Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ja, hogy rövidre kéne zárni? Eddig nekem nem jutott tovább, megállt 80%nál és kész ennyi meg ha kihúzom sípol. Kattinthatok akármire.
Azért, a hangkártyán a hangerőszinteket is nem árt beállítani.
A kimenetet és a bementet mekkorára kell állítani? Semmi nincs le írva sajnos.
Na nekem ez abszolút nem megy hiába kattintok akárhova a potikat állítgatom, nem történik semmi nem ír ki semmit csak nézek.
A HELP gombon, vagy a zipben van egy hlp fájl, leír mindent.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
ÓÓÓ most kezdtem volna írni egy bazniagy részletes választ és félrekattintottam, eltűnt... Na mindegy de nekem azt se nyitja meg.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a meglévő 4 óhmos hangfalaimat milyen módon lehet rákötni 8-16 óhmos erősítőre. Létezik-e valamilyen "átalakító", ami megnöveli a hangfalak ellenállását? Esetleg utólag rá lehet-e rakni egy 4 óhmos ellenállást? Köszönöm
Tehát. Amikor megnyitom a progit elsőnek már ezt írja:
Soundcard error: failed to open soundcard -ez nem túl bíztató, de tovább tudok lépni de csak a középső gomb diangostic gombra lejjebb nyílik az ablak és ott van egy gomb LEVEL 80% és felsorolja hogy jobb -bal stb ki bemenet ilyesmi csak angolul rámegyek a level 80% gombra és sípol nem csinál semmit. Abszolút, nem tudok tovább se lépni és a másik gépnél is EZT CSINÁLJA. A helpre rámegyek nem történik semmi csak ezt írja ki: Miért nem jelenik meg ennek az alkalmazásnak a súgója? A program súgója a Windows-súgó formátumban készült, ennek pedig szüksége van egy olyan funkcióra, amely nem része a Windows ezen verziójának. Letölthető azonban egy program, amely lehetőséget nyújt a Windows-súgó formátumban készült súgófájlok megtekintésére. További tájékoztatás a Microsoft Súgó és támogatás (előfordulhat, hogy a lap angol nyelven jelenik meg) webhelyen olvasható. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
Maximum idáig jutok el:
Szia! Vagy két 4 ohm-osat sorba kötsz, vagy 4 ohm-os ellenállást kötsz sorba vele, de annak minimum ugyanolyan teljesítményűnek illik lennie.
Szia! Rákötheted közvetlenül, viszont csak kevésbé vezérelheted ki. Témája.
A soros ellenállással is csak ugyan addig a hangerőig tudsz eljutni, miközben kétszer annyi hőt termelsz.
Szia! Tényleg nem értek a témához, ezért a sorba kötés egyszerűbbnek tűnik. Akkor viszont a sztereó hangzás szűnik meg? Mindkét hangfalon ugyanaz fog szólni? Esetleg az utólagos ellenállás rákötést meg tudja csinálni egy műszerész? Én nem merném.
Köszi
Szia! Köszi a témát, igyekszem választ találni. Attól félek, ha rákötöm a gyengébb ellenállású hangszóróra akkor az erősítő végfoka elszáll.
Köszi
Az erősítőt nem a gyengébb ellenállásra kötöd, hanem a kisebb impedanciájúra (ellenállásúra)
Ha az erősítőn csak 8 ohmos terhelés szerepel, akkor arra nem köthetsz 4 ohmos hangsugárzót, mert az erősítőt túlterheled. Ha sorba kötsz két 4 ohmos hangsugárzót, akkor így rákötheted, de sztereó esetén a másik oldalra is rá kell kötnöd kettőt sorba kapcsolva, így 4 db egyforma 4 ohmos hangsugárzóra lesz szükséged.
Sziasztok!
Egy ilyen szeretnék készíteni. http://www.youtube.com/watch?v=Z-RHKYjQVfE de nem nagyon tudom hogy mit mivel forrasszak össze, ebben szeretném a segítségeteket kérni. ha valaki leírná, hogy milyen dolgok szükségesek hozzá és mellékelne egy beültetési rajzot vagy egy kapcsolást annak nagyon örülnék. Köszönöm.
Üdv. Azt szeretném tudni, hogy a PWM végfok építésekor mire kell ügyelni ? Milyen trafókra lesz szükségem pontosan? Miért van teliföld a felső oldalon?
Milyen erősítőd van? Esetleg linkeld be a dokumentációját, abból meg lehet állapítani mi fog történni. Legjobb lenne, ha a témájában jelentkeznél vele.
Sziasztok!
Építettem egy rendőrségi villogót, 16 piros és 16 kék LEDből. Mellékeltem a kapcsolási és beültetési rajzot. Mikor rákapcsolom a tápot, a kékek rendesen villognak, a pirosak közül a LED9-essel és a LED13-assal kezdődő sorok ugyancsak jók, A LED5-ös sor is villog, de sokkal halványabban, a LED1-es sor pedig egyáltalán fel sem villan. Mi lehet a baj vele?
Nézd át a forrasztásokat, nem raktad e be valamelyik ledet fordítva. Az, hogy halványabb lehet attól, hogy más az ellenállás, az egyik led nem olyan mint a többi, vagy hibás.
Fogj egy ledet, és nyomogasd egyenként párhuzamosan a többivel.
Átnéztem, a forrasztások jók. Megpróbáltam a LED-es dolgot. A második sorban, ahol az eredetiek halványan villognak, ott a párhuzamosan bekötött LED meg rendes fényerővel villog. Az utolsó sorban meg egyáltalán nem. Lehet, hogy az ellenállással van baj?
A párhuzamos ledet ugye csak 1 db panelon lévő led mellé tetted?
Amúgy ha van műszered mérd végig minden leden a feszültséget, egyesével. A jókhoz tudsz viszonyítani. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
Sajnos az is előfordul, hogy a ledek nem egyformák, még akkor is ha egy dobozból vette ki az eladó.
Azt hiszem, akkor holnap kiszedem és lecserélem a teljes utolsó sort, hátha úgy működni fog.
Előbb mérj. Gondold át merre megy az áram és szépen nézd végig. Ne csak egyesével, hanem a test, majd az ellenállásra téve is nézegesd végig a ledeket.
Megtörtént. Az ellenállás után 0 V-ot mér a multiméter. Az ellenállás értékére meg ugyanúgy 1 Ohmot, mint a többire.
1 Ohm ? Az a kék ledhez is kevéske. A piroshoz kellene 220 Ohm, a kékhez olyan 80. Ugye az ellenálláson nem a két végén mérted a feszültséget? Tedd a műszer egyik végét a negatívra, a másikkal mérd végig az összes ledet.
Uh, tényleg, kiszámolva annyinak kell lennie. Hülye voltam, vakon követtem a kapcsolási rajzot. Ahhoz hogy megfordítsam az egészet (a pirosak helyére kötöttem a kékeket), elegendő megcserélnem az előtétellenállásokat, meg az R6-ot kicserélni R4-gyel?
Jobban megnézve a rajzot, ez elég érdekes, a két ellenállás (r6,r4) értéke lehetne simán 1k, a diódákhoz zener van írva, rajzolva is, de a 4148 nem az. Inkább tegyél az egy Ohm -os helyére is 220-ast. Főleg ha a kék így világít.
Okés, akkor ezt holnap megpróbálom. Köszönöm a segítséget. A diódát cseréljem zenerre?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |