Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Még szerencse, hogy jól működik a modul és nincs kérdés.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2018
Ha az i2c kommunikál müködik tökéletesen de ilyenkor nem is melegszik!
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2018
Mekkora felhúzó ellenállásokat használ? És hány db. I2C eszközöd van csatlakoztatva?
Én ezt a modult szoktam használni csak....
Bővebben: Link Ha jó látom 4.7K Annyit észre vettem a modulon változtattak annyit hogy 3.3V most már az akku fesz Régen 4.3 volt amit még soros diodával kommpenzálni kelet 4.1 re.. A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2018
Kérdés, hogy nem elem van-e benne akkumulátor helyett? Mi van ráírva?
CR2032 - ez elem, nem tölthető LR2032 - ez akkumulátor, tehát tölthető A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2018
Tudna valaki egy működő programot adni arduini motorshieldhez?
Valamiért a netről szedettem nem működik. Köszönöm!
Ez jön ki belőle a hangkártyás dologgal. Ezt kellene valahogy arduinoval befognom, hogy tudjam melyik kapásjelző küldi éppen a jelet.
Előbb áruld el, hogy mit vettél, gondolom ebből is van több féle
Ez így első ránézésre nagyon hasonlít egy rs232 soros átvitelre..
![]() A hangkártyás dologra szerintem tölts le egy oszcilloszkóp programot, csak precízebb mint egy hangkeverő. Na várj csak! Amikor nincs adás akkor mit ad ki magából a vevő? Lehet elég lenne csak azt figyelni hogy jön-e valami és nem is kell értelmezni! Mondjuk elég ritkán nyomkodják az autóriasztót pecázás közben.. A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2018
csak akku LiR2032!
De az chip ha nem olvasod mért melegszik még nem találkoztam ilyennel kicsit vicces! ![]()
Idézet: Ez jó hír.„csak akku LiR2032!” Hogy miért melegszik, nem tudom. Nagyítóval nézd körbe, hogy nincs-e valahol fölösleges ónmorzsa, szennyezés! Feltételezem, hogy a 32K és az SQW jelű kivezetésekre nem kötöttél semmit (azok kimenetek egyébként).
Mindegy, már meg van.
Úgy tűnik, ez impulzus szélesség modulált jel (PCM), jól látható széles szinkronjellel, rövidebb és hosszabb adatjelekkel. Ezeket kellene szélesség alapján szétválasztani és az eredményből például léptetéssel kész adatot kreálni.
Én az impulzus le- és felfutó élét figyelném megszakítással. A lefutó él lenne az időmérés kezdete, a felfutó a vége. Időalap lehetne a panel időalapja, vagy valamelyik timert lehetne futtatni. (Lefutáskor nulláról indítani, felfutáskor értékelni) Kész megoldást első ránézésre nem tudok javasolni.
Nincs hiba a pcbn....
De a kinai gondolt az elemes verzios megoldásra is Dioda soros resistor: CR2032 =1K (vagy elhagyni) LIR2032= 300.. 400R jó
Valaki tud hasonló más megoldást mind a Arduino Web Editor ami müködik is az én saját felmásolt könyvtárakkal is ?
Webes megoldásba keresek hasonlot mind az arduino ide!
ÉN azt csináltam, hogy letöltöttem egy Dropboxot. Egy úgy működik a gépen, mint egy sima mappa. Aztán ezt felraktam PC-re és laptopra. Majd fogtam, és az egész Arduino IDE-t mindennel együtt beletelepítettem ebbe a könyvtárba. Így ha valamit felrakok, projektet írok, stb... bármit látok a másik gépen is. Amint internethez férnek a gépek frissítik a fájlokat, és offline is dolgozhatok vele. Majd otthon/az úton folytathjatom. Nekem ez nagyon bejött.
Nekem úgy rémlik, az arduino web editorba is tudsz saját könyvtárakat hozzáfűni, vagy tévedek?
igen ebböl forditanénk projektet de elvérzik egy examle nél is..
![]()
Amit szeretnék az adot szerveren lenne amivel dolgozok ide és onan is futatni bármilyen pcröl gyorsan elérhetö... online verzio ide formába csak meg bizhatalanok amit idáig találtam!
codebender Jó lenne de tele van limitekel a free megoldása! https://www.codechef.com/ide https://codesandbox.io/s/angular https://codebender.cc
Sziasztok
Hátha valaki csinált már ilyesmit... 0-180° os fáziseltolás két pwm csatorna között, viszonylag magas frekvencián, 30-140kHz en, hogy lehetne ezt megoldani arduinóban? Előre is köszönöm!
Érdekes kérdés. Elvileg a hozzájuk tartozó timert kellene megfelelő időben nullázni, és ezzel a fázistolás megoldható. Gondolom én.
Arduino keretrendszerrel sehogy szerintem. A mikrokontroller regisztereivel viszont megoldható bizonyos határok között, ehhez viszont tudni kellene, melyik Arduino lapkát használod a feladatra.
125Khz-es PWM-nél lesz 7bit felbontásod (128 különböző érték). Ez csak egy csatorna. Ha két csatornát akarsz használni, akkor feleződik a felbontás, tehát lesz 6bit-ed, vagyis kb. 64 értéked, amik meghatározzák a PWM jel felbontását.
31.25KHz-nél kapsz 9bitet egy csatornára, és 8bitet kettőre (256 érték). 16MHz-es Arduino-val számoltam (Atmega328). Elég a felbontás?
Simán megoldható. Az egyik 8 bites timer lesz a referencia. Ehhez képest a 16 bitessel tologatod a fázist a TCNT regiszterrel. Persze Arduinoban nem fog menni.
Dupla frekin járatva majd egy külső 2es osztóra vezetve.Az osztó flipflop Q és ~Q kimenetei adják a 2 fázisú jelet.
Vagy ha az egy kapuidőnyi késés belefér a fázis hibába akkor csak egy inverter kell akkor mehet alapfrekin is. Persze ez nem szoftver , vasból van megcsinàlva.Igen ez Fixen 180 fokos eltolás lesz. A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2018
Elvileg regisztereket ugyan úgy lehet bizergálni arduinoban is, mint bármelyik másik progkörnyezetben, ( avrstudio vagy épp bascom) de az ilyen szintű bit tologatás sose feküdt...
Legalább is libek vannak, amelyekben viszonylag pontos és nagy frekvenciájú pwm-et elő lehet állítani, pl PWM.h vagy timerhelper.h .
Tudtommal arduino ide alatt is be lehet húzni c kódot. Tudtommal. Asszem. Talán
![]()
Arduino IDE-ben is működik a dolog, csak nincsen hozzá arduinós parancs. Regiszter piszkálással megy. Legalábbis nálam.
Semmiféle lib sem kell. Kicsit adatlap olvasgatás és 20-25 sor. A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2018
Én másféle módon csináltam.
1-es és 2-es timer megállít. Elindítom a kívánt frekin a 2-es timert, fázishelyes módban és a megfelelő kitöltéssel. Majd indítom az 1-es timert ugyanazon a frekin, fázishelyes módban, a megfelelő kitöltéssel. A 2-es timer TCNT regisztere mindig 0. A fázistolást mindig az 1-es timer TCNT regiszterével állítom. Ezen a módon a fázisok mindig garantáltan szinkronban lesznek. A frekvenciákat, amiket használni tudsz, azokat a 8 bites timered felbontása fogja megszabni. A fázis tologatását a 16 bites timer. 140 kHz környékén 3.1 fokonként tudsz csak lépkedni, ami elég durva. A freki csökkenésével ez finomodni fog. 45 kHz környékén már fokonként tudsz lépkedni. A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |