Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   114 / 443
(#) niedziela válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

3D egy játék az eagle-n belül, ha az a cél, hogy a kapcsolást megépítsd és használd teljesen lényegtelen, hogy van 3d vagy nincs. Aki panelt tervez az tudja elképzelni milyen lesz az a valóságban
(#) lyukasora12 válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Vegulis meg van mindenem hozza, csak mivel rengeteg alkatreszt en csinaltam hozza, felek, hogy valami nem lesz jo, segitsegem meg csak eagle-ben van.
Es pl a Klur5-15D40 -nel annyira nem talalok semmi leirast, hogy nem merem magamtol megcsinalni a tokozasat...
Szoval igazabol azert szeretnem atteni a kapcs.rajzomat Tinabol Eagle-be, hogy utana valaki megcsinalja nekem belole a nyak-tervrajzot (mivel ez az illeto meg csak Eagle-ben tud segiteni...)
De ha van olyan emberke, aki bevallalja, hogy megcsinalja nekem Tinaba a Nyak-omat (termeszetesen nem ingyen gondoltam), akkor varom a jelentkezeset !
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Idézet:
„...kevésbé tudja kasán 3d-ben megjeleníteni. A tina ebben is veri az eaglet...”

Most tudnék pár képet mutatni hogy az Eagle3D képei mennyivel realisztikusabbak a Tináéinál.
Az lehet hogy hiányzik belőle pár alkatrész, de nem sokáig:
Bővebben: Link
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Bár nem tudom mit is kéne nézni, de azért jól néz ki. De ez a sok 10.000 alkatrészből segít 20-30-on és a többi 9.000? Pl. a microchip ic-k, csak hogy egyetlen alkatrész családot említsek.
Persze nagyon bátor vállalkozás csak ez nem egy emberes feladat, de azért csak bátorítani tudlak.
Hogy lehet megcsinálni a 3d-s rajzot egy alkatrészhez?
(#) niedziela válasza lyukasora12 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Idézet:
„Klur5-15D40 -nel annyira nem talalok semmi leirast,”

Ha Tinában meg van, akkor a méreteket csak meg kell nézni és átrajzolni eagle-be.

Aki tud Eagle-ben segíteni annak az alkatrész megrajzolás nem okozhat gondot(elvileg)
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Idézet:
„De ez a sok 10.000 alkatrészből segít 20-30-on”

Nem kérlek meg hogy sorolj fel 1-2 ezer alkatrészt ami hiányzik. De azért légy szíves említsd már meg néhányat! (Ez nem kötözködés, hanem tényleg kíváncsi vagyok hogy mikre gondoltál.)

Idézet:
„Pl. a microchip ic-k, csak hogy egyetlen alkatrész családot említsek.”

Ezek a "microchip ic"-k hogyan néznek ki? Mert én szerintem benne vannak az Eagle3D-ben.

Idézet:
„Hogy lehet megcsinálni a 3d-s rajzot egy alkatrészhez?”

Ezt így most nagyon nehéz lenne elmesélni. Meg kell tanulni hozzá a POV-Ray nyelvét. Ezeket a linkeket tudom ajánlani:
Bővebben: Link1
Bővebben: Link2
Bővebben: Link3

Az első link nagyon jó, én onnan tanultam meg mindent.
(#) lyukasora12 válasza niedziela hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Sajnos Tinaban sincs meg, ott magamnak csinaltam meg.

Nem tudom. Egyszer csináltam egy alap kapcsolást pár tranyó volt rajta, meg egy pic16f877 és a fele hiányzott.
Nagyon kiábrándító volt, de az a link amit adtál az jól néz ki, ha valami kimarad, majd megrajzolom.

Egyébként meg rakj ki pár microchip (pic) ic-t és nézd meg látszik e.
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

Bővebben: KÉP
Nos igen, vannak hiányosságok. De ez nem annyira rémisztő, mert egy részük egyszerű társítási hiányosságból ered, más részük pedig meg van már rajzolva az Eagle3D-ben gyárilag is, csupán nincs nincs olyan makró létrehozva amiben az értékek megfelelőek lennének. És persze van olyan is ami egész egyszerűen tényleg nincs benne az Eagle3D-ben, de egy ilyen IC-t megrajzolni gyerekjáték azok után amikkel már megküzdöttem.
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

Én nem azt mondtam, hogy nehéz vagy könnyű megrajzolni, csak hogy nincs benne, míg a tina-ban minden alkatrész benne van (csak ugye az nem tud ennyi fajtát), és mellesleg egyébként sokkal gyorsabb.
Ha a képet megnézed, és hozzáképzeled még azt a pár alkatrész amiből egy ilyen vezérlő áll, akkor bizony kiábrándító tud lenni. Van fent egy icd2-es panel ha van kedved nézd meg azt is, nekem itt bent nincs most eagle, ha azt buherálás nélkül tudja akkor visszavonom azon állításomat, hogy tina jobban jeleníti meg a 3d-ben az áramköröket.

A hivatkozott panelt itt tudod letölteni:

(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

Ezeket tudja az Eagle3D gyárilag:

A POV-Ray-es képgenerálás persze hogy lassabb. Na de azért a renderelt kép is sokkal realisztikusabb. Csak egy kép arról hogy mire képes:
Bővebben: KÉP

Ma nagyon nem megy neked a linkelés.
(#) elektrocad hozzászólása Márc 27, 2009 /

Nem akarok belebeszélni, de a POV-Ray és az Eagle 3D megjelenítésére van itt egy másik topic. Miért keveritek a témákat?
(#) Joseppe210 hozzászólása Márc 28, 2009 /

Szevasztok. Elég régen eaglét használok. Csak miután megterveztettem vele, mindíg ujra kell a vezetősávokat rajzolni mert vékonyak.
Hogyan lehetne elérni hogy eleve vastagabb onalakkal tervezzen.
Üdv.
(#) MolnarG válasza Joseppe210 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Hát szomorú, ha tényleg régóta eagle-t használsz és nem tudod a vezetősávok vastagságát átállítani. :no:

Nagyon egyszerű amikor használod a huzalozó eszközt, akkor fenn a menüsor alatti sávban van a egy olyan legördítősáv, hogy width, na azzal kedved szerint állíthatod. Vagy a tervezés végén egy lépésben kijelölöd az egész nyákot (legyen bekapcsolva a vastagítani kívánt réteg), aztán Change>>Width>> kiválasztasz egy vastagságot>> aztán jobb egér katt a nyákon, majd a change all parancsra kattintasz.
(#) Lucifer válasza MolnarG hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Használd a DRC-t.
(#) niedziela válasza MolnarG hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Neked is van még mit körül nézned ebben a témában
(#) Attila86 válasza niedziela hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Nem, jól írta ő. Az 5.0-ás verzió fölött ez már így megy.
(#) Joseppe210 válasza MolnarG hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Köszönöm.
Buta voltam
(#) niedziela válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Idézet:
„Csak miután megterveztettem vele, mindíg újra kell a vezetősávokat rajzolni mert vékonyak.”

Nem az volt a kérdés hogy utána egyesével, babrálva hogyan lehet. Figyelj jobban

DRC-t kell használni !

Nem értelek most Niedziela.
A DRC-vel is utána lehet állítani.
(#) niedziela válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Hogy utána ?
DRC - size .... mindent előre be lehet állítani.

A DRC-vel akármikor meg lehet változtatni a dolgokat.

Közben rájöttem. Igazad van, MolnarG tényleg nem arra válaszolt ami konkrétan a kérdés volt.
(#) Joseppe210 válasza niedziela hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Igen, azért néztem egy kicsit furán én is.
Mert megtervezi, de vékony, és egyesével rajzolgatom végül.
Igen valóban drc nyujt megoldást. Abban lehet állitgatni mindenfélét, forr pont vezetősáv méretek, stb. Kár hogy eddig kiverte a szemem.
Köszönöm.
(#) vtnagy hozzászólása Márc 28, 2009 /

Sziasztok!
Van egy BRD fájlom, amit az Eagle nem hajlandó megnyitni. Néztem backupjait, azokat sem volt hajlandó, egyiket sem.
Itt a hiba, amit kiír: Bővebben: Link

Tudna nekem valaki mondani egy megoldást, mit tudnék tenni, hogy működjön? Nagyon sok munkám van már benne, rengeteg időm elvette, mire eljutottam idáig vele, nem szeretném újrakezdeni..

Előre is köszi a segítséget!

Üdv
vtnagy
(#) Attila86 válasza vtnagy hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Üdv.!

Az a probléma már számtalanszor felmerült és megválaszolásra is került ebben a topikban.
(#) vtnagy válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

És esetleg a kulcsszót megadnád, mire keressek rá?
Mert próbáltam párat, de nem igazán hozott eredményt
(#) niedziela válasza vtnagy hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

A kulcsszó nyilvánvaló
illegális, tört, szoftver,

Ugyanis a hibaüzeneted azt jelenti, hogy tört programmal készült a rajz, amit most nem tudsz megnyitni.
(#) vtnagy válasza niedziela hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Ezeket éppenséggel nem próbáltam (nem is igazán jutott eszembe), köszi!

Üdv
vtnagy
(#) MolnarG válasza niedziela hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Tisztába vagyok a DRC használatával én is, csak a kérdésben a megterveztettem helyett én megterveztem-et olvastam, egyébként leesett volna nekem is.
Következő: »»   114 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem