Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Szia!
A cél az lenne, hogy a weben idönként frissüljön az érték. Sajnos sehová nem jutottam vele, mert nem találtam róla infót. Próbáltam AI segítséget hívni, írt egy scriptet, de az sem működött egyáltalán.
Nézz szét az ESP8266 előadásaim között (főleg a 2020/2021. évad 16. és 17. előadása kellhet neked).
A rákövetkező évnél nagyjából ugyanezt ESP32-re is megtalálod.
De ha a head-be beleírod az alábbit, akkor a böngésző frissíti az oldalt 10s-enként.
Azért az ajax sokkal jobb megoldás, mint az egész oldalt frissítgetni, és nem is bonyolult.
A websocket még jobb, de sokkal bonyolultabb megvalósítani...
A kittben volt egy keyboard nevezetű eszköz. Hol tudnék rá venni számokat?
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2023
Hová szeretnél számot rakni ezekre a gombokra ?Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2023
Kiindulásnak ez hátha segítség. Nem próbáltam ki
HTML + Javascript kód:
ESP kódrészlet:
Valami gombsort vagy bármit mert elég rossz nyomkodni a fekete kis gombokat.
Valami ilyesmire gondolok de magyarból. Bővebben: Link
Ez így egyben árulják a NYÁK lappal, külön még nem láttam sehol sem.
Esetleg 3d nyomtatni tudsz rá, ha van 3d nyomtatód. Vagy régi nyomógombos telefonból/billentyűzetből/számológépből lehet ki lehet szedni és ráragasztani, csak az nem lesz túl szép.
Ez nagyon kár olvasni. Marad a nyomtatás.
Azért hátha valaki tud olyat mondani, amit én nem vettem eddig észre és rávaló.
Nagyon szépen köszönöm! Működik!
Talán csak egy pici gond volt vele:
A fenti sor helyes. Ha a °C jelet a Span-hez rakod közvetlen a kijelzett vagy kijelzendő érték mögé, akkor a kijelzett érték miatt a jelzés törlődik. Így viszont egy szóközzel mindig ott lesz a kijelzett érték végén. A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2023
Köszönöm szépen!
Nagyon jók az előadásaid! Sokat tanultam most belőle!
Thingiverse-n van hozzá burkolat terv. A keresőszó hozzá: "4x4 matrix 16 keys". Számok sajnos nincsenek rajta, ahhoz kicsit módosítani kell a terven, vagy matricát ráragasztani.
Lilygo
Megérkezett és megfelelő kódok is elérhetők hozzá. Külön-külön a Lora, és GPS, akkumulátor kód működik, együtt nem, kezdődhet az összefésülés. Először egyedi delay(); időzítésekkel néztem, a GPS folyamatosan működik, ha displayre kiíratom a LoRa csomagot nem írja ki, esetleg minimális időzítéssel néha. Gondolom a csomagok elkapásával van gond, hogyan is tároljam őket a folyamatos vétel fenntartásához? A kód helyfoglalása bámulatosan kevés területet emészt fel, ez talán betudható a külön tárolt boards és utilities fájloknak. A cél a displayre kiírás GPS és LoRa adatokkal + telep feszültség:
boards
utilities
Alakul, viszont egyre hosszabb intervallumokban frissül, lehet state lesz a jobb megoldás, vagy a millis is újraindítható?
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2023
20:40:13:00
20:40:21:00 20:40:29:00 20:40:46:00 20:41:20:00 20:42:27:00 20:44:42:00 20:49:11:00 20:58:10:00 21:16:07:00
Örülök, az ESP kódban is felcseréltem a két végponot, most látom, de sebaj, Örülök, hogy segített
Sziasztok! Egy projekt elején vagyok, de a megvalósíthatóságában kételkedem.
Egy 2-tengelyes, léptetőmotoros mechanikát kellene építenem. Mindkét tengelyen nagy sebességkülönbségeket, felbontást kell lehetővé tenni. A mikrovezérlő Atmega328, a léptetőmotor vezérlő pedig TMC2208 lenne, ami "legacy" módban csak 1/16 mikrolépést tesz lehetővé, ami kevés. Lehetőség van UART-on keresztül nagyobb felbontást elérni és itt jön a kételyem; lehetséges mindkét léptetőmotor vezérlőjét külön megcímezni UART-on keresztül, és ha igen, mi a módja? Azért van erre szükség, mert előfordulhat, hogy míg az egyik tengely nyugodtan száguldozhat akár 1/2 mikrolépéssel, addig a másiknak 1/64 mikrolépéssel kellene mozognia. Tudom, használhatnék más léptetőmotor vezérlőt, ami UART nélkül is több mikrolépés lehetőséget kínál, de a TMC2208 mind közül a leghalkabb, ami most fontos lenne. (Már épült egy mechanika DRV8825 vezérlőkkel, de borzasztó hangos.) Köszönöm a választ, segítséget!
Miért ezt az elavult 8 bitest választottad?
Mikor jóval korszerűbb mindenben jobb. És legalább van benne 2db. soros port is. Bővebben: Link STM32F103
Azért ezt választottam, mert ez öröklődött a projekt előzményéből, és mert ezzel van tapasztalat, valamint eddig elég is volt a feladatra.
Itt találsz segítséget: Bővebben: Link
Sajnos a külön vezérlők nem címezhetők, dedikált soros kommunikáció kell nekik.
Vagy beírod az OTP-be az értékeket és akkor nem kell vesződni UART-tal (de csak 1x írható valóban), vagy a SoftwareSerial lehet még segítségedre.
Ez nagyon hasznos, köszönöm!
Igen, az OTP jó lenne, de mivel menet közben kellene variálni a mikrolépést, így ez kiesik.
A "SoftwareSerial" is kiesik mert ehhez lassú lesz neked!
Nem feltételnül. A
Idézet: úgy értem, hogy a program futása közben. Viszont amikor át kell állítani a mikrolépést, akkor egyik tengely sem mozog, és a várakozás nem olyan időérzékeny, szóval működhet. „menet közben kellene variálni a mikrolépést”
Hali!
Mi akadályoz meg hogy pár ttl kapuból megcsináld a soros port átkapcsolását a két tmc között?
Annak mi az oka, hogy menet közben szeretnéd a mikrolépést állítani?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |