Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   45 / 45
(#) Kaloz Arpad válasza uniman hozzászólására (») Szept 29, 2024 /
 
Szia ! A beltéri flash rom hibáját elektromos hiba vagy software hiba okozza-e ? Ugyanis most ez áll fenn a beltérinél. Rendben azt tudom, hogy a rom az csak olvasható. Űdv !
(#) uniman válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Szept 29, 2024 / 1
 
A "flash rom" meg flash-elhető... Hiba az keletkezhet úgy is, hogy valaki nem jó szoftvert akar rátölteni, vagy flashelés közben valami törénik (pl. elmegy a 230V).
(#) img válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Szept 30, 2024 / 2
 
Szia!

Nem csak attól sérülhet a ROM tartalom, hogy flashelés közben megy el az áram, mert normál működés közben is ír a ROM-ba és akkor is meg tud sérülni, ha pont rosszkor megy el az áram.

Illetve amikor az áramkör tápellátása hosszabb időre megszűnik, a memóriacellákban tárolt töltések egyfajta szivárgásba kezdenek (charge bleeding), így ez is okozhat adatsérülést.

Ha szabványos tartalom van a ROM-ban, akkor könnyen helyreírható, ha viszont egyedi adatokat tartalmaz (mint pl. a HDD-knél), akkor vagy van róla mentés amiből helyreállítható, vagy össze kell állítani hozzá egy tartalmat, amivel elindul.

Nemrég pl. egy Seagate ST3000DM003 HDD-t hoztak adatmentésre mert többször ki lett rántva alóla a táp amit egy ideig bírt, aztán átment Linuxon elérhetetlenbe, végül már a BIOS sem detektálta annak ellenére, hogy egészséges felpörgési és kalibrálási hangja volt. Szerencsére sikerült helyre tennem a szervizmodulok hibáit a ROM-jában, és újra működik.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2024
(#) Kaloz Arpad válasza uniman hozzászólására (») Szept 30, 2024 /
 
Szia ! Milyen soros porti programmal lehet flash-elni ? Ugyanis csak soros port van rajta. Eddig nem sikerült letöltenem.
(#) uniman válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Szept 30, 2024 /
 
18 éve gyártották...már a cég (FTACOM) sem létezik.
(#) Kaloz Arpad válasza uniman hozzászólására (») Szept 30, 2024 /
 
Elég baj.
Következő: »»   45 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem