Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   120 / 606
(#) Gery78 válasza BiG_Lui-Gee hozzászólására (») Dec 24, 2014 /
 
Én is drukkolok nekik, szerintem nagyon jó az alapgondolat, amit a cég képvisel. Csak kérdés, hogy ki fogja megvenni ezeket a készülékeket. Remélem jó marketingjük lesz majd. Sokan szeretik a régi BEAG készülékeket, és nem volna rossz, ha lenne újra Magyarországon csöves erősítő gyártás.
(#) kérdező válasza Gery78 hozzászólására (») Dec 24, 2014 /
 
Nagyon jó lenne, ha beindulna a tömeges gyártása, és pl. iskolák ilyeneket kapnának hangosítás céljából, megfelelő H2000 hangszóróval szerelt dobozokkal együtt. (Helyenként elképesztő dolgokkal hangosítanak, van, hogy egy sokol rádió minőségre jobb hangzással bír, mint az egyébként nem is öreg iskolai erősítő.) A formája is nagyon jó.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2014
(#) kameleon2 hozzászólása Dec 27, 2014 /
 
Fejlődés A napokban gondolkodtam el éppen. Édesapám egy időben dolgozott mozigépészként. 20-30 percnyi ff filmeket cipelt 20kg-os acéldobozokban. Ma egy MicroSD kártyán HD minőségben színes videókat készítünk. A kártya pár gramm. Fura ezt átélni.
(#) nagym6 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 27, 2014 /
 
És a színes videókat viszonylag olcsó fényképezőgéppel igen szép HD minőségben ingyen készítjük zsebből előkapva, ma átlagos memóriával is fél óra, azonnal visszanézhető, sokszorosítható. Régen egy filmes -házi- kamerába 3 percnyi drága film fért, ezt előhívatni kellett szintén sok pénz, kb. 3 hét átfutási idő, sokszorosítás szintén drága minden egyes példánynál, megnézése vetítő előpakolás, sötétítés, filmfűzés stb. Fényképnél ugyanez. *
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
(#) nagym6 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 27, 2014 /
 
Ez is nagyon igaz. A tömegtermelés elsivárosító hatása. Ugyanez igaz nálam a tévére is.
Azt az 1-2 tévé csatornát ami régen létezett, kb. úgy néztük, mint írtad a régi mozit.

Ehhez hasonló, de lehet, hogy csak nálam. A karácsonyi díszítések utcákon boltokban már november közepén kezdődnek, amikor még a mikulás is messze van. Karácsonykor már észre sem veszem, semmi karácsonyi hangulatot nem jelentenek, addigra unalmassá válik. Régen ez 1-2 héttel karácsony előtti és alatti esemény volt, igazi hangulatot jelentett.
Sőt néhány bevásárló központban erősen giccses, gusztustalan a karácsonyi díszvilágítás tömeg, és a műanyag, tökéletesen szabályos kúp alakú karácsonyfa szimulációk.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
(#) atiotezer hozzászólása Dec 30, 2014 / 1
 
Quake on an oscilloscope

Bővebben: Link
(#) Lázár Péter hozzászólása Dec 30, 2014 /
 
Nem vagyok oda a zúzós videókért, de van az a kategória ahol azt mondom, hogy jogos. De hát ez van akkor amikor a srácok beugranak a reklám szerinti 2000W-nak és az olcsó árnak. Aztán csak hopp és elhalálozik őkelme.
(#) kameleon2 válasza Lázár Péter hozzászólására (») Dec 30, 2014 / 3
 
Kevés dolog van a világon, amire bepöccenek - de az oktalan rombolás - mint ez is - beletartozik.
(#) gernerakos válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 30, 2014 / 2
 
Mint én is. Nálam nem csak az oktalan, de a szórakoztató célú rombolás is nagyon idegessé tesz. Annyi dologra lehetne ezeket hasznosítani...Az meg a csúcs, amikor egy autót 1 az 1ben bedarálnak, pedig működött. Nem hogy alkatrészként árusítanák, neeem. De hagyjuk az offot
(#) q765 válasza Lázár Péter hozzászólására (») Dec 30, 2014 / 1
 
Pont ilyen dobozra lenne most szükségem.. A hátlapi csatlakozókat meg nem is említem..
(#) zenetom hozzászólása Dec 31, 2014 /
 
Kell egy ilyen!
2 milla körül van..
(#) Lázár Péter válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 1, 2015 /
 
Természetesen egyetértek, a lényeg az átverésen van. Tele van az internet ilyen leégett erősítővel. A baj ott kezdődik, mint például az auna és társai, amikor rávésik a wattokat. Ennek megfelelő párosítás esetén meg rögtön meg van a baj, ja csakhogy ha a valós teljesítmény lenne ráírva senki se venné meg. És kiderülne, hogy drága az az olcsó...
(#) lukacsp válasza Lázár Péter hozzászólására (») Jan 1, 2015 /
 
OK, műszaki emberként egyetértünk szerintem. Mint ahogy abban is, hogy a "zúzós" video alapján nem igazán jött át a mondanivalód. Lehet többet ért volna, ha elsőre is így leírod ahogy most.
(#) vicsys hozzászólása Jan 2, 2015 /
 
(#) zolika60 válasza vicsys hozzászólására (») Jan 2, 2015 /
 
(#) Gafly hozzászólása Jan 5, 2015 /
 
Felhő fűtés.
Elnézést hogy angolul van, de érdekes ötlet...
(#) _BiG_ válasza Gafly hozzászólására (») Jan 5, 2015 /
 
Jeee, az okostelefon után itt az okosradiátor

Amúgy ez inkább irodák (irodaépületek), közintézmények fűtésére optimalizálható jól (ezeknek amúgy is jól jön a felhő), esetleg környékbeli házakhoz. Mert a karbantartás elaprózása problémákat vethet fel, nem beszélve az áramkimaradásról, amit egy nagyobb egységben könnyebb áthidalni. Minden családiházhoz nem telepíthetnek egy dízelaggregátort...

Mindenesetre érdekes ötlet.
(#) sooty hozzászólása Jan 7, 2015 /
 
Lassan bezárhatjuk a boltot. Jönnek a műanyagba ágyazott mechanikai elektronikai konstrukciók. A felbontás most még nem túl nagy, de ami késik nem múlik. Csak az a fránya ezüst tinta... Voxel8 3D printed electronics
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2015
(#) gernerakos hozzászólása Jan 11, 2015 /
 
Zenélő mozdony
A Taurusz mozdonyokra jellemző szolmizáló hang, amit a motorok fordulatszám-szabályzójának köszönhetünk. Szerintem az egyik legszebb hang, ami villanymozonyból jöhet...
(#) _BiG_ válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 11, 2015 /
 
(#) gernerakos válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 11, 2015 /
 
Az is igaz, de azt már nehezebb lenne a motorok forultaszám szabályzójával előállítani.
(#) kérdező válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 11, 2015 /
 
Ismerős.
Ez a vontatómotorokat tápláló háromfázisú kapcsolóüzemű inverter kapcsolófrekvenciája. A lényeg, hogy a jel kitöltési tényezőjét növeli-csökkenti a szinuszfüggvénynek megfelelően, (az effektív érték szinuszos lesz) és ezt három fázisban teszi. A motorok frekvenciája a sebességtől, illetve fordulatszámtól függ. Aszinkron motorok viszont nem szeretik a négyszögjelet, ezért szinusz kell. Azt állítja elő kapcsolgatással, PWM inverterként ismert megoldás. A szolmizálás a kapcsolófreki, amit említettem. Szép hang, mikor szolmizál egyet, majd a 800 tonna vas csörömpölése váltja fel, nagy élmény. Persze én személy szerint a gyorsító V43 hangját szeretem a legjobban. Mikor eszeveszetten gyorsít, és kihajolva a Bhv kocsi ablakából hallgatom a soros gerjesztésű motorok hangját, és áramszedőcsúszka-porosan megyek haza, az az igazi vasutas élmény. Mániám a villanymozdony. Mások dízelre, gőzösre esküsznek, (azért az se rossz, mikor jól belehajt a gőzös, vagy felpörög az M62-es, M40-es, M41-es motorja) de nekem a villany a csúcs. Ezer amperok, búgás, szikrázás, fokozatkapcsoló, motorhang felejthetetlen.
(#) gernerakos válasza kérdező hozzászólására (») Jan 11, 2015 /
 
Amikor először láttam (hallottam) szolmizálni, na akkor volt meglepődés.
Én ezért ülök a vonat elejébe, hogy a szili hangját halljam. A dízelek közül az M40-es Jendrassik motoros mozdonynak van a legszebb hangja.
(#) kérdező válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 11, 2015 /
 
Én meg akkor lepődtem meg igazán, amikor egy nem szolmizált München Hbf-nél. (Újabb típus, más inverterrel.)
(#) gernerakos válasza kérdező hozzászólására (») Jan 11, 2015 /
 
Az úgy nem az igazi...
(#) Gafly hozzászólása Jan 12, 2015 /
 
Gödel csöndes, szerény, visszahúzódó személy volt. Paranoiás volt, gyakorlatilag csak a feleségében és Einsteinben bízott meg. Élete végén még gyanakvóbbá vált, attól tartott, meg akarják mérgezni. Csak a feleségétől fogadott el ételt, ezért, amikor a feleségének egy kisebb operáció miatt kórházba kellett vonulnia, semmilyen ételt nem vett magához. A koplalás következményeibe halt bele 1978. január 14-én, Princetonban.
Bővebben: Link
(#) Norberto hozzászólása Jan 14, 2015 /
 
(#) nyemi hozzászólása Jan 26, 2015 /
 
Egy kis Fizika az elektronikában.
(#) sooty hozzászólása Jan 30, 2015 /
 
Feltámadnak a csövek ! Nutube. A VFD kijelzők gyártója szövetkezett a KORG inc-vel audiophil alkalmazásokhoz fejlesztett vákuumcsöveket gyártanak. De milyen innovatív formában !

nutube.jpg
    
(#) zolika60 hozzászólása Feb 3, 2015 /
 
Ha valakit még érdekel, hogyan működik a fényképezőgép.
Következő: »»   120 / 606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem