Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szerintem nem,mert akkor mi értelme volna,hogy a gyár beépítse ezt a tirisztort,valaki mégiscsak buherálta.
Szia! Komparátornak hívják. Ha itt erre a szóra keresel, akkor sok kapcsolást találsz.
Amúgy az olajnyomás lámpa is egyértelműen jelzi ha jár a motor.
Hello!
Mps-nek teljesen igaza van. De ha ragaszkodsz a feszültséghez, pld. itt találsz kapcsolást. üdv!
Hmm. Jogos a felvetésed, ez a kézenfekvő megoldás nem jutott eszembe.
Köszi A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
Sziasztok!
Garázsba szeretnék hálózatot csinálni, de ott már elég gyenge a jele a routernek, ezért kell egy access point. Az access point adott, WAP54G. A probléma, hogy az eszközt kültéren kellene elhelyezzem de az nem kültéri. Milyen tulajdonságoktól kültéri egy eszköz? Mi az amit módosítanom kéne azon, hogy kint tudjam használni. (Az érthető, hogy ne ázzon el, nem ázna mert tető alatt lenne.) Előre is köszönöm a válaszotokat!
Sziasztok!
Van 2 négyszögjel generátorom és szeretném megtudni a két frekvenciának a különbségét. Ideális esetben ez 0, nem ideális esetben nem negatív egész szám. Erre van valami kapcsolás vagy ötlet? Előre is köszönöm.
Hőmérséklet-tűrés, és páramentesség, ami a kültériek jellemzője (nem elég, hogy nem ázik be). Egy jó csomagolás, ha az alkatrészek bírják a mínuszt.
Sziasztok!
Akarok a heten venni egy laptopot LENOVO Essential G580 ezt a modelt,s le akarnak beszelni mert azt mondjak hogy nem jo a processzora! Intel Pentium B960 2.2GHz ez a tipusu processzor elviszi a kisseb jatekokat mint pl:gta3? Koszonom a valaszt!!
Sziasztok!
Kb fél órája keresem már az adott kapcsolást, de egyszerűen nem jövök rá, hogy miképp keressem. Olyan kapcsolásra lenne szükségem, amivel USB-n keresztül számítógéppel lehet vezérelni legalább 6, de inkább 8 vagy több relét, ami 230V-ot kapcsol ki és be. Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna ebben segíteni, mert egyszerűen nem jövök rá, hogy milyen címszavakkal keressem. Régebben találtam ilyet, de most semmi használható kapcsolást nem találok, valószínűleg azért, mert nem jól keresem. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
Szia!
Keresd így: USB relay controller
Szevasztok!
Kis kiegészítéssel élnék. Most tettem tönkre 2 ilyen darabot (ettől a bejegyzéstől függetlenül), mert én is így gondoltam. Idézet: „R1 és R2 helyére tehetsz potmétert is” Én is simán beraktam 1 potit, ettől térdelt le mind a két szerencsementes. R1-et veheted 0-ra, R2-t nem. R2 kb. 2,4-2,5k kell legyen, R1 egy 10k-s poti. Így tudom 5-24V-ig állítani a kimenő fesz.-t. Még egy apróság. Nagyon HŰTENI! Jól kezeli a túlterhelést mert leáll. De szőrén szinte semmit nem bír. Oda kell tenni a hűtőbordát! Sok sikert: gomy
Sziasztok!
1db 12V-os központizár motornak mekkora lehet az áramfelvétele? Köszi
Igen, 2×18V-ot írnak. Hol tudok ilyet venni?
Egy ilyennek. Univerzális 5 szálas központi zár motor.
Sziasztok! A hétvégén nagy takarítás volt és a végfokomból kihúztam a 6,3-as csatlakozókat.
Az a probléma lépet fel hogy a csatlakozó kúpja az aljzatban maradt és csak a csatlakozó hüvelye jött ki egy rúddal a közepén. A kérdés az lenne hogy a kúpját hogy tudnám kiszedni a végfok csatlakozóból? Ilyesmi aljzat van a végfokban. ilyen . A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
Azért arra vigyázz, hogy az nem a trafó feszültsége! Trafóból 2x12V-ost vegyél! A holra Zolika60 válaszolt, de amúgy minden elektronikai boltban
Ha hátul nyitott, onnan kitolod, ha oldalt vannak rések azon át is kipiszkálhatod. Ha teljesen zárt akkor csipesszel, vékony hosszú fogóval, türelemmel. Megpróbálhatsz egy pozdorja, vagy gipszkarton csavart beletekerni, ha esetleg van lyuk benne. Ha ez sem megy, akkor még az lehet, hogy teszel egy csepp pillanatragasztót a kijött rész végére (nagyon keveset!) betolod, megnyomod vársz, kihúzod. Ha nem volt szerencséd és mellé folyt a ragacs végleg beragasztottad, szóval ezzel csak ha már minden más sikertelen, úgyis cserélned kell.
Köszönöm a válaszod! Már próbálkozom a kivételével.
Jelentem az egyik már kint van! Nem volt egyszerű. a lemezeket felhajlítottam egy picit és pici csavarhúzóval kipiszkáltam. Jön a másik és vissza fogatom őket.
Remélem az is sikerül
Már kész is van Tökéletes lett. olyan mint régen. Már keményen szól is. tolja a rock&roll-t.
Hát nem is tudom, mért féltem ettől a művelettől ennyire? Olyan egyszerű volt. Köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Egy problémával fordulok hozzátok. A számítógépem bekapcsoló gombja megadta magát. Nem akar bekapcsolni a gép, hiába kapcsolgatom. Gondolom a kapcsoló elkopott, elég régi darab. A szeretném tudni, hogy lehetséges a kapcsolót pótolni egy sima nyomógombbal. Ha jól tudom az ATX -es tápoknak nem kell kapcsoló, csak összeérinteni a két vezetéket. Vagy nem jól tudom?
Szia! De jól tudod. Annyi a dolgod hogy helyettesíted egy nyomógombbal a régit, és már megy is.
Köszönöm szépen!
Nincs mit.
RCL mérőt szeretnék használni készítettem is egyet a számítógéphez valót, de nem tudom bekalibrálni tud valaki segíteni? RCL meter
Köszi
Jó kis kütyü! Így elnézve, nem sok mindent kell állítani rajta. Kalibrálásnál először nyitott mérőpontokkal mér, utána rövidre zárt mérőpontokkal, s kész is. A diagnosztika gomb is segít. Egyébként mindent kiír.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |