Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok. Búghat azért a TDA2030A végfokom mert egy hűtőbordán vannak szigetelés nélkül és egy táppal hajtom mind kettőt. Érdekes módon csak az egyik fele búg pedig ugyan úgy van megépítve.
Így állok a PA300-al. Gondoltam felteszek egy képet, hogy haladok.
Köszönöm a bíztatást!
Ezt a kérdést meg tudjátok erősíteni?(#895706)
PDF- ből csináltad a nyákot, vagy újratervezted?
Ez lenne az?
Bővebben: Link
Én 470pF-od tettem oda fóliát.
De, ha rákattintasz kétszer annak a h.sz.-nak a sorszámára amire hivatkozni szeretnél előugrik egy kis ablakocska amit tudsz linkelni.Jó dolog,használd.
Bocsi, ez a Hapro majszter féle NYÁK, ami az enyémnek az alapja, kisebb méretátalakításokkal.
Na akkor már csak egy dologgal nyuzlak benneteket a PA300al kapcsolatban.(most)
A kondiknál ahova 160V van írva oda akkor gondolom annál nagyobb voltszámú kell pl 250V-os, mert 160V-ost nem találtam. A többinél ahova nincs írva semmilyen voltszám elég a 63V-os vagy 100V-os kell?
Természetesen a groundot, magyarul a földet, vagy testet.
Üdv! Azt az embert keresem, aki javított már Twin Line 600-ast, és meg tudná mondani, mi a végek nyugalmi árama, vagy mennyire állította be? Előre is köszönet!
Sziasztok
Van egy ilyen kicsike PC-s hangfalam, meghalt a gyári trafója. Gyárilag 10.8 voltot kapott azt hiszem( de 10 környéke volt az biztos). Mennyit esznek ilyen kicsi hangfalak körülbelül? IC-n hűtőborda van, nem tudom leolvasni az értékeket, 3w 4 ohmos hangszórókat hajt.
Értem. Most egy 7.2 voltos akksi viszi, már 2 napja, igaz nem éjjel nappal, hanem összesen vagy p-ár órát, de nem észleltem teljesítmény csökkenést. Szerintem olyan 3000mAh-s akku lehet, ezzel hány órát képes elmenni elméletben?
Szia!
Tegyük fel, hogy az erősítő kb. 10 voltról (tekintsük ideálisnak a tápegységet) produkál átlagban másfél max. két wattnyi teljesítményt. Ez esetben P=U/I, azaz I=P/U, így I=2/10, I=0,2 ampert fogyaszt. Ez mint tudjuk 200 mA, tehát 3000/200=15 órát fogja bírni az akku folyamatos terhelés alatt. Persze jó lenne többet tudni az IC-ről, ez egy nagyon(-nagyon) hozzávetőleges érték...
Sziasztok!
Hozzájutottam egy Luxman L-2 erősítőhöz. 4 csatornás Japán technika, '70-'80 között készült. Van rajta A és B hangszórókimenet, mindkettőnél bal és jobb. Nos, csak a jobb oldala szól, a bal nem. A teljesítmény tranzisztorok rendben vannak, kimértem őket, nincs rendellenesség. Mit nézzek meg most? Előre is köszi! Üdv.
én 9.6-al bírom hajtani, mert úgy össze bírom rakosgatni őket, de 3 db 9.6 voltos akksi van, ergo párhuzamos kötés esetén elméletileg 9 amperórás akksim van. Ezzel azért már el van egy napot (Most a töltést akarom megeszkábálni hogy lehessen szétszedés nélkül tölteni, megyek át másik topicba)
Egyszerűen csak rá kell kötni a táp + pontját a feszstab 1-es lábára a középső láb a - a 3.láb lesz a kimenet vagyis oda jön a 12V.
Köszi!
Akkor ha jól értem 1 láb: +16VDC in 2 láb: -16VDC in 3 láb: +12VDC out - pólus >>>-16VDC = +12VDC - 16VDC = 12VDC(+/-)
A 100nF-os az kerámia kondi. Elvileg muszáj mivel gerjedésgátló hatása van.
Ezért felesleges egy 7812 betenni. (16V-ULED)/ILED és megkapod azt az áramkorlátozó ellenállást amivel világít a LED-ed. Pl (16V-2V)/0,01A= 1400 Ohm =1,4 k OhmBővebben: Link
Ez csak max 1.5 ampert bír vigyázz fel ne robbanjon
Egy led-től?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |