Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   32 / 45
(#) novak53 válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /
 
Az alap beállítást nem az astrával csináltam.A tartórúd az tuti függőleges, viszont a forgató elevációs szögét amit 41,4 fokra kell állítani csak a motor skáláján tudom beállítani, ami nem biztos, hogy pontos. A tányér elevációja pedig függvénye a motor elevációs szögének. A szélső állásokban is tiszta nincs semmi zavaró.
(#) bbencee hozzászólása Ápr 4, 2012 /
 
Sziasztok,
Egy kis tanácsra lenne szükségem:
észak-nyugati erkélyen van az antenna. Nyugati 37,5 foknál van egy NSS-10 / Telstar-11 műhold, az elvileg még épp "látom" az épület falaitól, tőle délre lévőeket már nem. Melyik műholdat tudnám legjobban befogni?
Lehetséges hogy kizárt az erkélyen a műholdak befogása?

Nagyon hálás lennék bármilyen segítségért! Köszi
(#) kadarist válasza bbencee hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Szia!
Mindkét műhold azonos pozícióban van, úgyhogy egy 110 cm-es tükörrel stabil vételre számíthatsz, ha valóban van rálátásod.
(#) szilva válasza bbencee hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Nem lehetetlen erkélyről műholdazni, nekem is van erkélyen antennám ilyesmire. Viszont ha csak W37.5-től Nyugatabbra látsz, akkor nem sok értelme van, nincs igazán mit nézni onnan. Esetleg C sávos vétellel lehetne megptóbálkozni, de ahhoz tudomásom szerint minimum 180 centis antenna (és persze megfelelő fej is) kell, ami megint nem egy erkélybarát megoldás. Ha esetleg van az átellenes, dél-keleti oldalon ablak, akkor el lehet gondolkozni az ablak alá/mellé a ház falára kiszerelt konzolon egy kisebb tányérral műholdazni.

Az irányokat, hogy mi látszik és mi nem, elég jól be lehet lőni pl. a dishpointer.com oldalon, a műholdakon elérhető csatornákat meg a www.lyngsat.com vagy a www.kingofsat.net oldalon.
(#) bbencee válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Akkor az normális ha egy 40 centis tükörrel semmit nem érzékelek? Hiába van pontosan belőve, meg mozgattam is, hátha a tv-n megmoccan a jelerősség, de teljesen mindegy milyen pozícióban van, végig 8-14% között ugrál.
(#) szilva válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
A baj az, hogy Ku sávban én arról a pozícióról a kódolt feedeken kívül nem látok semmi értelmeset Európa irányába. De az attól a pozíciótól Nyugatra lévő többi műholdon sem, sajnos. A C sávos vétel meg nem megszokott, sokkal többe kerülnek az eszközök is hozzá, mivel nem tucatáruk, ráadásul a hatalmas tányér miatt erkélyen nem biztos, hogy egyáltalán kivitelezhető.
(#) szilva válasza bbencee hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
A behangolás menete nálam nagyjából így néz ki digitális műholdak esetén: a netes oldalak alapján a kiválasztott műholdról kinézek egy transzpondert, ami nagy valószínűséggel működik, és arra a területre sugároz, ahol venni akarom a jelet (általában Európa). Ezt a transzpondert kézzel felveszem a beltéri menüjében, és erre állva nézem a beltéri antennaállító menüpontjában a jelerősséget/minőséget. Persze iránytűvel, vagy valami más rutinnal azért legalább a nagyjábóli irányt be kell lőni, aztán jöhet a keresgélés. Kereséskor az antenna nem csak oldalra forog, hanem a dőlésszögét is állítani kellhet! Ehhez hozzájön még az is, hogy elméletileg a fejet is el kell forgatni a bilincsében a tengelye körül, hogy a H/V polarizációk a helyükön legyenek. Nálunk nagyjából az E19 pozíción lévő műholdakhoz kell függőlegesen állni a fejnek, ettől Nyugatabbra nézve egyre inkább az óramutató járásával ellentétesen kell elforgatni, Kelet felé nézve meg az óramutató szerint (a tükörrel szemből nézve). A W37.5 eléggé nagy eltérés, ebben az esetben már érezhetően el kell fordítani a fejet, tippem szerint olyan 4 óra körül kell állnia a fejnek (6 órának mondom a függőlegest).

Ha az antenna vízszintes és függőleges mozgatásával megtaláltad az optimumot a jelszintben/minőségben, akkor rögzítsd az antennát, majd a fej elforgatásával is keresd meg az optimumot.
(#) bbencee válasza szilva hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Köszi a részletes leírást. Sajnos az általad javasolt módszert már én is kipróbáltam, tv-t erkélyről is látható helyre tettem, és google maps-en bejelölt iránynak és döntésnek megfelelően állítottam be a tükröt, figyelve a fej dőlésszögét is. Mindezek ellenére semmi jelszint/minőség változást nem tapasztaltam. A beltéri egységen természetesen azt a műholdat állítottam be amelyikre néz az antenna, és az összes felsorolt transzpondert próbáltam. Igaziból ha kicsavarom a vevőből az antennát, akkor is ugyanúgy 8-14% között mozog a jelszint...
(#) szilva válasza bbencee hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Az a 8-14% az csak a vevő zajából származik. Lehet, hogy kicsi a 40 centis tányér. Ezekre a "messzi" holdakra (a horizont szélei felé esőkre) szerintem minimum egy 80-assal érdemes rápróbálni. Ha megvan a hold, akkor ki lehet próbálni egy kisebbel, mondjuk 55-60 centissel, de a 40-es nekem nagyon kicsinek tűnik. Nem próbáltam még ilyen kicsi tükröt.
(#) bbencee válasza szilva hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Sziasztok, hát ráállítottam egy T-home-os 80-90 centis parabolát, de még mindig semmi.
A dőlésszöget nem tudtam pontosan belőni, mert számok vannak belevésve, de hogy mihez képest, az nincs. Gondolom a közepéhez, ezért csak nagyjából sikerült.
Egy ekkora antennával azért néhány százalékot akkor is kellene mutatnia, ha nem totál pontosan van, nem?
Vagy én vagyok ennyire béna, vagy semmi látható műholdat nem tudok fogni? Esetleg a box hibás? Használtan vettem, és fel voltak rajta programozva a csatornák, úgyhogy nagyon bízom benne hogy nem..
(#) kadarist válasza bbencee hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Keményen lefelé kell bólintani az antennát, a középállás nem jó.
(#) bbencee hozzászólása Ápr 7, 2012 /
 
A dishpointer. Comon le van írva elvileg a dőlés, de ha nulla fok környékére állítom sokkal jobb a jel a satfinder szerint. Mennyire kell h erős legyen a jel h a tv-n is látható legyen? Majdnem teljesen lecsavarva az érzékenységet is mutatja hogy van jel de a tv-n ebből semmi se látszik
(#) bbencee válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
A dishpointer. Comon le van írva elvileg a dőlés, de ha nulla fok környékére állítom sokkal jobb a jel a satfinder szerint. Mennyire kell h erős legyen a jel h a tv-n is látható legyen? Majdnem teljesen lecsavarva az érzékenységet is mutatja hogy van jel de a tv-n ebből semmi se látszik
(#) kadarist válasza bbencee hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
A beltérinek a tévén látható térerőmérő csíkja akkor mutat helyes értéket, ha valamilyen, azon a holdon létező transzponder frekvenciáját és szimbólumsebességét előre beállítottad.
(#) bbencee válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Van esetleg valami oldal ami geokoordináta alapján meg tudja mondani hogy melyik műholdnál milyen transzponderre érdemes ráállni? 1-2 műholdnál van vagy 20 transzponder és elég nagy türelemjáték lenne mindegyikkel végigjátszani ugyanazt..
(#) kadarist válasza bbencee hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Csak a célműhold egyik, lehetőleg több adást tartalmazó transzponderére állíts. A geokoordinátákkal nem mész semmire, mert 2-3 fok eltérés már annyit jelent, hogy másik műholdra álltál, esetleg a semmire.
(#) Aroso hozzászólása Ápr 9, 2012 /
 
Sziasztok,segítséget kérnék. Hogyan lehetséges az hogy este illetve éjjel tök jó minden,nappal kb 9 től este 10 ig csak néhány csatorna látható. Először amikor felszereltem azt hittem hogy elmozdult,de nem. Hiszen minden este tök jó.
(#) karaszbandi válasza novak53 hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /
 
Mindenképp az asztrán állíts alapot, mert déli tájolás kell a forgatónak. Az asztra pedig elég délen van. Ha máshova állítasz alapot akkor a teljes pálya elmászik. A leírásában is az van, hogy déli irány az alap. Mert a forgató nem forgat, hanem egy pálya mentén mozgatja a tükröt, ami ellenkező esetben símán elnéz a műhold alatt, a másik végponton meg a műhold fölött. A kettő közt lehet, hogy látszólag jó, de az nem jó.
(#) karaszbandi válasza Aroso hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /
 
Szeretném tudni, hogy melyik műhold, milyen tükör, milyen csatornák.
Vagy túl kíváncsi vagyok?
(#) Aroso válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /
 
Szia,nem vagy túl kíváncsi. Intelsat hold, 90 es tükör. A dunatv pl jól jön egész nap,de mondjuk a m1 m2 az nem az csak este kb 9 vagy 10 után. Természetesen közben nem tekergetem.) Este 10 után minden tuti. Ja igen én is először az astrára állítottam a magasságot és lassan mentem nyugatra,de a magasságot megtartottam. Lehet hogy "csak " bólintani kéne egykicsit lefelé?
(#) bbencee hozzászólása Ápr 12, 2012 /
 
Sikerült befognom a HISPASAT-ot, aminek nagyon örülök mert az épületektől más műhold szinte kizárt, ezen viszont van csatorna bőven. A problémám, hogy az összes csatorna kódolt amik bejöttek, amelyik TP-n meg lenne kódolatlan, azt nem látja a tükör.
Van esetleg valakinek megoldása, vagy tud valakit aki segíthetne a kódolt adások vételében? Természetesen nem ingyen gondoltam.. (Nagravision 2-3) kódolásról van szó. Akár privátban, akár itt szívesen fogadom az ötleteket. email: bbencee [kukac] gmail [pont] com
Előre is köszönöm!
(#) karaszbandi válasza bbencee hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
A nagrát a szolgáltatótól kapott kártyával és beltérivel tudod csak nézni.
(#) kameleon2 hozzászólása Máj 8, 2012 /
 
Sziasztok! Évtizedek óta nem foglalkoztam műholddal..... Van egy maradék Nextvawe EX 300 beltérim, de az internetes árak (500Ft ~) alapján és a technika mai állása szerint csak gyanítom, hogy maximum célbadobni jó. Ha esetleg mégis használható lenne valamilyen műhold vételére - némi információ, aminek értéke is van , jól jönne. Van egy visszamaradt, beállított T-com -os antennám (tányéros TV) fejjel együtt. Kompatibilis lehet a beltérivel, vagy felejtsem el?
(#) karaszbandi válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 8, 2012 /
 
A beltéri és a tükör összejöhet egymással csak nincs mit nézni vele. Az astráról is elfogytak az analóg adások. De még ajtó kitámasztónak lehet használni. Sőt, még távirányítani is lehet a hálózati dróttal.
(#) kadarist válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 8, 2012 /
 
Szia!
Ez sajnos egy analóg beltéri, ezért sok mindenre már nem lesz jó.
(#) Action2K válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 8, 2012 /
 
Alkatrésznek jó. Van benne egy (gyanítom) trafós tápegység, 7 szegmenses kijelző, IR senzor, sztereó modulátor...
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Máj 8, 2012 /
 
No meg a doboza is használható.
(#) satlokk válasza Action2K hozzászólására (») Máj 8, 2012 /
 
Ez így igaz Sajnos!
(#) kameleon2 válasza karaszbandi hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Sziasztok! Köszönöm. Sajnos ez volt nagyjából a sejtésem......
(#) slezak70 hozzászólása Máj 30, 2012 /
 
Szia!Szeretném a segitségedet kérni,hogy a hss1165na beltérit beállitottam tolómotoros forgatóval és csak két mühóldat tudok fogni az eutelsatott meg a horbitott hogyan állitsam be, hogy többet fogjak mert a forgaton nem tudok állitani mert ez egy sima dobozban van a motor a nevét nem tudom és ami tólja a tányért az forog egy nagy fogas kereken körbe és más műholdakat is szeretnék befogni,hogy állitsam a fejet meg a tányért .ha tudsz segiteni erre az imélre ird meg :***.Tisztelettel.slezák József.Köszönöm

E-mail címet kivettem. Oka nem ismeretlen. Action2K
Következő: »»   32 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem