Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A 600VA már megköveteli a lágyindítást. 4A-es biztosíték bőven elegendő ebben az esetben.
Sikerült megcsinálni a bekapcsológomb volt rossz hol érintkezett hol nem
Sziasztok
Adott egy erősítő aminek 5 kimenete van, Front Left, Front Right, Center, Surround Left és Sourround Right. Tudnátok segíteni hogy ezen 5 kimeneten lévő hangfalat hogyan helyezzem el a szobában, a jobb hangzásé és milyen vezetéket ajánlotok hozzájuk ?
Front Left bal elöl,
Front Right jobb elöl, Center elöl középen, Surround Left bal hátsó Sourround Right jobb hátsó. Teljesítménytől függ. 1,5, vagy 2,5 mm2 keresztmetszetű réz vezetékkel
Igen eddig értem.
A hangszórók: A frontok névleges teljesítménye: 60W , a maximális teljesítmény kapacitása 120W 6Ohm A center teljesítményét nem tudom de 4Ohm-os. A surroundok 4W-osak és 4Ohm-os Az erősítő: Total 300 W MP0 100W/ch Front, 50W Center, 50W/ch Surround. Total 180W RMS 60W/ch Front, 30W Center, 30W/ch Surround Front kimenet 6Ohms Min. Center kimenet 6Ohms min. Surround kimenet 12Ohms Min. Az erősítőnél csak a két front eredeti, a többi nem.
Hello.
Kaptam javításra egy Pioneer VSA-E03 5.1 erősítőt. Úgy néz ki kifog rajtam. Eredetileg kicseréltem benne a hibrid végfok ic-t, mert az volt rossz. Ezek után ha hangerőt akarok szabályozni rajta, akkor durrog a hangszóró, mint ha szakadt lenne a hangerő poti. Csak a jobb első hangszóró. A poti nem lehet rossz, mert elektronikus. Encoder van benne. Ha a végfok előtt teszek a bemenetre jelet, akkor is ki tud ugrani a membrán egy pillanatra. Nem tudom honnan ered a hiba. Esetleg aki javított ilyet, írjon róla mik szoktak lenni a hibák. Ha valaki segítene, akkor szívesen írok még a tapasztalataimról és előre is köszi a segítséget. Ja, a manual lemaradt. Ja, nem tudom ide betenni, mert 4.69MB Ha kell elküldöm mailben. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2014
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek, hogy ti szerintetek hol keressem a hibát?! Van egy Nordmende PA1400-as asztali erősítőm, nos ugye 4 csatornás, és a két bal oldal tökéletes működik, viszont a másik két jobb oldal nem, az 5A biztosítékot azonnal kiveri.. Mértem feszültséget a kimeneten és ezt kaptam: Egyenbe: 42V, Váltóba: 92v Zúg csak a kimenet, kis hangszórót egyértelműen azonnal leéget.. Hol keressem a hibát?! Képet mellékelek a belsejéről! Köszönöm előre a választ András
Hát valószinü kiment az Stk vég benne.És ne próbálkozz hangszóróval,azonnal leég ekkora fesznél!!!! Multi a kimenetre mindig csak pár mV lehet alapból.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2014
Az STK végfokon kívül vajon hibásodott meg más alkatrész?! Nem tudni biztos szerintem :S
Mert ha tegyük fel cserélnék IC-t benne... akkor ha újra tápfeszt kap kimegy...?! :S
Világos,kikel mérni minden tranyót előtte,de magában az IC-ben van minden amitől szól.Meghajtó, vég.
Szia! Az NPN tranzisztorok BC182-esek a rajzon, de más is megteszi ami ezt a feszültséget tűri.
Itt egy rajz amin a nagyjelű erősítőt áttekintheted, semmi különös nincs benne, természetes, hogy működik.
Kössz a válaszodat. Én is erre gondolok, de valami alkalmanként rá ugraszt valami nagy tüskét. Ez nem tudom zonnan jöhet. Na meg azt se tudom, hogy miért nem jó a csatornaváltó funkció. Mindig szól a kimenet, akárhova kapcsolom a kimenetet.Ja és nagyon halk!
Esetleg beugrik valami ilyen hibajelenség alapján?
Sziasztok!
Ezer bocsánat a kér(d)ésem miatt. Tudnátok nekem linkelni egy datasheetet, vagy skiccet erről az RCA aljzatról. Nemnagyon tudok nélküle haladni a nyáktervvel. Köszönöm előre is! A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2014
Amikor közvetlenül a végerősítő bemenetét próbáltad birizgálni, akkor nem kötötted le a hangerő IC-ről? Ha nem, akkor egyértelműen megdöglött a hangerő, bemenetválasztó IC, az tolja a DC-t az erősítő bemenetére és ezért pattog, amikor hangerőt álítasz..
Esetleg valami rajz nem lenne a megfelelő hangszóró elhelyezésre ?
Olvastam olyanokat hogy egy bizonyos szögben kell hogy elérjen engem a hang meg hogy a hang(fal)sugárzó ne legyen lejjebb sem följebb tőlem ... stb, mert akkor rosszabb lesz a hangminőség. Igazak ezek ? Az előzőekben leírtam a hang(falak)sugárzókról mindent és az erősítőről is, így már pontosabb választ kaphatok arra hogy milyen átmérőjű (1,5 vagy 2,5 mm2) és hogy milyen hosszúságú (drót)vezeték ajánlott ? A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2014
Nekem itthon sztereóm van. Nem is foglalkoztam sokat az 5.1-gyel. A googleval hirtelen ezt találtam. 5.1
Melyik a legegyszerubb hangszinszabalyzo kapcsolas?
Nincs tul nagy minosegi igeny, valami olcso pofonegyszeru kene. Egy csatornahoz. Nem kell sztereo megoldas. Melyik valt be nektek?
A legegyszerűbb? Soros kondi, vele párhuzamosan egy kapcsoló.
Csak tedd fel ahogy sikerül, jól fog az szólni.
1,5-es kábelt vegyél.
Szia
Mint olyan
Köszi a segítséget.
Nekem is sztereóm volt de munkáért ezt kaptam ( nem kp-t ) és ha már van akkor jól szóljon ( egy pici mozizás hétvégéken).
Nem próbáltam, de a banxandall biztosan működik.
Bármilyen műveleti jó helyére a TL07x széria is. Opcionálisan kettős műveleti erősítőt célszerű használni.
Valaki már megépítette ezt az erősitőt ha igen akkor mi a véleményetek rolla és ezt lehetne használni monóban de ugy hogy 400W legyen itt lehet úgy csinálni hogy párhuzamosan összekötöm a bemenetet és persze a kimenetet is úgy nem fog leadni 400W-ot?Majd még megakarom építeni az ST151-es erősitőt is csak gondoltam hogy először megépíteném ezt.
Hali!
F5 Ezt az erősitőt megépitette-e már valaki? Mi a vélemény róla? Van-e érezhető különbség közte és a "Hiraga Le Monstre 8W A-osztályban" között?
Szia! A kimenő teljesítmény a tápfeszültség négyzetével egyenesen, a terhelő impedanciával fordítottan arányos. Erre az összefüggésre csak közvetve hat a párhuzamosítás, javaslom ne foglalkozz vele.
Sziasztok!
Egy Denon PMA-725R erősítővel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni. Az erősítő bekapcsol,power led villog pár másodpercig majd folyamatosan világít,ezzel elvileg minden ok.Relék működnek kimeneteken ,bemeneteken egyaránt.Feszültségek ok.Végfokok cserélve,a többi tranzisztor kimérve,kondik kimérve mindenhol,hibás ellenállásokat is cseréltem már. Mindkét kimeneten kb. 0.5-07V egyen fesz. mérhető.Nyugalmi áram nincs egyik oldalon sem(7mV-os feszültség nem mérhető egyik oldalon sem),ezeket IC-k vezérlik,ezek nem zárlatosak azonos feszültségeket mértem rajtuk. Az erősítő nem szól,egyik oldal sem,talán nagyon nagy hangerőnél lehet hallani valami torz hangot. Rajzom van hozzá. Minden segítséget előre is köszönök!
Szia! A bekarikázott áramtükör ellenállásokon mekkora feszültség esik?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |