mint ahogyan azt elképzeltem.) Rákerestem ilyen célra tervezett mikroszkópokra és rájöttem, hogy marad a céges miki használata a számomra. :S (Mivel a pár 100e-től a milliókig terjedő összegekbe kerülnek.) (Persze ezek már nem hobbi kategóriák.)
Szia!
Az alábbi oldalak fórumain biztos találsz az optikához nagyon értő, segítőkész embereket:Csillagváros - MCSE
Sajna fényképezőgép nincs a közelben. Csak a nagyítások eredményei.
A bmp->jpg konverzió azért rontott a minőségen. 100x nagyítás felett meglehetősen nehéz kalibrálni, hogy éles legyen a kép. Nekem egyenlőre nagyon is megteszi
Szerintem a képek önmagukért beszélnek, karácsonyra lehet meglepem magam!
Pár hete javításkor átfúrtam egy panelt ami ennek következtében zárlatos lett. Most már az okot is megerősíthetem.
Én azt hittem, hogy ez egy kétoldalas panel. Hát nem mert van vezetősáv a rétegek között is.
Hát ez nem semmi, ezek szerint megérte a pénzét
Nem olyan egyszerű az optika, sok ismeretlenes a dolog. Amit ajánlok, akármit ha alakíttatok át, a lencsét, objektívet, a szenzortól vigyétek messzebb, ezzel közelebbre tudsz majd fókuszálni. Keress kis szenzoros (ócska) masinát, könnyebb éles képet csinálni vele. Ha eleve teleobjektívből indulsz ki jobb nagyítást érsz el. Megvilágításra pár LED a lencse köré kötelező.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |