Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Rossz az anódok sorrendje, át kell nézni a bekötést az alsó paneltól a kijelzőpanelhez és egyszerűen fel kell cserélni a helyes sorrendre.
Nem lehet 74141 hiba?
Mert balról a haramdik ha nagyon erősen nézem akkor áll benne a szám és nagyon nagyon halványan az is lép.
Ennél az órán előfordul, hogy minimális szellemkép van. Nálam pl az 1 cső (S1) látszik a a 6. ban (h10) nagyon halványan. Ha rossz a 74141, akkor az nagyon durván jelentkezik.
akkor lefényképezem a bekapcsolás állapotát és bekötöm helyesen.
de ha jó lenne akkor a másodperc 10-es lábának is lépni kellene .ami nem történik meg a bal első csőben másodperc-egyes szám -ban a 9 és 0 nincs rendben összeérnek és nincs a panelon összefolyás vagy kh.Megmértem a csőben összeért. Az cserés?
Sajnos túl rövid a mellékelt video, abból én nem látom, hogy számol-e tovább. Ránézésre úgy tűnt, hogy a bal1. cső az S1 és a bal 2. az S10. Ha összeérne a 9 és 0, akkor egyszerre látszana mindkettő 2 másodpercig. Ezt én a videón nem látom, csak azt, hogy a bal 1. cső 9-es katódja nem kapja meg a földet valami miatt.
Azért homályos?
Igen, azért. A kérdez-felelek miatt, ránk fog szólni a moderátor, ha ilyen rövid kérdéseid vannak, privátban válaszolok.
Köszönöm mindenkinek a sok segítséget.
Átvariáltam az anódokat sooty ajánlása szerint és minden a helyére került. Ha bekötöm a 9-es lábát az általam hibásnak vélt csőben akkor az összesben világít a 9-es. Abban a csőben tuti Kh van belül. a 0és9 -es szám Megpróbálok szerezni egy újat és kicserélem. Köszönet mindenkinek!!
Az egycsövű nixie -nél az lenne a kérdésem ,hogy mennyire tekerjem az anódfeszt a tápon ha az
Anódellenállás: 56K Ohm: 220K Ohm:
Bár nem vagyok egy elektronikai zseni és remélem kijavít valaki ha tévednék, de szerintem rosszul közelíted meg a dolgot. A Z573M cső adatlapján 170V és 2mA szerepel. Ez Ohm törvénye szerint 85k ellenállást jelent. 56k-nál kb 3mA a határ, de több óra is 22k-val megy ami kb 7mA-t jelent. A 220k már nagyon sok szerintem...
Én az anód elé kerülő ellenállásról beszélek.
Akkor helyben vagyunk, mert én is!
és a tápon beállítandó feszt kérdeztem.
mert itt 220K ohm van : Bővebben: Link és Z560M A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2012
Ha Z573 csőre nézzük, akkor ha 56k-s anódellenállást teszel be, már akkor is 282V-ra kéne állítani a feszt, hogy az adatlapi 2mA menjen át rajta. 220k-s ellenálláshoz több, mint 600V jönne ki... Inkább az ellenállást csökkentsd. Mondjuk a fesz legyen 200V az ellenállás 15k.
Okés köszi.
Kis módosítás, még jó, hogy most megnéztem az adatlapot. Amit Pali79 ír, az már a min. anódfesz. Ami itt lényeges, az a cső égési feszültsége, ami 573 esetén 140V. (ezért is néztem meg az adatlapot, gyanúsan sok volt nekem a 170V) Szóval a tápfesz elég lesz 170-180V-nak, szintén 15k mellett. Üdv.
Igen, nekem is a Z573, 177V-ra van beállítva, 22K anód ellenállásokkal. Ellenállás nélkül, áthidalva szoktam a beégett katódokat járatni fél-1 órán át, ami eddig mindig segített.
Baj van nagy baj.
A TOM025 órám üzem közben elborult és összedurrant a 220. Leszedte a sávokat a Gratez-től -betápig. azt a 2 sávot kipótoltam vezetékkel és kicseréltem a Gratez-et. Mostmár világít de sajnos minden csőben minden szám. Lehet,hogy hazavágta az MPSA42-92-tranyóimat?
Lehet, bármi előfordulhat. Na, ezért is jó kapcsitáp...
6 csőre gyártsak külön 6 tápot?
Azt is lehet, de szerintem elég egy is.
Egy ilyen lebír 6 csövet? Bővebben: Link
:O
E' hát! Nézd meg a Mule-t, például...
Amit linkeltem abból van több is megépítve megpróbálom azzal.
56 K Ohm-os előtét esetén mennyire állítsam?
Igazándiból a cső árama határozza meg. Inkább ahhoz kéne igazítani. Indulj szépen minimumról és lassan óvatosan növeld.
Sok lesz az 56k , 15k val 180v körül menni fog. ( Azért bírja el, mert multiplexnél egyszerre egy cső világít, igaz 6x akkora áramot küldünk rá mint folyamatos üzemben.) Ezeket az órákat csak a leválasztótrafós módszerrel érdemes trafóval hajtani, mert így semmi sem korlátozza az áramot és a földhöz képest is ráz vagy lehet zárlat.
Az lenne a kérdésem, hogy a mule-nál az RTC 7-es (INT) kimenetén milyen jel jelenik meg? Levehető az 1Hz? Bővebben: Link
Itt 500ms aktív L és 500ms H szint van?
Szia!
- Amíg a pic fel nem programozza a PCF8583 -at, addig igen, a felprogramozáskor a fogyasztás csökkentése érdekében kikapcsolja a timer funkciót. - Program módosítással ki lehet venni.
Köszönöm. És úgy van a jelszint, ahogy írtam, vagy 1000ms-onként van a váltás?
Szia, esetleg nem lehetne az 50% kitöltésű jelet a 4028 nem használt kimeneteire kivinni, ott 2 ütem még szabadon van mert a BCD kód 3 biten megy át. Tudom, multiplexelt lenne, de pl. egy glimmet vagy ledet meg lehetne vele hajtani ha a másodperc felében aktív lenne.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |