Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   115 / 443
(#) Zozeei hozzászólása Márc 29, 2009 /

Hali! Eaglehoz készített valaki magyarítást? Eagle 3d-hez már van, de jó lenne, ha a simához is találnék egyet
(#) Zozeei válasza Zozeei hozzászólására (») Márc 29, 2009 /

Elnézést a kérdésért, rosszul használtam a keresőt, már megvan amit szerettem volna.
(#) Gogo hozzászólása Márc 30, 2009 /

Üdv!
Adott egy eagle 4.11. Idáig elég volt. Most atmel kontrollerekkel keztem foglalkozni. Meglepődve tapasztaltam, hogy hiába töltöm le az atmel lib-eket a 4.11 verzióinkompatibilitásra hivatkozva nem ismeri fel azokat. Kérdésem: van - e valami megoldás, konvertálási lehetőség, vagy valami ilyesmi. Vagy! Tud valaki küldeni nekem Eagle 5.4.0 okosságot? Köszönöm, sziasztok.
(#) Moderátor hozzászólása Gogo hozzászólására (») Márc 30, 2009

Egy helyen elég feltenni a kérdésedet!

Aki kompetens az EAGLE témában, az valószínűleg ezt a topikot is ugyanúgy észreveszi majd, mint ahogy a másikkal tenné.
(#) Joseppe210 válasza Gogo hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Az eagle 5.4.0 van nekem is és nem tudom milyen okosságra gondolsz, mert én eddig mindent gond nélkül megcsináltam vele, egy dolog határt szab a panel méret le van korlátozva.
Amikor nagyobb panelt akarok szerkeszteni, akkor meg szalagkábelekkel összekapcsolom, a panel részeket és kész.
Ráadásul legális így és ingyenes.

(#) brezinajanika hozzászólása Márc 30, 2009 /

Hosszukássá és szögletessé akartam varázsolni pár alkatrész lábát a nyáktervező részben,de ez az ötlet befuccsolt angoltudásom híján.

Valaki segítene?

köszönöm.
(#) spikk válasza Joseppe210 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Hm... Elárulod, hogy hogy csinálod? Én megpróbáltam, rajzoltam még egy téglalapot, de nem engedett rátenni alkatrészt. Megpróbáltam még egy boardot csinálni, de oda meg nem tudom áttenni az alkatrészeket.
Vagy kézzel tervezed az áramkört a Board editorban és annyit gyártasz, amennyin elférnek?
(#) niedziela válasza brezinajanika hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Akkor most írd le mit szeretnél.
A PAD alakjára gondolsz...?
(#) brezinajanika válasza niedziela hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Igen arra gondolok,mint az Attila86 féle nyákrajzokon.
(#) MolnarG válasza brezinajanika hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

áááá, így már tudjuk miről van szó, hiszen Attila alig csinált egy-két nyákot... (természetesen ez csak irónia)
Szóval egy linket betehetnél igazán, hogy miről is van szó.
(#) brezinajanika hozzászólása Márc 30, 2009 /

Bővebben: Link
Szerintem ezen jól látszanak a szögletes IC lábak,a led lába meg a többi.
Én ezt szeretném megoldani.
(#) Attila86 válasza brezinajanika hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Gondolom 5-ös verziójú Eagle-t használsz. Azokban már lekerekítettek mindent és nem lehet visszaállítani szögletesre sehogy sem. Leginkább talán ezért maradtam a jól bevált 4.15-nél. Az 5-ös nem tud semmi olyat amire azt tudnám mondani hogy "ez valóban jó és a 4.15-ben nem tudom megtenni ugyan ezt". Sőt, pár szempontból szerény véleményem szerint kimondottan rosszabb.
(#) brezinajanika válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Értem,köszönöm szépen.Csak hát azok a szögletes lábak valahogy jobban bejöttek régebben is.De az Még mindig zavar,hogy például a led lábai kicsik.Azokat a lib módisításával tudom változtatni?
(#) Attila86 válasza brezinajanika hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Kereső!
(#) niedziela válasza brezinajanika hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Igen, azzal érdemes.

(#) Sendi hozzászólása Ápr 4, 2009 /

Üdv Mindenkinek.

A következő a kérdésem:
Új alkatrész tervezésekor, a schematic-ban amikor a csatlakozó pontokat teszem le (in, out, pwr) ha véletlenül többet rakok le a kelleténél, és törölni szeretném, akkor nem engedi, arra hivatkozva, hogy használva van.
Ilyenkor kezdhetem elölről az egész schematic szerkesztést.

Tudja valaki hogy hogyan tudnám törölni a felesleges csatlakozó pontot? (5.4)

Köszönettel
(#) niedziela válasza Sendi hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Ezt akkor szokta írni, ha egy már meglévő alkatrész lábait akarod módosítani. Ennek oka, hogy a sch rajzhoz már hozzá van kapcsolva a panel rajzjel. Ha leválasztod a lábakat, akkor törölhető lesz.
(#) spikk válasza Sendi hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Nem, ezt akkor mondja, ha már össze is párosítottad egy tokozással. Device szerkeszésénél törölj ki minden tokozást (jobbra lent egy lista Package és Variant oszlopokkal, ott mindre jobb klikk és Delete).
(Nem törli ki a tokozást, csak a hozzárendelést szűnteti meg.)
Elvileg utána tudod javítani szimbólumot. Ha kész, megint hozzá kell rendelni a tokozásokat.
(#) Sendi hozzászólása Ápr 5, 2009 /

Üdv Mindenkinek.

Niedziela és spikk köszönöm a gyors válaszaitokat.
Kipróbálom.
Közben egy újabb kérdésem is lenne.
Hátha tudtok ti vagy mások segíteni.
Az 5.4 verziót használom (magamnak)
Ha a "mozgatás "parancsot használom akkor ugye egy alkatrész mozgatok raszterenként.
Ha "group" -t kijelölök, és ha szerencsém van (talán ha eltalálom a csoport közepét, akkor csak a "group move" felírat jelenik meg, és finoman, akár 1 raszternyit tudok mozgatni a kívánt irányba.
Legtöbbször azonban a legördülő menü jelenik meg, és legalul a "group move"
Ide kattintva az egész "group" elugrik, és nehéz visszatalálni, vagy 1 raszterrel elmozgatni.

A kérdés: hogyan lehet mindig előcsalni csak a "group move" parancsot?

Köszönettel
(#) IMi válasza Sendi hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Hello!
Nyomd le a CTRL gombot és persze a bal egér gombot !
(#) MolnarG válasza Sendi hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Én úgy szoktam, hogy group után a panelen kívülre (dimension-on kívülre) kattintok jobb egérrel és akkor csak a move group jön be ha a mozgatás eszköz van kiválasztva, ekkor csak kicsit ugrik el.
(#) MolnarG válasza IMi hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Hmm, erről a verzióról nem is hallottam, de kipróbáltam és nálam a jobb egérrel működik (v5.0.0). Tehát group-al kijelöl>>mozgatás eszköz>> Ctrl lenyom>>aztán jobb egér, és nem ugrik.
(#) IMi válasza MolnarG hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Hello!
Upssz, persze a jobb egér gombról van szó, bocsi!
(#) Sendi válasza IMi hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Helló IMi.

Ilyen egyszerű? Tényleg működik!
És mikor használható még a CTRL gomb?
Van még más ilyen "előválasztó" gomb is?

Köszönettel
(#) Kovidivi hozzászólása Ápr 5, 2009 /

Sziasztok!
Arra képes az Eagle-ben, hogy van egy schematic-on 3db különböző tervem, és ebből az egyik kapcsolást teljesen külön akarom menteni, egy másik fájlba? Ha a "copy: group" paranccsal másolom, akkor csak az aktuális ablakban tudok létrehozni másolatot, ha átkattintok egy üres ablakba, és nyomok egy "paste"-t, akkor kiírja, hogy "paste buffer is empty". Van megoldás? Köszi szépen!
(#) MolnarG válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Nem a copy-t kell használni, hanem a cut-ot.
(#) Kovidivi válasza MolnarG hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Nekem akkor is hibát ír ki. Eagle 5.0.0. Egyik ablakban kijelölöm a kapcsolást a group-pal, aztán cut, majd jobb gomb a kapcsolásra, és cut: group. Aztán átkattintok egy új eagle ablakba, egy új schematic-ra, ott paste, és kapom újra a hibaüzenetet... Azért köszi.
(#) niedziela válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

a, megnyitod a rajzot amit másolni szeretnél
b, group-al kijelölöd az egész rajzot
c, rákattintasz a Cut ikonra
d, rákattintasz a kijelölt rajzra
e, nyítasz egy új schematic-ot
f, megnyomod a Paste ikont és a rajzot ráhúzod a lapra.
(#) Kovidivi válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Köszönöm szépen! Üdv!
(#) MolnarG válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Én igazából nem értem mi a különbség a két módszer között:

Kijelöl>>Cut>>bal egér a rajzra>>...>>paste
Kijelöl>>Cut>>jobb egér>>menüből:cut group>>...>>paste

és nem is értem miért működik az egyik ebben a helyzetben, és miért nem működik a másik. Talán valami kis hiba, vagy ennek van valami célja, értelme?
Következő: »»   115 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem