Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ahh.Az csak a test és a- között van.Akkor a D6 nem.Nézegettem a rjzot a végtranyó és a meghajója lehet még ludas de az ok jó értékekete mitatnak.
A C9-nél a leírás 33pF-et ír és 160V-ot. Elég oda a 33pF 50V, mert nekem olyan van ott?
http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/5c/5cc8484362686ff4b8ac1...62.pdf
Helló! A D6 a B2 biztosíték kiolvadása esetén kap szerepet. A diódavizsgálód a táp kondenzátorok jelenléte miatt sípol.
A kimenet és a tápok között nincs ohm-os ellenállás a kapcsolásban, ha nem mérsz semmit a mínusz ágban az még nem hiba. Az 59 ohm a + ágban elég különös, vedd ki a T10-et és mérd meg újra, Ha megmarad az 59 ohm akkor T8 lesz a hunyó.
Ezlesz az.Lekötöttem a T10et egy darabig ugrált az adat aztán átment végtelenbe.szerinted holnap vegyek két új végtranyót?Hátha megoldódik azzal?Csak párba cserélem őket.
Bár ilyen egyszerű volna. Első lépésben próbáld ki a diódavizsgálódat, kimutatja-e a 2N3055 hibáját.
Az a helyzet hogy mértem én azt de nem zárlatos(nincs 0 ohm) de minden kivezetés között van valamennyi kapcsolat vagyis mégis csak zárlatos.
A poti 0ra volt tekervve amít előbb kérdeztél attól gerjedt valószínű.
Mi a helyzet, ha a diódavizsgáló tapogató csúcsait felcseréled és úgy mérsz bázis-emittert meg bázis kollektort?
A potit már most csavard át a másik végállásba, ez a jelerősítést állítja be. Ha minden kész és, a jelforrásoddal nem tudod elérni a maximális hangerőt, akkor kell csak hozzányúlni. Végtranzisztornak mit választasz? A T4, T8, T9 helyén milyen tranzisztorok vannak?
Minden létező irányba vezet.Nem 0 ohm-ba de vezet.Ha megcselélem akkor is ugyan azt az adatot adja mint ha nincs megcserélve.
T8,9 a rajzon szereplő de nem gyári de típus megfelelő a T4 gyári.
Pedig én írtam itt a fórumban hogy fordítva van az Ac és Clip csati.
Mégis írd meg a tranzisztor típusokat, mert így nem értem.
Nem igazán találtam így ránézésre hibát a panelen. Ha a szakadásmérőt rárakom a táp bemeneténk + - végeire akkor ott szakadást kell mutatnia?
Ha a szakadásmérőd diódát is vizsgál, akkor a D7, D8 diódákat érzékelnie kell, remélhetőleg jól vannak beültetve
De nekem az L profil miatt a pirossal jelölt részen is össze van kötve, mert fém csavarokkal van ugye lefogatva a T8,9 és T14,15.
Uhh!
Nem hallottál még olyanról, hogy a tranzisztorok alá szigetelés kell (pl. csillám), a csavarokat meg szintén el kell szigetelni a bordától a végtranzisztoroknál ??
Kövezzetek meg. Ez a hiba akkor. Ha a táp elött volt 39R ellenállás tönkremehettek a tranzisztorok a probánál?
Nem mondod hogy nincs szigetelés a tranyók alatt?
Mérd ki a tranzisztorokat ha szerencséd van akkor megúszták de ennek kicsi a valószínűsége. Ha már méregetsz akkor az összes félvezetőt mérd ki.A meghajtó tranzisztorokat a védelem tranzisztorait is. A végtranyók alá tegyél csillám szigetelőlapot és a csavarokat is szigeteld el a bordától.
Szia.Édes istenem nem szúrta ki a szemedet,hogy rövidzárat csinálsz így?Kicsit jobban figyelj oda mert így lehet,hogy sokba fog kerülni neked ez az erősítő.
Itt nyugodtan megkérdezhetsz bármit nem szégyen az,ha nem tudod majd meg tanulod csak lehetőleg ne a saját károdon. Ha eljutsz a tápegység kivitelezéséhez ajánlom járd körbe jól a dolgot,ne érjen meglepetés és kérdezz bátran! Valószínűleg jók még a végtranzisztorok...
Mérd ki a tranzisztorokat. Az ellenállások valószínű hogy megvédték.
A T9:BD136 nem fogja bírni, legyen feltétlen BD 140.
A BCxxx tranzisztorok jók, a T2, T3 gondolom a csere miatt nem egyforma, javaslom cseréld egyformára, és legyen inkább ez a két tranzisztor 60V feszültségtűrésű. T10,11 esetén ha maradsz a TO-3 toknál akkor érdeklődj, mit lehet jelenleg jó ár/érték arányban beszerezni. A 2N3055-öst sajnos nem tudod +/- 36V-on járatni. A BD 249C-t ajánlanék, az viszont SOT-93 tokozású.
BC 249 van egy itthon.Szerezzek neki egy párt?Hűtő feület van rettenet sok úgyhogy nem baj a tokozás.
Akkor holnap:BD140 MEg egy társ a BD249nek
Már így is sokba van! A tápegység kész fleta segítségével.
Csatlakozom saraha hozzászólásához. A fórum azért van hogy segítsünk. Egyébként lassan elkészülök a Pa300-as leírásának fordításával akkor azt felteszem ide a hasonló balesetek elkerülése végett. Azért magyarul kicsit érthetőbb.
Indításánál használj áramkorlátot. Most megúszhattad volna ezt szerintem.
+- tápágba egy-egy izzót 230V-os 80W-os.
Két jó R39 aranyat ér, bár a biztosíték kivédte volna ezt a hibát. Azért amikor elvillan két bizti ennyi munka után, az fájt volna. Jöhet a szigetelés, a clippre - 60V nem tűnik tragikusnak.
Ez egyébként egy elsőre működőképes kapcsolás ha mindent jól csinálsz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |