Fórum témák
» Több friss téma |
Ha ez halt meg az gáz!
https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/110642/MAXIM/MAX8725.html Nem kizárt. Méricskéljél még az adatlap alapján.
Még ez sem biztos. Tegyél fel képet úgy, hogy látható legyen az akkutöltő és a betáp panel rész egyben mindkét oldalról. Az eddigi részfotókból nem látható az összefüggés.
A MAX8725 adatlapja alapján beazonosíthatod a feteket is. Az ic kimenetén kéne mérni a készülék felé menő tápfeszt, hogy megvan -e?
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2020
Mármint a helyes lábkiosztás:
1-3 S 4 G 5-8 D
Mért lenne gáz?
Pár dollár és nem nehéz cserélni sem. (komplett csere kb 5-10 perc - rutin és felszerelés függő)
Hú!
Bocsi ezt így éjfélkor el írtam valóban! (De a csatolt adatlapon egyértelműen látható.) Az általad írt jelöléssel már jó is. Köszi! A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2020
Hát végül is igen. Ahogy írod....... (rutin és felszerelés függő).
A beszerezhetőséget nem néztem! A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2020
No nézzük. Kb minden noti egy kaptafa az alap felépítését illetően. A bemeneti DC csatlakozó után van egy áramfigyelő ellenállás, utána 2 db MOSFET sorban. Ezeket a SIO (ITE, ENE NOVUTON..stb) chip vezérli, engedélyezi. Ezeken keresztül jut a 19V a készülékbe. Az akkuval egyelőre ne foglalkozz, kivett akkuval is mennie kell a gépnek, sőt vedd is ki mert ha az akku hibás adhat olyan infót a SIO chipnek ami miatt letiltja a gépet teljesen. Rácsatlakoztatott töltő esetén mindkét MOSFET nek nyitva kell lennie. Ha nincs a két FET közül nyitva bármelyik, akkor az 2 dolgot jelenthet, szakadt azaz hibás a FET, vagy a SIO chip valami hiba miatt nem ad neki vezérlést, így nem nyit ki. Tehát testhez képest mérd a 19V ot a FET ek be és kimenetén. Ha a második FET kimenetén is megvan a 19V akkor lehet tovább keresgélni mi a hiba. De előbb ezt zárd ki, mert amíg ezek a FET ek nincsenek nyitva egyszerre, addig el sem jut a 19V a gépbe, azaz az életben nem fog elindulni. A 30 - 40 mA körüli standby áramot soknak találom, ott valami nem kerek..
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2020
Az akku eddig sem volt bekötve, a bemenet után a két MOSFET be és kimenetén megvan a 19V a testhez képest
Teszek fel jobb nagyobb képet az alaplapról.
Sziasztok, egy repülőgép műszer hátulján van ez a kb. 11,5mm belső átmérőjű csatlakozó. Jól tudom, hogy ez a GX12-3 ?
Köszönöm.
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlen a 72F jelölésű smd tranzisztor típusát? Ez a tranzisztor egy Parkside akkus fúrógép fordulatszám szabályzójában van, ez hajtja a két párhuzamosan kapcsolt FET-et. kösz: fj
Gyere át ezzel a kérdéssel a notebook javítós topicba mert ez már itt nem releváns, lassan OFF miatt meg leszünk intve...
Sziasztok! a képen látható szabályzó bekötéséhez szeretném a segítségeteket kérni egy kézi fúróhoz szeretném .üdv.
Valami ilyesmi a kapcsolása, ez alapján nem lesz nehéz.
Meg kell nézned a félvezetőd adatlapján melyik láb melyik
Már oda is feltettem.
Tedd fel az "ilyesmit" olvashatóan a kérdezőnek mert 404 error.
Egyébként valószínű egy triac -os,( tirisztoros?, de az inkább egyenfeszről működik) szabályzó. Jó lenne a típusszámát tudni úgy eldönthető, hogy mi is ez a félvezető. A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2020
A csavaros fém alkatrészen olvasható adatokat, típusszámát írd le, úgy eldönthető, hogy mi is ez a félvezető. És a bekötés is lehet megoldódik.
Ez így OK, csak a kérdező válasza lenne lereváns a tokon levő felirat alapján és a kép szerint beazonosítható legyen a kérdéses alkatrész és bekötés. Tirisztor vagy triac? Nem mindegy.
Triac -al még nem találkoztam ilyen fémházas tokozással de ez nem zárja ki, hogy létezhet. Amíg a kérdés nem tisztázott a bekötésről sem lehet nyilatkozni. Ez így csak találgatás ami értelmetlen. A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2020
Ez csehszlovák porszívó szabályozó...
Úgy látom a kép alapján, hogy KT729/800 triak.
vissza szoktam csekkolni a linket, akkor még jó volt.
Egyébként csak egy sima dimmer google találat volt. Az első kép ugyanaz volt, mint amit janigel megosztott
Te jó ég!
Ez már olyan régen volt, hogy teljesen kiment a fejemből. Köszi.
Igen valóban egy porszívóban volt aki tudta az szólt . köszönöm.
Milyen hátrányod származott volna abból, ha a a kérdés feltevésekor megemlíted a rendelkezésedre álló információkat?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |