Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
890 kiloohm. Reméljük hogy a megfelelő szakaszát mérted.
Ekkora ellenállásom sajnos nincs...
Akkor rakd össze kettő vagy több ellenállás soros, párhuzamos, vagy vegyes kapcsolásával!
Milyen ellenállásaid vannak? Vagy találjuk ki?
Áh, közben legalább 5 negatívumát sikerült felsorolnom a tévének (amit itt nem írok le), úgyhogy egyenlőre erősen félre lett rakva...
Hű vagy magadhoz, ismét egy felesleges téma.
Sziasztok!
Érdekelne hogy ennek a kapcsolásnak létezik 12v egyenáramra való verziója? Olyan 150w teljesítményt kellene szabályozni. Bővebben: Link
Így lehetetlen... ez csak AC-re jó és a diac miatt legalább 150-200 volt kell akkor is, hogy valamennyire szabályozhasd is.
Kisebb feszültségen nagyon behatárolt a működés, eléggé lemarad a félhullámok eleje.. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2017
Szia!
Menj át egy másik topikba: DC motor (lámpa) PWM szabályzása Ott megtalálod ami kéne neked. üdv.: Foxi A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2017
Sziasztok!
Szeretnék csinálni, egy végtelen tükröt. Viszont azon gondolkoztam, hogy valami extra dolgot kéne belerakni. Ami megfogott korábban is az az amikor (Nem tudom sajna a helyes megnevezést. Bocsánat érte) vizualizálják a zenét. Körülírva: Egy-egy frekvenciatartománynak megfelelően sávok nőnek, csökkennek a zenének megfelelően (Példa: Link) Az én esetemben ezt úgy gondoltam megoldani, hogy a LED-ek fényerejét külön külön szabályoznám. Ezzel változna a tükrözött pontok mennyisége, tehát a sávok mérete. Na most a kérdésem az, hogy ezt meg lehet-e oldani egy LED szalag esetén mondjuk egy Arduinoval?? És ha igen akkor valaki tudna-e felhomályosítást adni róla? (De a nem is érdekel, hogy miért nem.) Előre is köszi! Üdv: Peti A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2017
Ilyesmi lenne csak nagyobb: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2017
Továbbra sem értem, mi ebben a végtelen?
Ezen a néven találtam a legtöbb ilyet. A végtelen idézőjelesen értendő. Az egész lényege, hogy van egy tükör illetve egy olyan lap ami vissza is veri és és át is engedi a fény egy részét. De nem is ez a lényeg. A kérdésem arra vonatkozott, hogy egy LED szalagon belül szabályozható-e külön-külön a LED-ek fényereje?
Találtam programozható verziót. Lényege: a szín külön-külön változtatható. Olyanról viszont nem írtak sehol, hogy a fényerő is egyesével szabályozható lenne, de olyat se, hogy nem. Ezért is gondoltam, hogy megkérdezem. Hátha tud valaki valami okosságot vagy van tapasztalata ezzel. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2017
Szerintem itt adózás szempontjábol gondolt a szervekre....
Nem tudom pontosan hogy az osztrákoknál hogy van, de pl nálunk ha van tv-d rádiod pc-d akkor "kommunikációs" adót kell fizetned! Gondolom ennek az ellenörzésére gondolt!
Régen nálunk is volt ilyen díj, úgy hívták, hogy rádió televízió előfizetési díj. Nem volt valami nagy összeg, meg is szüntették, már nem is emlékszem mikor, arra hivatkozva, hogy ennek a díjnak az adminisztrációs költségei magasabbak, mint amit beszednek. Elinflálódott. Mikor megállapították, még jelentős összeg volt. Annakidején szoktunk is gonoszkodni zavarvizsgálat során, hogy ha kellemetlen volt a bejelentő, elkértük a díj befizetéséről a csekkeket, az persze nem volt, mert már a végefelé sokan nem is fizették. Egyébként a díj eltörlése csak a lakosságra vonatkozott, nyilvános helyen ma is kell díjat fizetni.
A csöves TV korszakban meglehetősen nagy volt a TV -k zavarsugárzása az antenna felé, és előfordult nem ritkán, hogy zavarta (csíkozta) a szomszéd TV -jét bizonyos csatornákon. Az eredeti kérdés arra irányult, hogy meg lehet-e állapítani hogy működik-e lakásban TV a lakáson kívülről.
Idézet: „Egy-egy frekvenciatartománynak megfelelően sávok nőnek, csökkennek a zenének megfelelően” Spektrum analizátor néven találod meg. Hagyományos LED szalagon nem lehet külön külön szabályozni a fényerőt LED-enként, viszont nem tartom elképzelhetetlennek, hogy találsz ilyen speciális szalagot.
Jól írod, infinity mirrornak hívják ezeket angolul. Címezhető, Adressable LED Strip-et kell keresned, ezek általában WS2812 chippel vannak szerelve. Ha a három színre 255/255/255 jelet küldesz, akkor az fehér lesz, ha 10/10/10-at, akkor is fehér, csak gyengébb, tehát állítható a fényerő. Bár én nem használtam még ilyen szalagokat, de valószínűleg nincsenek "gamma-korrigálva", emiatt például 1 és 4-es érték között látható a változás, míg 251 és 255 között már alig. Ezen az oldalon ezt jól elmagyarázzák, még segédprogram is van a számításokhoz, hogy egyenletes legyen a fényerő változása, és az esetleges színáttűnések is szépek legyenek.
Van egy csöves hősugárzó, és az alján van egy ilyen kapcsoló. Alapból nyitva. Ennek hogy kéne működnie? Mert ha úgy rögzítem, hogy nyitva van, akkor nem működhet, ha úgy, hogy zárva, akkor felesleges.
Az a lényege hogyha feldől a hősugárzó, kikapcsol és nem ég le a ház.
Mitől kapcsol ki? Mert ha én azt összekötöm, hogy be legyen kapcsolva, akkor az nem kapcsol ki. Ha meg nem kötöm össze, nem működik...
Ha lerakod a hősugárzót, a kapcsoló zár, a hősugárzó működik. Ha felborulna, a kapcsoló nyit, a hősugárzó nem működik.
A kapcsolót nem szabad rögzíteni, a hősugárzó a saját súlyánál fogva tartja zárva, normál üzem közben.
Ahha, értem. De fogalmam sincs, miből csinálhatok gombot hozzá, hogy ki se essen. Mert csak a lyuk van meg a kapcsoló.
Sziasztok!
Lakás automatizálást csinálok éppen, ki szeretném kérni a véleményeteket; a fogyasztók kapcsolgatásához mechanikus relét, vagy SSR-t használjak inkább? Világítás, redőny, garázskapu, elektromos fűtés lesz vezérelve.
Megfelelő méretű műanyag henger és lap összeragasztva vagy csavarozva
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2017
Üdv!Abban szeretnék segítséget kérni , hogy egy H hidat akarok építeni.Próbapanelon összeraktam egyet és működik is csak az a baj , hogy nagyon melegszik a P csatornás FET. Igazából egy kb 1,5-2A áramfelvételű DC motort szeretnék meghajtani vele.Mivel a motor nem mozdítható ezért még a védő diódák nincsenek berakva ,mert a motor terhelését egy ellenállással akartam helyettesíteni.Bármelyik állapotban van a kapcsolás (bal illetve jobb forgásirány) , mindig a P csatornás FET(irf9630) melegszik.
Megmértem a P csatornás FET D-S feszültségét ami folyamatosan emelkedett , de 2V feletti volt , ami nagyon sok.Az N csatornás FET D-S feszültsége kb 0,11V , ami elfogadható.A körben 1,7A folyik.Az lenne a kérdésem , hogy vajon miért 2V vagy afeletti a D-S feszültség a P csatornás FET-eken?Az N csatornás FET-ek irf530 típusúak.Itt egy kép a kapcsolásról:Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |