Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   21 / 601
(#) rockersrac válasza szamóca hozzászólására (») Dec 22, 2009 /
 
Erre csak két dolgot tudok reagálni: egy: ismerem ezt a hangszert,kettő, hogy mutatok még érdekesebb videót! Én egy időben próbálkozgattam Didgeridoo-zással is(az a cső alakú hangszer) és Dorombozással is! A dorombozás jobban megy,de mindkét hangszert megtudom szólaltatni!
(#) szamóca válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 22, 2009 /
 
Az elején még nem tetszett, de a szájdobos belépésétől már nagyon jó ritmikájú kompozíciót hallhatunk. Van kiadva lemezük?
(#) rockersrac válasza szamóca hozzászólására (») Dec 22, 2009 /
 
Itt találsz róluk infot!
(#) szamóca válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 22, 2009 /
 
Köszi!
(#) varttina válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 22, 2009 /
 
Itt a recept , ha ez megvan, már csak elektromágneseket kell beszerezned, valamint a vezérlőelektronikát kell összehoznod. Látványos dolgokra képes ez a fizika törvényeinek látszólag ellent mondó "folyadék".
(#) hapro hozzászólása Dec 22, 2009 /
 
Látványos trükkök: Bővebben: Link
(#) szamóca hozzászólása Dec 31, 2009 /
 
(#) zolika60 hozzászólása Jan 1, 2010 /
 
Ez azért nem semmi!
Bővebben: Link :yes:
(#) pucuka válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Üdv!
Ha a cikkíró ismerné a cellás rádiótelefon hálózatok működését, nem írna ilyen zöldségeket. (médiaduma)
Nem lehallgatható, hanem csak hallgatható a hálózat. a levegőben meglehetősen nehéz az egy bázisállomáson használt 20 -60 csatorna közül kiválasztani azt, amit éppen le szeretnél hallgatni, abból a 2 -3 ezer bázisállomásból. Egyébként is a beszéd nincs különösebben "kódolva", csak a bejelentkezéshaz használt adatforgalom, ami az azonosításhoz kell. (ebben viszont nincs telefonszára utaló információ)
(#) Action2K válasza pucuka hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Szerintem, éppen ezért, nem az éterből szedi az infót, mert akkor ráadásul a lehallgatandó személy közelében (celláiban) kell tartózkodnia, hanem a neten csatlakozik rá az adott szám kiszolgálójához. Bár akkor meg már nem a GSM feltöréséről beszélünk, hanem a közvetítő láncról.
(#) pucuka válasza Action2K hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Hát, ez a "lehallgatósdi mindíg mozgatta az emberek fantáziáját. Elvileg a hallgatózás megoldható (a hangkártán ott a szabvány GSM codek) de nem sokra lehet menni vele. Ha egy meghatározott személy lehallgatésa a cél, arra van megfelelő módszer, de a hozzáférés erősen szabályzott, és kívülről nem lehetséges. A működtető, felügyeleti, és nyilvántartó rendszreknek nincs internet kapcsolata (jól is néznénk ki)
adatátadás csak meghatározott úton lehetséges, az sem "on line".
Ily módon az idézett "lehallgatás", amivel a szolgáltatót fenyegetik, értelmezhetetlen.
(#) szamóca hozzászólása Jan 1, 2010 /
 
Most találtam ezt a diafilmet.
(#) varttina válasza szamóca hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Remélem egyszer tényleg megvalósul a megfelelően hatékony vezeték nélküli energiaátvitel.
(#) zolika60 válasza varttina hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Mint írja is közel a nap. Csak azt nem tudom megérjük-e.
(#) elektrorudi válasza varttina hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Ne kívánd...
Mert közben elpárologtatják az egész atmoszférát!
Bizzunk benne, hogy ezt csak a kor kötelező optimizmusa, és a tudatlanság iratta le a dia készítőjével. :yes:
(#) _BiG_ válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 2, 2010 /
 
BÚÉK!

Ha hiszed, ha nem, Tesla megcsinálta ezt, mielőtt elektroncsövek lettek volna, ez volt a Wardenclyffe-torony. Egyszer működtette is. Csak nem készült el teljesen. Aztán felrobbantották.

Miért is párologna el az atmoszféra?
Egyébként Tesla nem Hertz-hullámokat akart használni, mert azoknak nagy a vesztesége.

Üdv!
(#) DJ Szabcsa válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 2, 2010 /
 
Egyszer volt is róla szó a 21. század című TV műsorban. New York-ban állt a torony, de Tesla halála után féltek hogy illetéktelenül fogják felhasználni a tornyot és felrobbantották. Egyszer valóban működött. 4-et tervezett a bolygó 4 pontjára Tesla.
Bővebben: Kép
(#) elektrorudi válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 2, 2010 /
 
BUÉK.

Ja, ja, én is olvastam pl. a "fénykaput", meg hasonlókat...
Elhiszem, hogy működött egyszer... Miért ne hinném. De azért fenntartom a lehetőségét, annak, hogy mégsem működött soha...
- De a levélben éppen hogy elektroncsöves energiatovábbításról volt szó. Márpedig -ismereteim szerint- az az ismert villamos terek működésén alapszik. ... és a hatása is olyan, mint amit az ismert villamos jelenségek okozhatnak !

Idézet:
„Miért is párologna el az atmoszféra?”

Mert koncentráljuk az energiát. Szerintem mindegy, hogy milyen energiáról beszélünk (fény, hő, elektromágneses, "fekete energiáról") a jelenleg ismert univerzumban, jelen formájában "elvan"...
De mihelyt koncentráljuk (tükrökkel, lencsével, elekromágnessel, antennável, bármivel) a környezetére azonnal jelentős hatással lesz.


De erre van külön topic...

üdv.
(#) _BiG_ válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 2, 2010 /
 
Hát, én abban igazat adok, hogy hatása lehet.
De hogy milyen?... Jó kérdés és egyenlőre a te vélekedésed is csak feltételezésen alapszik. Szerinted mindegy, szerintem messze nem az. A kölcsönhatások többfélék, mint amit mi ismerünk.
Amit összekotortam Teslával kapcsolatban, abból az jött le, hogy Tesla nem koncentrálni akarta az energiát, hanem vezetni. A legjobb hatásfokkal, minimális veszteséggel.
Az elektroncső erősítő és kapcsolóeszköz. Valóban ismert terek működésén alapszik, de a Tesla-féle megoldásokban az a szép, hogy nem az ismert terek ismert módú felhasználását veszi alapul, hanem erre "merőleges" megoldásokkal operál (Ezt ő anno a mai csövek nélkül csinálta, de miért ne lehetne csővel is.) Ne az iskolai elektrotankönyvet vedd alapul, az hiányos ide. Nézz utána például a Poynting-vektornak és az erre merőleges Heaviside-vektronak, hogy értsd, mire is gondolok.
A "merőleges" néha szó szerinti, néha allegórikus, de a lényeg ez.

Üdv!

(#) elektrorudi válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 3, 2010 /
 
Igazából nem tudok érdemben hozzászólni, nekem kevés a tudásom hozzá. De úgy tűnik két malomban őrölünk:
Én úgy fogom fel a Tesla tornyot, mint egy "napkollektort" vagy egy "antennát". Természetesen más jellegű energiák "befogására"...
A lényeg, hogy azon a keresztmetszeten kell az energiának vezetődnie, ami a tornyon "antennaként" funkcionál. Amíg ezen a keresztmetszeten pár száz kW halad át, nincs gond. De ha csak MW nagyságrend áramlik át, akkor már érdekes dolgok történhetnek...
... és mindegy, hogy milyen energiát használunk forrásnak, végül át kell alakítani ma használatos, ismert energiává. Tehát az energia megmaradás törvénye értelmében az ismeretlen energia hatásának is "olyannak" kell lennie, mint a ma ismertekének. Az "olyan" szót idézőjelbe tettem !
(#) highand hozzászólása Jan 3, 2010 /
 
A linken az újabb generációk felfogása a mélysugárzóról.hmmm
(#) hapro válasza highand hozzászólására (») Jan 3, 2010 /
 
Ezen nem lenne a gumiperem rendesen kiugrana a helyéből. Bolondok ezek... Persze eszembe jut erről a fiatalságom...amikor én is ilyen bolond voltam.
(#) highand válasza hapro hozzászólására (») Jan 3, 2010 /
 
Azt látod, hogy a pille mit csinál?
(#) hapro válasza highand hozzászólására (») Jan 3, 2010 /
 
Akárhogy nézem nem tudom mit kéne látnom rajta. Mit is?
(#) _BiG_ válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 3, 2010 /
 
Szervusz!

A Tesla-torony egy rezonátor, amivel a Föld konduktivitását használva vezetőként, megfelelő frekvencián energiát pumpál a glóbuszba, amit máshol ki lehet nyerni. Nem "napkollektor".
Érdekes dolgok történtek is egyébként: a levegő világított, amikor működött.
Colorado Springsben meg a harmatos fű is kékesen fénylett és szikrázott, amikor ott kísérletezett. Ja, meg Teslának sikerült egyedül egy egész város sötétbe borítása: kiégette a várost tápláló erőmű generátorát.
Teslának sikerült olyan formában energiát vezetni, hogy nyugodtan belenyúlhatott, nem lett baja, ellentétben az "amperes" árammal. Meg is különböztette a kétféle energia-formát.
A kétféle formának érzékeltetésére nézd meg, miként repül a repülő és miként a lódarázs. Mindkettő levegőt használ, mindkettő aerodinamika, és mégsem egyformán teszik.

Üdv!
(#) kadarist válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 3, 2010 /
 
A nagyfrekvenciás áram a bőrhatás (skin-effect) miatt nem ráz, és nem azért, mert az egy másféle energiaforma. A rádióadók is energiát visznek át A-pontból B-pontba. Nem kell misztifikálni a fizikát.
(#) elektrorudi válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 3, 2010 /
 
Idézet:
„Teslának sikerült olyan formában energiát vezetni, hogy nyugodtan belenyúlhatott, nem lett baja, ellentétben az "amperes" árammal.”

Nézd, én is tudok oda tudok állni két marék urán közé...

(pár percig...)

A többire:
No comment.
(#) _BiG_ válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2010 /
 
Tudom, mi az a skin effektus, ezért nyúlkálhatok a tesla-tekercsem szikrájába. De itt nem erre gondoltam, mert ez is amperes áram, ha túl erős lenne, leégne a bőröm (így is éget, ha közvetlenül érintem). Tesla nem ezt írta le, a megfigyelései sem erről szólnak.
A rádióadók a Hertz-féle hullámmal dolgoznak (transzverzális), ennek megfelelően viselkedik, gyengül a távolsággal. Tesla hangsúlyozta a cikkeiben, hogy nem a Hertz-hullámokat használja (szerintem az elektromágneses energiát longitudinálisan vezeti).
Szerinted misztikum? Szerintem nem. De nem ugyanolyan, mint amit tanultunk a suliban.

Üdv!
(#) _BiG_ válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 3, 2010 /
 
Odaállhatsz, az urán gyenge sugárzó.
De ez hogy kapcsolódik (a radioaktivitás) az elektromágnesességhez? Jó, a gamma-foton még csak-csak, de az urán alfa-sugárzó...

Üdv!
(#) kadarist válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 3, 2010 /
 
Sajnos Tesla munkásságából a látványos Tesla-tekercsen kívül nemigen ment át több a gyakorlat szintjére. Talán nem véletlenül.
Következő: »»   21 / 601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem