Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1620 / 2499
(#) Doncso válasza sballa hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Bármekkora lehet a maximum µF , csaképp értelme nincsen. 2x10.000µF tökéletesen kiszolgálja az erősitő paneleket. Tulajdonképpen megveheted, a paneleket. Te fogod összerakni?
(#) sballa válasza Doncso hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Lehetséges ha ilyen segitségeim lesznek mint ti...
Ugye ez sztereo lesz mert 2penlt veszek akkor ezeknek elég lesz a 22kohmos sztereo poti?Meg ugye a 2kondi?
A képen a kindik.fölött van az a kis kocka alkatrész azt ki kell vennem a kindikal együtt amugy mien célra van az benne?

DSC_0100.JPG
    
(#) Doncso válasza sballa hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Húhaa Tudod mi az hogy ac , dc , graetz?
(#) sballa válasza Doncso hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Nem sajnos azért kérdezek ne hogy füst legyen...Szerintem egyenírányit?Amugy rá mértem és ott 110v ot adott le...Annyit még a kondiról hogy ezekhez a panelokhoz akkor jó a 63v os vagy kisebbet kell hogy vegyek..
(#) sballa hozzászólása Dec 2, 2014 /
 
Ac váltakozó dc egyen áram?
(#) Doncso válasza sballa hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Jók azok a kondik amik benne vannak, és az a kis "kocka" is jó, de előbb olvasgass már egy kis tápegység alapot, mert illene tisztában lenned az alapfogalmakkal, mielőtt erősitőt épitesz. De ez itt OFF, tehát itt nem tudom elmagyarázni mi az az ac dc, mi a különbség közte, mi a szimmetrikus tápfesz és hogyan épül fel egy erősitő tápellátása. Ezeket a kezdő kérdések topicban megtudod, vagy google a barátod. Itt erősitők épitésével és javitásával foglalkozunk.
A 110v amit mértél az igazából a 2x55v amiről beszéltem fentebb. Mérd meg a készülék házhoz képest, fogsz mérni egyik kondin +55v-ot a másikon -55v-ot.
(#) sballa válasza Doncso hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Értelek...akkor elég a 2 panelnak a 2-db 63v-os.
Csak annyi különbséggel hogy ki veszem a 4700qf-est és beteszem a 10000qf-est..Most ugye sorba van kötve a kondi azt is hagyhatom sorba?
(#) djloui válasza reloop hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Szia kivettem a két legutóbb cserélt fetet és ugyan ezt produkálja, most azt fogom csinálni hogy kiveszem mindet és csak 1pár lesz benne. Na meg összehasonlító mérést végzek rajtuk ha már kiveszem őket.
A képen látható kapcsolási módszer megfelelő erre?

Fet.jpg
    
(#) sballa válasza Doncso hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Az 55v az nem sok a paneloknak?Nem lenne elég a 43v os? Mert a panelok max 50v-ot birnak el..és minimum 40-kell.
Mert a trafó 2x39,8v ugye a két kondi 2x43 és a paneloknak is jó lenne de javítsatok ki ha rosszul gondolom
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2014
(#) Alkotó válasza sballa hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Azt javaslom, ne egy 2x100W-os komplett erősítő utánépítésén keresztül szerezd meg a szükséges ismereteket. Ez így túl sok buktatót rejt magában. Részleteiben elsajátítva a tudnivalókat, lényegesen nagyobb a siker esélye.
(#) sballa hozzászólása Dec 2, 2014 1 /
 
Értem....akkor veszek komlett erősitőt...mert látom senki nem szeretne segiteni....csak ki menekülni...
(#) Buvarruha válasza sballa hozzászólására (») Dec 2, 2014 / 3
 
Mégis mit várssz, ha az alapokkal sem vagy tisztában? Halvány fogamad sincs az egészről, soros kondenzátorokról beszélsz, azt sem érted mi az a szimmetrikus tápegység! Guglizz, vagy menj a kezdő kérdésekbe, ne várd, hogy minden egyes lépésnél fogja valaki a kezedet, ugyanis most ez történik! Ha nem tudod, hogy mennyi legyen a nyualgmi áram, segítünk például, de mi az a nyugalmi áram ugye? Így nem lehet erősítőt építeni, legfeljebb ledes villogót, kezd azzal, mind úgy kezdtük...
(#) Alkotó válasza sballa hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
A vásárolt erősítőnek sok előnye van. Általában olcsóbb mint építeni, jellemzően nincs benne durva hiba, érintésvédelmileg bevizsgált, garancia kíséri, és azonnal elérhető.
Tulajdonképpen az építés mozgatója az maga az építés élménye.
(#) Doncso válasza sballa hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Nézd. Fentebb irtam mi lesz az 55v-ból ha elkezded terhelni. Tán olvasni nem tetszik tudni?
Idézet:
„egyenirányitás és pufferrelés után ez nagyságrendileg 2x54v lesz üresjáratban. Terhelve ahogy Alkotó mondja, erős 50v.”

Na? Azt mondod nem akarunk segiteni? Eddig mit csináltunk? Jófej vagy. De további sok sikert barátom.
(#) reloop válasza djloui hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Helyes, magam is ezt tenném.
(#) szamóca válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Mindig elgondolkoztat, amikor valaki elsőre élete fő művét szeretné elkészíteni, szakmai tudást, építési gyakorlatot, műszaki eszközháttért nélkülözve.
Sokan gondolják, hogy egyszerű venni két kittet, meg egy trafót pár alkatrésszel, és bedobozolni egy valamilyen kaszniba. Ott a haver is, aki látott már erölködőt. Nem nagy ügy.
Azután mikor élesbe elkezdi a projektet, már az alkatrészek összeírásánál elakad. Mégis mit vár, hogy könnyebb lesz később?
A legszebb, hogy akik rávilágítanak a képességei korlátaira, (amit már az igénytelen helyesírás, és a kérdések szintje is előrevetít) negatív megítélést kapnak tőle az elkövetkezendő hozzászólásában.
(#) sballa hozzászólása Dec 2, 2014 3 /
 
Renben..ti se vagytok annyira szakik mert a 63v os kondira azt mondtátok hogy jó hozzá mikor az 55v ot csinál a max 50v bíro panel meg is halt volna...43v os kondi elég lett volna neki...
(#) Buvarruha válasza sballa hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Te már csak tudod, most azokat oltottad le, akiktől kérdeztél volna, olyan témában, amivel kapcsolatban kérdezel, mert fogalmad sincs róla... De rendelj nyugodtan 43V-os kondenzátort, ha kapnál és esetleg picit felkúszna a hálózati feszültség, majd a kondik felrobbannának (szó szerint), akkor megint bután néznél.. Ne csináld már, csak magadat járatod le.
(#) pucuka válasza sballa hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
De tudnod kellene, hogy olyan nincs. A sorozatban gyártott kondenzátorok feszültség tűrése nem szabadon választható érték, csak diszkrét értékek léteznek.
(#) Travolta válasza pucuka hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Azt se ártana tudnia, hogy a kondenzátoron feltüntetett feszültség érték nem azt jelenti, hogy a kondenzátor akkora feszültséget fog előállítani, hanem az a maximális feszültség, amit még elvisel. Persze nem árt alatta maradni. És ez a feszültség függ a trafó nyers feszültségétől.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2014
(#) Doncso válasza sballa hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Cimbora. Csak hogy tisztán láss. Jön a trafódból 40V ac, azaz VÁLTAKOZÓ feszültség. Ez bemegy a "kis szürke kockába" amit graetz hidnak hivunk, másnéven egyenirányitó. Ebből kijön a nyers EGYEN feszültség, ahonnan a kondenzátorokra másnéven pufferekre kerül. Itt lesz a feszültség 54V DC azaz szürt egyenfeszültség, aminek üresjárati feszültsége 54v. Amint megterheled el le fog esni, terheléstől függően akár 50v-ig is. Az erősitődnek a névleges bemenő tápfeszültsége 50v, ami nem szentirás, a tranzisztor készletet, ha megnézed 140V-os tranzisztorok vanak benne......akkor szerinted nem birná el az 55V-ot? Kicsit szerintem visszább vehetnél, itt az ember jószándékból segit , te látszólag semmit nem konyitasz hozzá, inkább megköszönnéd ha hasznos tanácsot kapsz, mintsem leszólsz mindenkit. 43v-os kondenzátorra te rákötöd a trafódat egyenirányitás után, és csak úgy durran....Értsd már meg, hogy a váltófesz amit a trafód ad, az nem ugyanaz mint ami az erősitőnek kell, mert annak egyenfesz kell.
(#) Ge Lee válasza Travolta hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Ez azért nem egészen így van. Ha pl. ráírják a kondira hogy 50V az nem azt jelenti hogy 51V-on fel fog robbanni, hanem azt hogy a gyártó nem ajánlja a nagyobb feszültségen történő használatát.
Nekem a legelső Quad-omban (80-as évek végén készült) 50V-os elkók vannak, a tápfesz pedig +/-56V. Azóta is megy. De volt másik erősítőm is amiben +/-37V tápfesz volt a 35V-os kondikon, és az is ment éveken át.
(#) pucuka válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Az a Te szerencséd. Ettől még nem kell fusizásra ösztönözni senkit.
(#) Buvarruha válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Mert vannak kondik amik bírják, nálam is 63V volt a 63V-on, a G-luxon-ok évekig mentek, a samwha 3 hónapig.
(#) Jaksi válasza blasz hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Szia,
Bocs a késői válaszért de el kellett utaznom. Szóval 20 mV az jónak tűnik. Mit nézzek még?

Idézet:

Én is segítségért fordulnék hozzátok. Van itthon egy RH Sound típusú aktív hangfalam. A multkori használat alkalmával a bekapcsolás után fekete füst jött ki belőle. Ezt követően a Signal lámpa folyamatosan világít és búgó hangot ad ki. Kivettem az erősítő részét de nem látok rajta égett vagy elszineződött alkatrészt. Mit vizsgáljak vagy mérjek véleményetek szerint rajta?”
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2014
(#) (Felhasználó 46585) válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Hát, így valahogy, de azért ez nem egy életbiztosítás. A napokban formáztam néhány 10mF /100 V-os MM elkót. ( azon kívül, hogy 1986-os gyártmányúak és még nem láttak áramot ) Még 110 V-on is kisebb mint 1 mA volt a felvett áramuk néhány óra formázás után.
(#) Ge Lee válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Mert azok még rendesen meg voltak csinálva, nem úgy mint a teapo, gluxon meg hasonlók. Az elna kondik pl. még 20 év használat után is többet érnek mint az előbb említettek újan.
(#) Buvarruha válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Ez nem megcsinálás kérdése, vannak olcsó és vannak drága minőségi kondik ennyi. Bírom amikor sokan szídják a kínai kondikat, de azokat veszik, mert olcsók... Én is kínai kondikkal javítok, mert nem mndegy, hogy egy kondenzátor 50Ft, vagy 300, de tudom, hogy azok arra képesek amire és kész...
(#) sballa válasza Doncso hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Ezt a válszt vártam igy már érem..nagyon szépen kőszőnom...igy most tiszta minden akkor már nekem nem kell.egyen írányitanom mert a graetz híd benne vár..de onan nekem 110v jön le mivel a kodik most sorban vannak.Gondolom azt nem hagyhatom ugy?el kell feleznem valahogy mert nekem üresben 54-jó,terhelten 50v..?
(#) sballa hozzászólása Dec 2, 2014 /
 
És ugye 2 végfok panel lesz..
Következő: »»   1620 / 2499
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem