Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Köszönöm, akkor összerakom így, nem bonyolítom tovább feleslegesen.
Sziasztok!
Lenne egy akkumulátorral kapcsolatos kérdésem. Van egy motorom (Suzuki DR350), ami csak berúgós, tehát nincs rajta önindító. Van benne egy akkumulátor, de már évek óta nem működik. Viszont amikor jár a motor, akkor megy rajta minden elektromos üzemű eszköz. Ha kiveszem az akkumulátort és úgy használom tovább a motort, azzal esetleg károsulhat rajta valami? Hallottam már jót, s rosszat is.
Sziasztok!
Mobil kenyérsütőt szeretnék készíteni kb. 1 kg-os tésztára(samott, mázas cserép...). Elektromos szemüvegen keresztül nézve mennyire életképes az alábbi elképzelésem? -a képeken látható bontott, működőképes szendvicssütők és kenyérsütő alkatrészeim vannak. -a sütő űrtartalma kb. 15-17 liter -max. 250 °C-ra van szükségem -a hőmérsékletet szeretném fokozatosan állítani, mivel a kelesztéshez a 26-28 °C az ideális, a sütéshez pedig 180-230 °C. -jó lenne, ha belső hőmérséklet egységes lenne, nem fűtene egyik helyen jobban mint a másikon -a fűtőszálak 600-700 Wattosak(adattábla). -a sütő belseje kivehető, fűtőszálak rögzítése a stabil falakon és aljzaton Kérdéseim arra az esetre, ha megépíthető: -kell mind a három fűtőszál? -esetleg más elhelyezés? -elektromos hozzáértésem erősen a nulla felé konvergál. Némi kézügyességet feltételezve magamról és itteni segítséggel meg tudom építeni? -sok egyéb alkatrész kell még ehhez? -ár(kb.)? -bármilyen más ötlet? (Ha véletlenül nem jó helyre írtam, kérlek irányítsatok át a megfelelő helyre). Előre is kösz...truffle. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
Helló!
Van egy * IP kamerám, ami annyira *, hogy még neve sincs (sem a kamerán, sem a dobozán), így kapcsolási rajzot nem találtam hozzá. A kamerának van kimenete, amit a webes felületéről lehet ki-be kapcsolni. A kérdésem az lenne, hogy rákapcsolhatok-e 230V-ot erre a kimenetre? 1.5 V egyenárammal próbáltam, szépen kattan a relé a kamerában, zárja az áramkört. Merjek rátenni 230-at? Azért nem szeretném, ha kifüstölne a kamera. 1, 2 - ide jön az említett kapcsolgatós áramkör 3, 4 - ide pedig a mozgásérzékelő által elindítandó áramkör Valamint még azt szeretném megtudni, hogy az Audio csatlakozás mit takar? Kimenet/bemenet? Rákötöttem egy hangszórót, de csak sistereg. Köszönöm! * Noname. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
Sziasztok!
Ebayen rendeltem egy TDA2030A erősítőt, össze is szereltem, de valamit nem értek. A mellékelt képen látható a csatlakozó az áramforráshoz. Valaki meg tudná mondani nekem, hogy miért 2 db pozitív bemenet van, és csak 1 negatív? A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
Szia! Az AC az váltó. Nincs pozitív meg negatív bemenet. Oda kell egy 2*12V-os trafó két szélét kötni, a gnd-re pedig a közepét. Szimmetrikus tápot kér az ic. Nézz szét a topicjában, van neki sajátja.
Valami bekötési rajzot, adatokat nem adtak hozzá?
Adtak hozzá, de csak beültetési rajzot, azon meg csak a csatlakozó van, egyéb adat nincs, és minden kínaiul van írva :/
Te itt nézelődj: Bővebben: Link
Szia
Ez egy komplett TDA 2030 végerősítő modul, a tápjával együtt.Ahonnan rendelted, ott az adatlapon le van írva, hogy milyen AC (váltó) feszültséget igányel.Valószínüleg 2x26V.Egyenirányítja,szűri, és rámegy az IC-re.Neked a trafóról kell gondoskodni.
Sziasztok!
Egy ilyen Bővebben: Link haletetőt szeretnék készíteni. Szerintetek hogy oldhatnám meg azt,hogy a motor csak pont annyit forduljon,amennyi kell?
NE555 időzítővel.
Mit csináljak vele?
Bővebben: Link
Ezt építsd meg. És tetszőleges időre bállítod és pont annyit fog menni a motor amennyit akarod.
Gondoltam, hogy erre gondolsz, de nem én vagyok a kérdező
Bocsi.
Ez sok mindentől függ. Kell egy pozíció érzékelő, ami jelzi a megtett utat. Ez nem olyan bonyolult, csak annak hangzik. Egy mikrokapcsoló, vagy optokapu teljesen jó. A mechanikai kialakítástól függ, hogyan lehet fel tenni. Akár azt lehet figyelni, hogy leborult a tálca.
A pontos kialakítás a mechanikától, és attól is függ mivel indítod. Időre nem jó működtetni a motort, mert túl sok tényező befolyásolja és a szalag végére már egész komoly csúszások is össze jöhetnek.
Köszi,de egy kis segítséget kérnék:nem értem az egész számolót.
tehát ha 3 voltról menne,és 2 mp-ig akarom működtetni,hogy is lenne?
Az időhöz beírod: 2000ms (2 sec), az R-hez, vagy a C-hez beírsz olyan értéket, ami kéznél van, és számoltatsz. Ha extrém érték jön ki a másikra(amit üresen hagytál mező), akkor változtatod az értéket (C vagy R), arra amid van még.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
Ok,köszi!
Bocs, de az adatlapra hivatkoztam, nem ismerem konkrétan az IC-t.
Egy CD-t kaptam vele, amin a meghajtóprogramon és egy programon kívül egy PDF volt. Én ez alapján nem merek semmit tenni.
Valóban nem sűrűn írtak a kimenet milyenségéről. Valami kis feszültségű relével kötnék rá egy olyat ami már bírja amit kell. Ki tudja milyen bent a szigetelés, mekkora a terhelhetősége.
A hang kimenet kis szintű lesz.
Üdv, egy 44khz-s pár másodperces mintavevő, tartó eszközt keresek, tud-e valaki segíteni?
Üdv!
Lehetséges, hogy gyárilag a TIC106D katódja és anódja össze van forrasztva? Nem a nyákon, hanem egy rézdarabbal. Elvileg még nem volt szétszedve, és most is csak a trafó miatt lett. (akkus fúró töltője) Sajnos kapcsolási rajzot nem találtam, ezért is érdekelne. Köszönöm a segítséget!
Sziasztok !
Bízom benne, hogy jó helyre írok, jó pár témát átnéztem, végül itt kötöttem ki. Segítséget szeretnék kérni ! Egy kapcsolást keresnék arra a célra, hogy egy bizonyos feszültség elérése után az áramkör két vezetéket összekapcsoljon, mondjuk egy - a nyákon levő - relén keresztül. Konkrétan: egy régebbi diesel autóban szeretnék kapcsolni valamit, de csak akkor ha a motor már jár. Motorjárás relé nincsen benne, úgyhogy gondoltam ha +13 V-ot eléri a feszültség, akkor már biztosan jár a motor, (még gyengusz töltés esetén is működik) és az elektronika akkor kapcsolná össze az adott két vezetéket. Köszönöm előre is az ötleteket ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |