Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   883 / 2208
(#) mark.budai válasza troyan hozzászólására (») Jan 23, 2010
Hogy 2500 ohmról illeszt a kimenőtrafó a hangszóró impedanciájára, azt jelenti.
(#) sturbi válasza troyan hozzászólására (») Jan 23, 2010
Nem kell hozzá ellenállás, maga a trafó primer tekercse képvisel a hangfrekvenciás sávban 2,5 K váltóáramú ellenállást (egyenáramú ellenállása ennél sokkal kisebb (pár Ohm és párszáz Ohm között, a vezeték vastagságától és hosszától függően). A primer tekercs induktivitásának legalább akkorának kell lenni, hogy az átviendő legalacsonyabb frekvencián ne képviseljen kisebb impedanciát a váltóárammal szemben, mint a szekunderről áttranszformált impedancia (az áttranszformált impedancia kell, hogy domináljon).
Az adatlapon szereplő 2500 ohm azt jelenti, hogy olyan csővel kell meghajtani, amelyiknek megfelel ez az impedanciaillesztés.
(#) Mate78 válasza sturbi hozzászólására (») Jan 23, 2010
Ezzel a kapcsolással szemezek én is egy ideje.
A 6189 úgy láttam, helyettesíthető ECC82-vel.
Sturbi, mi történik, ha légréses kimenőt készítek, és bekötöm az anódkörbe, nem kondenzátoros leválasztást alkalmazok?
(#) ferencferenc válasza ferencferenc hozzászólására (») Jan 23, 2010
...szerintetek írtam valami csúnyát, vagy ide nem illőt a fórumba?....tudniillik kioktattak fórumszabályzatból!......nem értem a szituációt!
(#) kocos válasza ferencferenc hozzászólására (») Jan 23, 2010
lehet rossz helyre tettél egy vesszőt, vagy két szóközt hagytál valahol.. itt ám nagyon vigyázni kell ... na most engem is kioktatnak ..
(#) ferencferenc válasza kocos hozzászólására (») Jan 23, 2010
..a hejes irasi hibakér is buntet és jár?
(#) kocos válasza ferencferenc hozzászólására (») Jan 23, 2010
Itt igen !
(#) llaci56 válasza ferencferenc hozzászólására (») Jan 23, 2010
Nem kell annyira megijedni! Nincs nagy követelmény! Általános iskola 4. osztályos szintet kell tartani. Aki pedig még nem érte el a 10. életévét, annak segítünk.
(#) Doncso válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 23, 2010
Júúúj. Ez kemény volt.
(#) ferencferenc válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 23, 2010
...még mindig nem értem miről beszélsz/írsz......talán nem is érdekes...amúgysem miattad járok ide
(#) Doncso válasza ferencferenc hozzászólására (») Jan 23, 2010
Laci arra próbált rávilágítani, hogy tiszteljük meg a fórum színvonalát és egymást azzal hogy megütünk egy szintet.
Üdv.
(#) sturbi válasza Mate78 hozzászólására (») Jan 23, 2010
Az úgy nem jó, a kimenőtrafót az SRPP felső csöve katódkövetőként hajtja, ha átrakod az anódba hogyan folyik a kimenőtrafó jelentős váltóárama. Rajzolj hurkokat és rögtön látod a problémát. Akkor rakhatnád az anódba, ha a felső cső katódját hidegítenéd, akkor ezen a kondin keresztül záródna a válróáramú kör, de miért nem jó az előmágnesezetlen kimenő, nem kell légréssel babrálni, kisebb kimenő is jó, és jól tud szólni hidd el.
(#) Doncso válasza hapro hozzászólására (») Jan 23, 2010
Hoppá hoppá hoppá! Zolikám csak nem? Mi készül itt, becsövesedsz végre? Megérett az a cseresznye? Na ennek igazán örülök. Üdv itthon.
(#) llaci56 válasza ferencferenc hozzászólására (») Jan 23, 2010
Országosan eléggé le vagyunk maradva az olvasás értésben, - ested is ezt bizonyítja.
Egyébként sok ezren járnak ide, - mind nem miattam.
(#) kocos hozzászólása Jan 23, 2010
halál komolyan itt seggberúgnak, ha egy Ly-t j-re cserélsz, de ilyen levitálós tv-k, meg ostoba amatőr kérdésekért nem bannolnak senkit, pedig minimum azt kellene ...
(#) sturbi válasza ferencferenc hozzászólására (») Jan 23, 2010
Attól kérdezd meg aki kioktatott, ha nem tudod az okát, lehet hogy csak félreértés történt, nem kell "mingyá" felkapni a vizet, ha meg nem félreértés akkor tudomásul kell venni és el kell rajt gondolkodni, jelzést nem látok a nevednél, akkor csak nem olyan súlyos...
(#) kocos válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 23, 2010
úgy látom Te meg nem érted a poént
(#) ferencferenc válasza Doncso hozzászólására (») Jan 23, 2010
csak arra voltam kíváncsi, hogy mivel vívtam ki valakinek a haragját
.Talán ezzel?:..igen, köszi, közben én is mazsolázgattam a szövegből, bár az angolom enyhénszólva is "poor"....ez a 614701-es hozzászólásom
(#) Mate78 válasza ferencferenc hozzászólására (») Jan 23, 2010
Elképzelhető, hogy a nagybetűs írás nem tetszett valakinek, ez a fórumokon kiabálásnak minősül.
(#) Doncso válasza ferencferenc hozzászólására (») Jan 23, 2010
Sturbi jól mondja, attól kellene megérdeklődni aki ledorgált.
(#) llaci56 válasza kocos hozzászólására (») Jan 23, 2010
Ha az a poén, hogy egybe ír külön írandó szavakat, akkor tényleg nem értettem... Bocs!
(#) sturbi válasza ferencferenc hozzászólására (») Jan 23, 2010
Jól mondja Máté, a csupa nagybetűs írásért jár a dorong, nagyon helyesen.
Ne off-oljunk tovább...
(#) Moderátor hozzászólása ferencferenc hozzászólására (») Jan 23, 2010
Nem kell nagy dologra gondolni, és nem is kapott még senki vessző hiány, vagy j, ly miatt warnt, hiába is próbálja bárki így beállítani.
Mindössze annyi a kérés, hogy alapvetően a mondatokat nagy betűvel kell kezdeni, és írásjeleket, szóközöket kell használni. Semmi más. Ha ez túl nagy kérés, elvárás valakivel szemben, azt sajnálom de itt ez a rend.
(#) 36m3 válasza 36m3 hozzászólására (») Jan 23, 2010
Szól az erősítőm :taps:
és meglett a brumm is röviden: fűtés és föld közé 100 K-s trimer...

Ha teljesen kész lesz rakok föl képet, rendes rajzot, hátha más is akar pici pénzbül lomokból építeni csöves gitár erősítőt!
(#) sturbi válasza 36m3 hozzászólására (») Jan 23, 2010
Gratulálok 37m3, várjuk a képeket (elnézést a nick viccért).
(#) Mate78 válasza sturbi hozzászólására (») Jan 23, 2010
Belegondoltam, így, ahogy írod már világos, bár így este mámorosan már nehezen jöttek össze a hurkok.
Jó lesz az előmágnesezetlen kimenő, de nagyobb EI-re csinálom, hogy légrésesen is össze tudjam rakni, ha nem tetszik eredeti felállásban.

üdv
(#) llaci56 válasza (») Jan 24, 2010
Idézet:
„nem is kapott még senki vessző hiány, vagy j, ly miatt warnt”

Nem is warnt kéne adni ...
(#) Mate78 hozzászólása Jan 24, 2010
Üdv mindenkinek

azt szeretném kérdezni, hogy SRPP kapcsolásnál hogy számolható a kimeneti ellenállás?

köszi

üdv
(#) Balu027 hozzászólása Jan 24, 2010
Sziasztok!

Itthonra építenék gyakorló erősítőt, és elgondolkodtam, hogy esetleg lehetne szó csövesről is, az egyik boltban pár száz forintért adnak csöveket.
Van már itthon kész előfok, igaz az nem csöves. ilyen. De ha tudtok egy jó csövest, ami hasonló alkatrészekből van, akkor átépíthetem.
Van olyan néhány wattos (max 5 elég, de lehet 1-2 is) csöves erősítő, amihez nem kell több száz volttal játszadozni, és esetleg trafó sem kell hozzá? (Mivel úgy tudom ezeket a nehéz/költséges beszerezni).

Előre is köszi
(#) fleta válasza Balu027 hozzászólására (») Jan 24, 2010
Néhány wattos erősítőhöz is kell kb 200-250 volt, tehát a trafót nem fogod tudni nélkülözni, és akkor még nem is beszélva a fojtó, és kimenő/illesztő/ trafóról.
Próbálj meg szerezni egy régi csöves rádiót, abba minden meg van ami egy végfokhoz kell, csak át kell építeni.
Következő: »»   883 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem