Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nekem van analóg lemezjátszóm,de lemezem nincs hozzá.
Nekem több mint 200 lemezem van (lehet, hogy sokkal több) és három működő lemezjátszóm ( Tesla NC 430, Lenco/Tesla L300, Dual 1237G, ezek közül a 430-as és a Dual elég jók).
Valaha nekem is NC430-asom volt. Csak az az Akai PC100, az elég gyenge kis hangszedő volt, viszont nem is volt drága. De sokkal jobb volt, mint a Tesla VK, vagy a Lengyel UF betétek.
Nekem 4302-es volt a 430-asban, most is azt mondom az nem egy rossz fej, ha sikerül a korrekciót hozzáigazítani, most abban van az Elac.
Eredetileg nekem is, csak a szülők is "próbáltak lemezt hallgatni". Nemcsak a tű, de a pickup sem élte túl a próbálkozást.
Na megint itt, cleetus adott nekem egy általa rossznak vélt csöves trafót, de szerintem csak annyi a gond hogy ennek is osztott primerre van (több fajta feszültségre) csak nem találom rajta a megfelelő kimeneteket, azt hiszem Terta (olyasmi mint a tied köbzoli) trafója de ebben cleetus majd segít.
Viszont az előző kérdésem még mindig áll (2 SE-t párhuzamosan elbír-e 1 tv-s hangkimenő)
Nem jó hozzá a tv-s hangkimenő mert ha 2 csövet párhuzamosan kötsz akkor az 5K-s illesztés lecsökken a felére 2,5K-ra. Nem fog összejönni az áttétel. Akkor már mindenképpen tekerni kell és ha lehet már nagyobb vasra
Ha SE-ben két csövet párhuzamosan kötsz akkor a teljesítmény kb. 75%-al növekszik. De ha a tv kienőt hagyod rajta akkor nem tudod ezt levenni.
oké, köszi egyenlőre hanyagolom a témát előbb jöjjön a PCL86SE aztán az EL84PP utánna majd viszatérek erre is
Zoli bácsi jössz holnap börzére?
Az ól már megvan, disznó kell bele. 50 wattal töltöm meg .6L6GC PP és egy torzító 3 hangszínnel.
Szétosztogattam a gyengébbeket, ezekből egy se a Keravillból való, vagy a Rózsavölgyitől 1968 körül, vagy néhány külföldről. ( A sógor ott zongorált)
Nagyon hordozhatónak tűnik. Nem lesz melegük a cuccoknak?
Remélem hogy nem lessz melege, a hátulja nyitott. De ha mégsem, akkor csinálok új előlapot, ami rácsos.
Üdv. A kérdésem az lenne, hogy egy kimenő transzformátor nélküli fejhallgató erősitő kicsatoló kondenzátora az egyik fellelt kapcsolási rajzon 220mikróF paralell 220nF, a másik kapcs.rajz(teljesen azonos minden másban) 680 mikróF paralell 680 nF. Ezt én jelentös különbségnek érzem. A történethez hozzátartozik, hogy egy közepes minöségű de jó hangú fülesem ráment egy közbenső értékre ami 470 +470 volt. Hozzátenném, hogy a megépitett készülék 6AS7G és E88CC csövekkel készült. A neten nem is találtam csak ezt a két kapcsolást vele.
Ott valami más gond is lehetett mert a kondi egyenáramúlag leválasztja fülest. Valami gerjedés léphetett fel. Egyébként a kimenőtrafó nélküli fejhallgató erősítők csak nagyimpedanciás (600ohm) fejhallgatót képesek meghajtani. Ha neked normál fülesed van akkor felejtsd is el azt a kapcsolást. Mert csak kimenőtrafóssal lehet az olyat meghajtani.
Még nem mértem szkóppal mert mióta megszólalt csak hallgatom. 50 ohmos volt a füles. Igen igazad van de ezt a kapcsolást úgy vezetik be, hogy alkalmas a 32 ohmos fejhallgatókhoz is azért is erre esett a választásom. Ami még érdekes volt. hogy mindkét fél szinte egyidőben pusztult meg. Eleinte minden más hibára gyanakodtam. Az én megérzésem igy méretlenül az volt, hogy a túlzott mélyhang átvitel ártott meg. Gondolom a szkópos mérést is érdemes volna különböző értékű müterhelésen megejteni.
Hasonló dolgot éltem át én is a minap! Igaz nem csöves, meg nem is erősítő, de elmesélem Egy kis N-313-mas ruszki szkópot élesztgettem, már minden jó volt, lett eltérítés, kondikat kicseréltem, de irdatlan nagy brumm van benne.... rövidrezárt Y bemenettel megszűnik. kutatom hát, hol szedi össze a függőleges erősítő a brummot, mindezt perzse az asztalon a "nyitott" műszernél. Aztán eszembe jutott, hogy nem véletlenül van annak acéllemezből az alja, meg a teteje! Rátettem, és brumm egy szál se, még 1mV/osztás állásban sem
nekem is mindig összegubancolódnak a jelkábelek a hálózatiakkal Ahogy Kurt Vonnegut mondta volt : "így megy ez"
Gondolom az elektroncső.hu-s kapcsolást építetted meg, meg tudhatnám honnan szerezted be a 6as7-est?
Én majd holnap megkérdezem a börzén hátha van.
6C13C (6Sz13Sz), az orosz megfelelője, azt hiszem 800 HUF/db-ért van a börzén
Netán azért egy katódkövető....
Más : az elkó töltőárama is lehet gyilkos!!
A SLO nagyobb dodozba megy, ennek a vékfoka is slo, az előfok valami marsal félét akarok. A múlkorába csináltam hirtelen vagy 4 félét, majd még eldöntöm. Nagyon metálosat , vagy rockosat akarok. Zúzógépet.
Az a kapcsolás ugyanaz mint a headwize-n lévő azt hiszem, hogy csak a táp különbözik. A börzén nem találtam ilyen csövet sőt akiktől kérdeztem furcsán méregettek. Talán ahogy Kocos monndja esetleg az orosz megfelelője van. Egyébként az elöbb nem irtam de a hangja lenyügöző. Nem épitettem deszkamodelt mert annyi időm nincs de ilyenkor jól jönne a vele szerzett tapasztalat.
Idézet: -> Mesa/Boogie Dual Rectifier Red csatorna a Te barátod ! Az SLO overdrive csatijából könnyen átalakítható. Bővebben: Link „Nagyon metálosat , vagy rockosat akarok. Zúzógépet.” |
Bejelentkezés
Hirdetés |