Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Azt hiszem Tomi_Bp hasznalt 3310-es LCD kijelzot AVR-rel.
Idézet: „programozáshoz (feltöltéshez(attiny2313)) külső oszcillátorra szükség van?” Ez a konfiguracios beallitasoktol fugg. Van olyan beallitas, amihez kell, de a gyarbol ugy jon ki, hogy nem kell. Viszont gyakori eset, hogy kezdok (es ritkabban, de haladok is) veletlen rossz konfiguraciot toltenek fel ami utan mar kell kulso oszcillator -- ezt ugy szoktak emlegetni, hogy "kizartam magam az AVR-bol". Mas modja is van a kizarasnak, lenyeg, hogy mielott felprogramozod az AVR-t, nezd vegig a konfigot, es gyozodj meg rola, hogyminden reszet erted mi mire valo...
A legtöbb C-s könyvet akkor írták, amikor az MS-DOS még aktívan élt a köztudatban, így nem érezték szükségét kitérni a futtatás mikéntjeire.
A pause gombnyomásra vár. Tehát ha van pl. egy scanf előtt egy pause, akkor előbb meg kell nyomnod egy tetszőleges gombot, majd utána amit a scanf-nek akarsz átadni azt kell begépelned. De a scanf amúgy is vár az eneter leütésére, így nem is kell elé pause. Ilyen formában tehát nem zavar, nem tudom, erre gondoltál-e?
Masterfoxx féle hőmérőhöz akkor használhatom a belsőt is simán... Ma jöttek meg az alkatrészek most csinálom majd a panelokat, ha minden jó lesz holnap délutánra lesz egy AVR-es hőmérőm
Thx
Szia Steven19, dokumentációd nincs róla, hogy hogyan kell az ilyen LCD-ket beállítani a bascom-ban? Gondolok itt arra, hogy pl a karakteres 2x16-ost ki kell pl választani.
Találtam leírásokat, kapcsolásokat, de kódrészletet meg nem. Ennek még jobban utánna kell néznem, persze a philips pdf lesz az utolsó Túl sok ismeretlen angol szó van benne... Valaki meg tudná nekem mondani, hogy az alábbi képen lévő kapcsolási rajz működik simán vagy ahogyan berajzoltam úgy még kell adni neki +5 voltot? 74Hc244-es ic a tápot így nem kap... :S Egy másik kereszt kérdésem lenne még, alapvető , de nem foglalkoztam még ennyire az AVR-el: több eszközt tehetek ugyanarra a portra párhuzamosan csak a CS-lábakat kell különbözőre tennem és akkor amelyiket kiválasztom a CS-vel akkor arról írok/olvasok? /az LM35 link 350-es stab ic-re mutat. Én is LM35-el akarok hőmérőt építeni/
igen értem főleg hogy azóta már haladtam is egy kicsit
Sajnos Bascomhoz semmit nem konyítok, de az AVR studiot kedvelem jobban.
Igen a rajzon a tápot a céláramkörből kapja egy soros diódán keresztül ami a fordított tápfesz ellen is védi azt.
Igen már látom, a paneleket csinálom rájöttem
Üdv.
Tudnátok-e nékem olyan programozót ajánlani amivel ATmega8-ast lehet programozni, olcsó legyen és egyszerű.
Szia!
Igen tudunk ajánlani. De nem teszem meg. Itt a fórumban elég sok típus van. Használd a keresőt, nem véletlen van. Sőőt, a google is tud ebben segíteni. Kiborg
Kölcsön STK500 a szomszédból?
Mi az az olcsó? Kinek mi az egyszerű? Super Low Cost Programmer for AVR a kulcsszó. pl itt: stk200 super low cost
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni, egy alkonykapcsolót kellene megvalósítanom mikrovezérlővel (atmega8)! eagleben kellene összeállítani a kapcsolást csak nem igazán tudom hogy mit hova kell kötni és ebbben szeretném ha segítenétek. előre is köszi
Atmel 8051-esek programozásában tudtok segíteni? Elsősorban AT89C52-es érdekelne. (fejlesztő + letöltő progi + programozó) Köszi.
Sziasztok!
A fórumon található Nyolc lábbal 1. fejezetében megírt Egyszerű villogó kódját próbáltam ki egy Attiny45-ön. Kód:
m_delay(100) volt alapból de nagyon gyorsan (kb 10ms-ként villan a led, 1000-el már lassabb de még így is gyorsabb mint 1 mp. Egyszer már megcsináltam ezt a kapcsolást, akkor jó volt, azóta nem csináltam semmit vele O.o Mi okozhatja ezt? Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv, Fizzy
Megoldódott a problémám!
A megoldás:
Pedig azt hittem ez nem szükséges, ha az elején a jó processzort választom ki a projekt beállításoknál. Üdv, Fizzy
Én arra lennék kíváncsi, hogy miért 1 sec a 10.000 x 10^(-3) sec.
Bárhogy is számolom, nekem ez 10 mp-re jön ki. Az AVR másképp számol? Komolyan jó lenne tudni, mert kezdőként akár nekem is problémát okozhat.
Irta, hogy eredetileg 100x hivta meg az m_delay_10ms()-t, csak kiserletezesbol emelte meg ezerre...
Lehet. Engem azonban ez zavart meg:
Idézet: „ m_delay_10ms(1000); //10010ms = 1s _delay(100) volt alapból de nagyon gyorsan (kb 10ms-ként villan a led, 1000-el már lassabb de még így is gyorsabb mint 1 mp. ”
Sziasztok azt valaki meg tudná mondani hogy az AVR - ben miért nem lehet használni r0 - r15 regisztereket?
Azt mondja az adatlap is.
Idézet: „ Most of the instructions operating on the Register File have direct access to all registers, and most of them are single cycle instructions. ”
Sziasztok
Azt szeretném meg kérdezni, hogy tudom be alítani a fusebit beállításoknál a külső kvarc beálltást Most a PonyProg2000 használom, ezen szeretném beállítani
Üdvözlök mindenkit! Segítséget szeretnék kérni a ponyprog fuse beállításához. A Topi féle AVR programozót szeretném felprogramozni. Az alábbiakhoz tennék pipát: CKSEL0, WTDON, BOOT1, BOOT0, SUT0, SUT1, CKOPT. Minden segítséget előre is köszönök!
Amikor én csináltam a Dopert így alítottam be
A Configurations and Security bits-nél a SUT0 kipipáltam ki csak Most lettem kész néhány napja én is vele Tökéletesen működik
Én nagyon kezdő vagyok a témában. A fejlécen lévő kis lakatnál tudod a fuse biteket beállítani a ponyprognál. A CKSEL0 (külső kristály és rezonátor)-hoz kellene raknod egy pipát. De sok más dolgot is be lehet, kell állítani ott ezen kívül!
Akkor gratulálok! Az enyém még nem jó. Az órajel forrását sem választottad ki? Ez meglep.
Szia
Most hogy mondod tényleg csak azt alítottam be De én nem vágom ezt még én is olvastam, valahol de nem emlékszem, hogy hol |
Bejelentkezés
Hirdetés |