Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2152 / 2516
(#) Mzolee hozzászólása Márc 10, 2019 /

Sziasztok!

Vettem egy Denon PMA280 erősítőt és elég szépen szól meg frankó, jó előfok bipolár tranzisztoros vég de egy kicsit vérszegény a kicsike. Adatlap: ITT
Namost spec. szerint a hangszínszabályzó szabályozási tartománya +- 10dB , ez a házilag épített baxandall szabályzókhoz képest ill a Vidi Cleopatra egységéhez képest +- 20dB elmarad.
Kérdés: látott már valaki ilyen elvetemült hangszínszabályzó fokozatot (kép kivágás service dokumentumból) ha jól veszem ki a hangerő poti valami középmegcsapolásos izgalmasság és a megcsapolásra kapja a passzív!! hangszín utáni jelet a szélére meg az eredeti jelet. Mért jó ez?
(#) mek-elek válasza Mzolee hozzászólására (») Márc 10, 2019 / 1

Azért nem kellene a Cleopátrával összehasonlítani.
A jobb készülékekben vagy nincs, vagy max ennyi a hangszínszabályzó.
A hiányos műsoron ez nem igazán tud segíteni, inkább rontani.
Ha más elvárásod van a készüléktől, nem szóltam!
(#) reloop válasza Mzolee hozzászólására (») Márc 10, 2019 /

Szia! Olyan ez mint a loudness (fiziológiai hangszínszabályzás), csak a kiemelés mértéke rád van bízva. Az okos dolog, hogy teljes hangerőn nem lehet emelni a magason, mert annak a hangszóró látná a kárát.
Példa egyszerű loudness kapcsolásra.
(#) villanyipi hozzászólása Márc 11, 2019 /

Üdv!
Volna egy nagy problémám egy subwoofer erősítővel Ezzel ni!
Be volt kötve durván egy hete szólt is tette a dolgát, de pár napja elhallgatott.
Találtam benne egy laza kondit de visszaforrasztottam(kimértem műszerrel jó kondi), kicseréltem a kiégett biztosítékát előtte kíváncsiságból a helyére árammérőt tettem 8,5A-t mért, nem találtam égést sem forrasztási hibát többet, tettem bele új biztosítékot és amint feszültséget kap azonnal kiég.
Ha véletlenül volna hozzá bárkinek kapcsolási rajza, esetleg javított már ilyet bármilyen segítséget szívesen fogadok.
Köszönettel
ipi
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2019
(#) reloop válasza villanyipi hozzászólására (») Márc 11, 2019 /

Üdv! A teljesítményfélvezetők zárlatvizsgálatával kezdünk. Próbát (reflektor) izzón keresztül tegyél, akkor nem ég ki a biztosíték.
(#) villanyipi válasza reloop hozzászólására (») Márc 11, 2019 /

Rendben de már csak holnap kezdem, egyetlen reflektor izzóm a motorban van holnap behozom a mérésekhez
(#) sulaco hozzászólása Márc 12, 2019 /

Régen (80-as évek) pl. a BC 109 C egy kis zajú, jó tranzisztornak számított. Megállja-e a helyét manapság is vagy már vannak sokkal jobbak?
(#) reloop válasza sulaco hozzászólására (») Márc 12, 2019 / 1

A BC sorozatból az 550-es ajánlanám helyette.
(#) kisspetike19 hozzászólása Márc 13, 2019 /

Sziasztok
Segítség kellene van egy philips FW2019/20 AMP hifi és nem találok az erősitőhőz kapcsolási rajzot hiányzik belölle 2 db kondi stk 4152 vel van szerelve ha tudna segíteni benne kérem írjon

Köszönöm előre is.
(#) metabo123 válasza kisspetike19 hozzászólására (») Márc 13, 2019 /

Szia! Készíts fotókat a belsejéről (a hiányzó kondik helyéről is). Erős a gyanúm, hogy egy ugyan ilyen készülék hever előttem csak ezt valamilyen okból Fisher névre keresztelték (értetlenül állok a tények előtt). Az általad megadott típust beírtam a gugliba, és meglepődtem a képtalálatokon (ha igazam van akkor erre is jó lenne valami magyarázat!).
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2019
(#) mek-elek válasza metabo123 hozzászólására (») Márc 13, 2019 /

Idézet:
„Az általad megadott típust beírtam a gugliba, és meglepődtem a képtalálatokon (ha igazam van akkor erre is jó lenne valami magyarázat!).”

Szerintem egyszerű, az egyik megvette a másikat, időközben.
(#) metabo123 válasza mek-elek hozzászólására (») Márc 13, 2019 /

Vannak eltérések a két készülék között, főleg dizájnban, de funkciókat illetően is vannak apróbb különbségek, ahogy nézem.
A lényeg, hogy a belsejük 99%-ban azonos, és mivel itt van az asztalomon működőképes állapotban, éppen szét is van borítva, semmi akadálya, hogy leolvassam a kérdéses alkatrészek értékét.
(#) elektronika15 válasza szemu hozzászólására (») Márc 13, 2019 /

Sikerült megoldani a problémát? Mert nálam is ugyanez a gond.
Egyelőre nemtudom hol szerezhetnék be ilyen ic-t.
(#) frissadam hozzászólása Márc 14, 2019 /

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani olyan erősítőkapcsolást ami nem IC-s NEM Quad405 és +/-40v 4Ohm feltételek mellett képes leadni kb80-100w teljesítményt nem szokolrádió minőségben és nem kellene hozzá túl nagy panel? A quad csak azért esik ki mert nagy panel kellene hozzá és nincs helyem.

Köszi!
(#) reloop válasza frissadam hozzászólására (») Márc 14, 2019 /

Szia! Azt hiszem a VF2-t keresed.
(#) frissadam válasza reloop hozzászólására (») Márc 14, 2019 /

Köszi! Tudnál esetleg ajánlani egy bevált panelrajzot? A 400w VF verzió nekem is üzemel itthon. Építettem már 2-2 tranyóval kisebb feszre 200w körüli verziót ebből a végfokból. Viszont nekem egy minimál alkatrészes kicsi verzió kellene.
(#) reloop válasza frissadam hozzászólására (») Márc 15, 2019 /

További alkatrész csökkenést a VF6-tal érhetsz el. Bővebben: Link
(#) villanyipi válasza reloop hozzászólására (») Márc 15, 2019 /

Üdv!
Elkezdtem kiméregetni az alkatrészeket és találtam is egy mosfetet ami gate és drain közt vezet, névlegesen 58n08 és nem találok hozzá forrást, esetleg bármilyen tanács helyettesítésre jól jönne.
(#) frissadam válasza reloop hozzászólására (») Márc 15, 2019 /

Maradnék a VF2-nél. A soros zener-es táp ellátás nem igazán tetszik.
(#) reloop válasza villanyipi hozzászólására (») Márc 15, 2019 /

Szia! Válassz az FQP sorozatból valami közeli értéket, FQP50N06, FQP65N06 az elterjedtebbek.
(#) metabo123 válasza kisspetike19 hozzászólására (») Márc 16, 2019 /

Szia!
Érdekes egy inas vagy! Regisztrálsz egy probléma miatt. Segítséget kérsz, felajánlják, aztán nem élsz vele, hanem eltűnsz.
Eddig vártam a jelentkezésed, nem szereltem össze a készüléket, de most már megy vissza a burkolat.

Üdv!
(#) norbbie hozzászólása Márc 17, 2019 /

Üdv!
Adott egy omnitronic p2000 így vettwm hogy egyik oldala rossz volt. Kicseréltem a végtranyókat meghajtókat , ellenállasokat kondit ami rossz volt , most a 2sa1837esnél a bázison 47Voltot mérek a jó oldalon nem mutatkozik ez
(#) habazutty hozzászólása Márc 18, 2019 /

Sziasztok!

Elkövettem azt a hibát, hogy kölcsönadtam a Zeck erősítőmet és mindkét végfokot hazavágták.
Beültetve mértem a végfoktranzisztorokat és a meghajtókat. Szinte mind rövidzár.
Szerintetek érdemes javítani? 2Sc3856-ból kellene 6 db és 2SA1492-ből szintén, plusz a meghajtók meg még ami kiment esetleg.
A végtranzisztorokat 500 Ft-tól 8000-ig találtam. Merre érdemes elindulnom? Megbízható márka, esetleg helyettesíteni...

Csatolok képet a panelról meg Bővebben: Link itt van a kapcsolás (a 2.350-es verzió van nekem).

Előre is köszönöm a segítséget.

IMG-0549.JPG

(#) latyakosa válasza habazutty hozzászólására (») Márc 18, 2019 /

Hello,
HQelektronika által forgalmazott PMC szerintem elfogadható minőségű termék.
üdv
(#) habazutty válasza latyakosa hozzászólására (») Márc 21, 2019 /

Szia,
köszi, de már tárgytalan a dolog. Az ismerős korrektül, gyakorlatilag kifizetett nekem egy másikat, Ő pedig eldönti, hogy javíttatja vagy sem.

Sajnálom, mert nagyon szerettem azt a végfokot...
(#) Dr Endugu hozzászólása Márc 22, 2019 /

Sziasztok! Van egy régi, kb 35 éves Dual erősítő. A bekapcsolás után elkezd rezonálni benne valami. Nem bontottam még ki. A relére gyanakszok. Sikerrel járhatok, ha a tápáramköri kondikat kicserélgetem? Pufferkondik, stabilizátorok körül lévő kondenzátorok cseréjére gondolok.
(#) Beringer 600 válasza Dr Endugu hozzászólására (») Márc 22, 2019 / 1

Szia!
A hálózati trafó is szokott rezegni,mikor fel lazulnak a lemezek .
Vedd le a tetejét,s hallgatsd meg hogy honnan jön a rezonáns hang.
(#) voodoo hozzászólása Márc 22, 2019 /

Sziasztok!

Nektek mi a véleményetek ezekről a kínai nagy teljesítményű erősítőkről? Pl: alibaba.com-on nézegetek 1U magas 4x1000 vagy 2x2000W körüli erősítőket. Sok pufferrer szépen megvannak támasztva, nagy trafók, mind D osztályú vagy AB (2U magas) és elfogadható áron vannak.

Class D

Class AB

Vajon tényleg leadják a ráírt wattokat? Vett már valaki hasonlót? Filózom, hogy beszerzerk egyet.
(#) mrex hozzászólása Márc 29, 2019 /

Sziasztok! Adott egy végfok. Be kellene állítanom a bemeneti jelszintet. Keverö után lesz használva. De nincs nálam a keverö úgyhogy nem tudom milyen jelszintet ad ki. A végfokot müterhelésen jelgenerátorral 1Vpp szintü jellel állitottam maximális teljesítményre. Vajon jó-e ez a beállítás?
(#) pucuka válasza mrex hozzászólására (») Márc 29, 2019 / 1

Attól függ. Szokás szerint szintillesztés esetén a keverőn (ha minden igaz) 0 dB -hez aszimmetrikus esetben 0 dB (775 mVeff), szimmetrikusnál 0 dB (1,55 Veff) tartozik.
A végerősítő bemenetén jó haszna van egy átkapcsolónak.
A szintezésnél még kell lenni néhány (3 - 4) dB tartaléknak, tehát ne a max teljesítményhez mérd.
(a kivezérlés mérő műszeren a 0 dB nem a skála végén, hanem a piros csík elején van, vedd figyelembe)
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2019
Következő: »»   2152 / 2516
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem