Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1937 / 3991
(#) Kovabe válasza mps hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Most néztem az eszközkezelöben és azt irja hogy USB soros konverter FTDI gyártotol. Akkor tévedtem mikor arra gondoltam hogy PIC de sebaj csak müködjön. Viszont a másik dolog amit nem értek hogy ha rádugom a másik gépre akkor csak annyit ir ki hogy artcom és hogy nem talál drivert hozzá viszont itt ahol vagyok itt már rég fel van telepitve azt artcom progi és itt soroskonverternek láttya. Akkor most ki a hülye?
(#) mps válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Gondolom az ftdi chipet használt valaki és artcom nak nevezte el, a szegény win meg csak ennyit tud róla, amíg nem lesz driver.
De számodra az is kérdés, hogy milyen a kimeneti szintje.

Most méricskéltem és van négy láb, van kettö ami GND va egy ami kb 2.37V a másik 2.68V de ez most nem biztos de az arány valahogy így volt. Akkor ehez most kell MAX232?

De mit mérsz? Itt impulzusok vannak, ha vannak, egy multival semmire nem mész. Amit mérsz az TTL szinten (már ha ez valós egyen fesz.) a tiltott tartományban van, vagy egy 50% kitöltésű négyszög.
Tedd már be légyszi' az átalakítód típusát! Vagy egy linket róla.

Itt van a kábelem ARTCOM de közben rákerestem a store-ban és találtam egy olyat ami hasonlit és föleg a lábkiosztás alapján, a TX,RX és GND van kiküldve a tüskesorra. Ja a tipusa az ic-nek amire hasonlit FT232 RL
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2013

No, ezzel nem sokra sikerült menni, az biztos, hogy ttl, de hogy mi a lábkiosztás? Azért nem mindegy hogy hogy van bekötve. Azt is tudni kellene, hogy amit programozni akarsz annak elég az Rx/Tx vonal, vagy kell a többi is. Annak lehet tudni a csatlakozó bekötését, van valami rajzod róla?
(#) vanzerr hozzászólása Márc 5, 2013 /

Sziasztok!
32 V szekunder feszültségű 400 W-os toroid trafó egyenirányítását követően milyen feszültségű simítókondikat ajánlotok? Elég a 63 V-os vagy inkább használjam a 100 V-os kondikat?
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2013

Egy RC távrol van szó, itt van egy bekötés kép és elvileg ezen keresztül kell programozni. A cuucban van egy 7805 és arrol van táplálva az egész igy szerintem nem kell neki a +5V-t. Legalábbis reménykedek.

Írtad, hogy van valami hozzá való programozó rajzod, még az kellene, amúgy ez nem rs232nek, hanem egy sima ttl soros portnak néz ki. Nincs valami bővebb leírás? Esetleg a típusa, vagy az nagyon titkos, csak 3x kérdezem, de esetleg Te is megkeresheted a googlen, akkor csak be kell linkelned...
Elképzelhető, hogy kell neki az 5V.

Rajz nincs hozzá csak link a kábelröl de semmi konkrét info nincs rolla programozoú de számomra semmi nem derül ki viszont egy másik totyikban van egy illető aki készitett hozzá valami programozót de nem válaszol pedig most irtam neki is. Nem gondoltam hogy ez ilyen bonyolult, a másik illető annyit mondott hogy kell egy max232 és com-portra tudom csatlakoztatni kapcsolás ami kell elvileg csak hirtelen nincs itthon ilyenem.
(#) athos21 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

A bőr vezetőképességének egyéni eltérései bele van kalkulálva a mérési eredmény kiértékelésébe - legalábbis én ezt hámoztam ki a következő anyagból:
http://www.posterus.sk/?p=11852&output=pdf
Üdv.
(#) rolandi350 hozzászólása Márc 5, 2013 /

Hali, akarok egy telefont töltőt csinálni.
SE X8-as telló, van neki egy usb kábelja azon töltődik.
Na ott a feketére adok mínuszt pirosra +5V-ot és tölti.
De az érintő képernyő teljesen megh.lyül..
Mi lehet a probléma? Mit kellene még az kábelra rákötnöm, hogy jó legyen?
12V-ról kapott egy feszstabin keresztül 5V-ot..
(#) athos21 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Neked is küldöm, itt már azért fednek fel, nem is keveset a titokból.
http://www.posterus.sk/?p=11852&output=pdf
Üdv.
(#) chipi válasza pucuka hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Hogyan gondoltad?

Köszönöm a segitséged müködik

Akkor okosabbak lettünk. Tehát ott nem bemegy az 5V hanem kijön a maxnak. Sima ttl bemenet. Viszont a Te kábeledről csak a földet tudjuk, azt nem melyik a tx-rx. Pedig csak ezt a hármat kellene bekötnöd. (Már ha az a kábel ami neked van 5V-os és nem 3,3as)

Közben írtam az előzőt.
Hogy sikerült végül?

Bocsi kicsit elvarázsolt a müködése. A programozomon tudom melyik micsoda mert azUSB FTDI 232 chip lábkiosztása stimmel igy tudom mi micsoda, a táv pedig szimulátorra is köthetö igy van több kivezetés is de nekem csak GND , TX és RX kellett. Lehet hogy tulbonyolitottam söt biztos csak az az igazság hogy nem akartam hazavágni semmit. Mégegyszer köszönöm.
(#) saba hozzászólása Márc 6, 2013 /

Egy olyan víztisztító elkészítése lenne a cél, mely csak elektromos áramot használna az ivóvíz előállítására. Vegyszerek hozzáadása nélkül.
(#) newen hozzászólása Márc 6, 2013 /

sziasztok ledes villogót szeretnék csinálni egyenlőre csak egy darab leddel.
Ez alapján tanulgatok.http://www.youtube.com/watch?v=iM9wsXiG2rA
És itt az az elmélet ha jól gondolom hogy egy 1kohmos barna fekete piros színű ellenállást párhuzamosan kapcsolok az izzóhoz. De hiába csinálok mindent ugyanúgy nem működik.
Megjegyzem a videó és az én felszerelésemben annyi a különbség hogy én nem piros hanem fehér ledet használok. Számít hogy milyen szine van a lednek. Előre is kösz a segítséget. Newen
(#) efraim válasza saba hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Miből?
Ha tengervízből. akkor elég egy sima rezsó, felforralod és a vízpárát összegyűjtöd, vagy csinálsz egy hűtőgépet, a megfagyott vizet felolvasztod. Ha szennyvízből, akkor is marad a párologtatás. Egyébként mindkét módszer energiaigényes.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
(#) saba hozzászólása Márc 6, 2013 /

Klóros, fluoros, arzénes, pesticides, herbicides... csapvíz elektromos (elektrolitikus) megtisztítására gondoltam. Egy olcsóbb módszeren mint a desztilálás. Ha valakinek van jártassága a témában kérem ossza meg. Had ne kelljen palackozott vizet vennünk!
(#) _vl_ válasza saba hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Emberi fogyasztásra alkalmas vizet nem tudsz így előállítani. Még a desztillálás sem jó megoldás, mert ha valaki csak tökéletesen megtisztított vizet iszik, abba idővel belehal. A vízben vannak olyan anyagok, amik nélkülözhetetlenek az élethez, a tisztító eljárások pedig ezeket is kiszűrik. Ezért minden tisztító berendezésben meg kell oldani ezek visszapótlását, ami általában valamilyen kapszulából történik, ezt pedig időnként cserélni kell, hiszen elfogy belőle az anyag. Ezt a részét a történetnek nem tudod elkerülni.
(#) dudassandor1 válasza vanzerr hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Szia!
Igen, elég a 63V-os kondenzátorkészlet oda!
(#) nedudgi válasza newen hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Ez a LED azért villog, mert bele van építve az áramkör ami villogtatja. Ezen a videón az ellenállás nem párhuzamosan, hanem sorba van kötve a LEDdel.
(#) jkoti13 válasza mps hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Koszonom szepen
(#) havranarpi hozzászólása Márc 6, 2013 /

Valaki tudna nekem segíteni abban ,hogy ezt a 3 PDF fájlt letükrözi ?
nagyon sokat segítene.
(#) vanzerr válasza dudassandor1 hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Szia!

Köszi a választ!
(#) danydosster hozzászólása Márc 6, 2013 /

Sziasztok!

Megépítettem a H-hídas forgásirány váltót, azon módon ami az oldalon is fent van.
De nagyon gond van vele. Amikor aktiválom, hogy bekapcsol akkor egyből elindul a motor, de gyengén, ha bekapcsolom hogy egyik irányba menjen akkor felgyorsul, ha váltok hogy másik irányba menjen akkor viszont leáll.
Nem tudom mi lehet, megnéztem többször is, de nincs sehol rosszul kötve.

Tudnátok segíteni
(#) kadarist válasza danydosster hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Szia!
Mutasd meg a konkrét rajzot!
Következő: »»   1937 / 3991
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem