Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Semmi. Az IC biztos, hogy jó. Másik kapcsolásban működik. 470 pF 100 µF -re cserélve. Annyi, hogy a gomb felengedése után lassabban kapcsol vissza a led.
556.
Az 557 elfüstölt a figyelmetlenségem miatt.
A bekötése jó? Tegyél még annyit meg, hogy a 100k ellenállást kösd fel a táp pozitívra, és hagyd ki a tranyót. Ha az ic jó, akkor folyamatosan villognia kell a próbalednek.
Remélem az eredetileg 100nF, (amit később javasoltam 1µF-ra cserélni) párhuzamos 3.3M ellenállását nem csökkentetted. Ami azt illeti, legjobb ha azt kiveszed egyenlőre.
Sikerült villogtatni a dolgon, de már nyagyon fáradt vagyok. Holnap átgondolom és jelzem, hogy mi lett. Köszi a segítséget!
Szia mex, szerintem meg kellene próbálni egy 10k-10k fesz osztón keresztül megérintketni a 14-es lábat, az 555 lekötése mellett, így ellenőrizhető lenne az IC működése, mondjuk megmondom őszintén, olyan állása nincs ennek a kapcsolásnak, hogy egyik led sem világít, ez egy johnson számláló, mindig van valamelyik kimeneten H szint. Mit gondolsz?
Nos én egyenlőre annyit tettem, hogy 470 nF kondit cseréltem 470 µF-re és a 3M3 ellenállást a 100 nF kondi mellől áttettem az 555 6-7 lába közé.
Most van pörgés és lassú leállás. De nem az igazi.
De számol is rendesen? Világítanak a ledek?
Hello mindenkinek. Lehet van már ilyen téma de én nem találtam meg azt, ami lefedné amit én szeretnék késziteni.
Bővebben: Link ezen videon láthato fényefektet szeretném elkésziteni (ami a vizben látszik) leddekkel és ahoz várok toletek kapcsolásokat otleteket. Segitégeteket elore is koszonom. Üdv midenkinek
Igen. Az, hogy a 4017 hogyan kapcsolja a ledeket az most nem számít. A lényeg, hogy megfelelő órajelet kapjon.
Míg nyomva tartom a gombot megy a jel, ha felengedem lassan leáll.
Jo. Akkor uj példa, http://www.youtube.com/watch?v=Ba6EwABsRlg az effekt a lényeg.
Vagy ez is személeteti hogy mi az amit szeretnék http://www.youtube.com/watch?v=po6iDdtqNJc&feature=related
Részben megoldódik. Csak azt a 470 µF kondit kellene kisebbre cserélni úgy, hogy az effekt megmaradjon. Feltételezem, ha növelem az ellenállások értékét akkor lassul a kisütés.
A gyári rajzon szereplő értékekkel az 555 egy nagyon nagy kitöltésű astabilt alkot, ahol működés közben a kimenet 99.9%-ban magas szintű. Lehet, hogy a számlálónak nem volt elég a 0.1% alacsony szint, magyarul nem volt rendes órajele. Most, hogy áttetted a 3.3M a 6-7 lábak közé, megfordítottad a helyzetet.
A következőképp kösd: a tranyó kollektoráról menjen 100k a 2+6 lábra. A 6-7 közé köss 1-10k közti értéket, és így próbáld. Azt az ominózus 3.3M értéket meg tedd a fiókodba, jó lesz máshová.
Tbence3 hirdetett régebben olyan LED-et, amelyik automatikusan változtatta a színét. Kérdez rá, lehet, hogy van még Neki.
Üdv Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy valaki már megépítette ezt a kapcsolást? Vagy érdemes vele szórakozni? (Van itthon minden alkatrész) Klikk
Ha raersz es tenyleg akarsz ilyet csinalni : kereso
Köszi. Véletlenul nem tudom hogy a videon láthato kapcsolást meg lehet e épiteni ugy hogy ne kelljen bele épiteni semmit amit porgramozni kellene?
megtaláltam amugy azt a videot ami tokéletesen szemlélti hogy mit szeretnék http://www.youtube.com/watch?v=BqcvAsUOIWg&feature=player_embedded és ezt ez effektet elérni bármi féle pic, programozhato dolgo nélkul
Köszi a választ (lelakkozni azért nem fogom,mert később még lehet,hogy forrasztok rá valamit)
Az okés hogy van olyan de attol fuggeletnul inkább kapcsolás szeretnék épiteni ha van pic mentesis.
Montam, ha van idod nezd at az oldalon levo ezzel kapcsolatos hsz.eket
Át néztem. Viszont ott csak pices kapcsolásokat találtam. És ezért kérdeztem hogy egyáltalán van? meg lehet e épiteni ezt a kapcsolást pic nélkul?
Értem.
Tehát akkor csak ez a lámpa a megoldás. Köszönöm mindenkinek. De azért hogy huhuu kérdésére is választ kapjunk(engem is érdekel) Mennyire veszélyes ez a szemre?
Le kell ellenőriznem a többi eret is, de csak a szélét kapta el. Kösz a tippet.
Wifi: Pont a wifi-ről szeretnék visszaváltani kábelre, mert szívás: Vettem egy elég jó routert: TP LINK TL WN1043dn. De még ezzel is ugyanaz a téma, mint a G-s routeremmel: Max 9Mbit/sec- el megy a net a 30Mbit-ből. Oké, hogy az USB-s adapter G-s, de akkor is mennie kellene legalább 20-30-al az 54-ből. A téma ugyanez volt az előző G-s routeremmel is, egy kipróbálásra kapott másik G-s routerrel is és a mostani N-es (300Mbit/sec) routerrel is. Nem mellékes: 1. A router az adaptertől 3méterre van akadályok nélkül, kapcsolat kiváló. 2. Kábellel meg van a 30Mbit 3. Chanel: Auto 4. mix b/g/n Bocs, ha ez nem passzol szervesen az elektronikához, de én már csak valami elektromos zavaró tényezőre tudok gondolni...
Sziasztok!
Az a problémám, hogy van egy ilyen kis hangfalpárom laptophoz ( ednet márkájú ) ami befog valami rádióadást. Ez lehet valami kábelsérüléstől, vagy a nyákkal lehet gond? Ha lehet megcsinálnám itthon, mert elég zavaró, de ha forrasztgatni kell ahhoz már gyík vagyok bármilyen infót köszi.
Tisztelt Urak!
Egy fetről hogyan lehet megmondani, hogy jó-e?
Szerintem semennyire, persze nem közelről kell bámulni, hanem szórt fényt nézegetni, de ez igaz bármelyik erős fényű fényforrásra.
Ettől függetlenül biztos furcsa ezek után fehér megvilágításba átlépni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |