Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Valóban, hülyeséget írtam... a baj megoldódott, fordítva szereltem be a tranzisztort A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
Terheletlen, levegőben lógó szekunder körrel végeztem a lámpás tesztet. Most ismét megcsináltam, utána a szakadásmérő " .156 "-ot mutat. Ohm mérő szintén 156Ohm ellenállást mér. A 15 - 15V akkor egy sima segédtekercs, ami AC15V-ot ad le?
Igen, minden valószínűség szerint az egy 15V-os szekunder.
A trafó primere úgy néz ki tönkrement, menetzárlatos?
Miben különbözik a a bekötése a sima LED től ? a 6 láb mire szolgál ?
Sziasztok! azt szeretném kérdezni hogy ilyen Próba nyákot hol tudok venni?? http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/files/354/probanyakhat.jpg
Köszönöm előre is
Valószínű 3 db LED van egy tokban szerintem ennyi a 6 láb meg egy-egy LED-nek a lábai.
(De állítólag van egy olyan nevű kereső hogy Google és már állítólag néhány ember látta is szóval szerintem nem csak egy helyi legenda)
De pont ugyan ilyet ??
és akkor melyiket válasszam ?? A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
http://www.ledcenter.hu/281-led-diodak-smd-led-ek/429-led-dioda-505...r.html
valószínű az volt az első hogy a google-t használom, de nem találtam semmi használhatót, ezért gondoltam ,hogy a fórumon biztos akadnak segítőkész emberek..... A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
De én nem úgy értem
http://www.youtube.com/watch?v=Z-RHKYjQVfE ilyen nyák kellene mint amit a videón is látsz 1:30-nál A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
Azt javaslom a transzformátor információ témában, egy fotó kíséretében mutasd be a problémát. Szakavatott fórumtársak nálamnál pontosabb magyarázattal szolgálhatnak.
Szia!
Az azonos oldalon lévő lábakat össze kell kötni és akkor egy ilyen kialakítást kapsz.
Pont ilyet nehéz lesz találnod, de nézz körül hasonlókért az elektronikai áruházakban.
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne a tranziens supressor diódákkal kapcsolatban. 19.9V Ubr 600W BIDIR. 17V Urwm van egy ilyen adat megadva az Ubr és Urvm feszültségek mit jelentenek és ez a BIDIR. UNDIR. mit takar ? Köszi !
Visszaadom a tulajdonosnak, nem vacakolok vele tovább. Jó lett volna egy csere trafóval kipróbálni a nyákot, de ez van. Köszönöm!
Van olyan 6,3-as monós jack dugó, amelyik nem lazul szét és emiatt nem ketkezik recsegő hang?
Sziasztok! (ha rossz helyre írtam, szóljatok!)
Adott egy tranzisztoros autó rádió (a képen), ami csak a Kossuthot fogja (AM?) Meg lehet azt valahogy oldani, hogy fogja a többi rádió (FM?) állomást is? Előre is köszönöm.
Nem tudom miért de nem jelenik meg a kép: 640x480-as. Mi lehet a baj?
Fájl melléklet, és tallózás.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
Sziasztok!
Az normális dolog, hogy van egy 12V os trafóm. Boltban vásárolt. Elméletileg 12V egyenáramot ad le. Multiméterrel megmértem, tényleg megvan a 12V egyenáram, de ha átkapcsolom, hogy egyenáramot mérjen akkor ott 25V egyenfeszültséget mér. Ez normális. Egy modell irányításához kellene a 12V egyenfeszültség. Nem gond ha mellette ott van a 25V váltófeszültség?
Óóhh. Na ezt hülyén írtam le. Tehát egy 12V egyenfeszültséget adó trafón 25V váltófeszültséget mérek. Ez normális dolog?
Ubr=letörési fesz. (break), Urwm=működési fesz., 600W energia-elnyelési képesség, BIDIR=kétirányú (mint két szembe-zéner), UNIDIR=egyirányú.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |