Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Üdv.
Összeállt az állomás. Egy 19V, 3.35A es adaptert kapot, amit a jövőben cserélek 24V osra. Nagyon megvagyok vele elégedve igaz az első állomásom, így nem nagyon tudom hasonllítani egy komolyabbhoz. De nekem megfelel, csak pár hegyet kellesz hozzá szerezni.
Szép lett.. elég az a 19V.. nem kell széthajtani.. bár igaz igy lassabban füt fel.. kb 20 másodperc
Köszönöm! És lenne még egy kérdésem. A menübe hogyan tudok belépni?
Kb 2 másodpercig nyomod az encoder gombját
Nem sikeül belépni a menübe, hiába tartom lenyova a gombot.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2017
Hát akkor megint variáltak.. Na majd este utána nézek.. Addig küld át a linkjét ahonnét vetted
Már müködik csak erősen kell nyomni a gombot.
Sziasztok!
A JBC 245 -ös szériájánál maga a "pákahegy" a fűtőbetét illetve a hőelem is és a "szár" (handle) lényegében csak egy csatlakozó ehhez pákahegyhez vagy más feladata is van (azon kívül, hogy valahol fogni lehessen a szerkezetet)? Köszönöm
Igen, a pákahegy tulajdonképpen tartalmazza a fűtőbetétet és a hőelemet is. A T245 csak egy markolat.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2017
Szuper cucc, nagyon gyorsan felfűti és tökéletes vele dolgozni.
szia!
Ugyan ilyen szerkezet a Hakko T12 is, abból a klón, ami hobbi szinten simán működik $4 a hegy ami tartalmazza a fűtőbetétet és a hőelemet és $10 a markolat, aminél a sárga szivacs pluszban $6-ért beszerezhető. Csak infó gyanánt, mert megnéztem a JBC árakat és nem semmi.
Egy Hakko klónt és egy JBC-t összehasonlítani, eléggé meredek dolog.
Bár azt azért tegyünk hozzá, hogy az ebayen ilyen áron beszerezhető Hakko alkatrészek nagy valószínűséggel nem eredetiek. Ha jól emlékszem volt itt szó arról, hogy ezek a hegyek nem túl tartósak. Ettől függetlenül nagy valószínűséggel magamnak ebből a felhozatalból fogok szerezni. Bár azon is gondolkozom, hogy valahogy kéne csinálni egy befogót/szárat egy JBC betéthez, mert az elég jó lenne...
Én 3 éve kértem árajánlatot a Hakko hivatalos magyar forgalmazójától a Hakko 907 -es pákára. Az ESD -s (C1144) 20 000Ft, egy mintadarab, nem ESD -s (C1143) 10 000Ft lett volna. Ehhez képest már annyira nem is durva mondjuk a JBC 245 -ös széria, az mondjuk kb. 20 000 + 8 000Ft.
Bakman : okok, odaírtam, hogy hobbi szinten, bár úgy tudom ennek is két vége van és az egyik meleg
nzozz: itt pedig a klón utalt arra, hogy nem gondolom én sem, hogy eredeti. Maga a Hakko nagyon jó, csak felénk a Németek vannak a köztudatban.
Valóban, valóban, nem vettem észre, hogy azt is odaírtad, hogy klón. Bocsi. Megpróbáltam szerkeszteni, de lejárt az idő.
Van, aki megcsinálta: YouTube videó.
Ezt láttam. Tetszik is, de itt maga páka szár, az a gyári JBC T245-C. Na én azt akarnám valahogy helyettesíteni, mert bár a betét se olcsó, a szár annak a többszörösébe kerül, ami már meglehetősen kívül esik az általam erre szánt összegnek. Nem valószínű hogy lesz ebből valami, de majd kiderül...
nem semmi a páka amivel a videóban forraszt, nem a JBC a másik
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2017
Tudja a 65W-ot? Néha az 50W-os Weller kicsi...
Sziasztok!
Forrasztót (állomást) vennék. De milyet? Ez még talán amatőr hobbicélnál is kevesebb, led szalagokat kéne összekötnöm. Igaz, abból így hirtelen elég sokat, de aztán kifújt a használata, menne a szekrénybe. Ennek megfelelően inkább költenék rá 5.000Ft-ot, mint 16-20at, de ha hozzáértőként ti azt mondjátok, a felsőbb kategória egyáltalán az, amit ajánlani lehet, azt is elfogadom. Köszönöm szépen a segítségeteket!
Ha ugy gondolod, hogy tenyleg csak ennyi feladat lesz vele, akkor a legolcsobb 230-rol mukodo Praktikeres is megteszi. De ha esetleg kesobb tenyleg finom dolgokat kellene vele forrasztani, akkor inkabb egy neked kezreallot.
Ha viszont a feladat idoben ennyire korlatozott, akkor en a kolcsonkerest is megkockaztatnam...
Köszi a gyors választ!
A kölcsönkéréssel két problémám van: 1. Nincs kitől 2. Nem végzek vele 1 nap alatt, pár hétvégére biztos szükségem lenne. A 230-ra visszatérve: az a legnagyobb bajom, hogy szokás szerint próbálom alaposan körüljárni a témát, és minél többet tudok, annál jobban látom, hogy mi lenne az a szakmai minimum, ahol kezdeni kéne, és el is érkeztünk a költségkeret felső, elméleti korlátjához. Lehet bízni a 230-ban, nem kell feltétlen 24v? Ezekhez a legolcsóbb pákákhoz kapni olyan vékony hegyet, ami nem 2x nagyobb, mint maga a forrasztási terület? Konkrét, ajánlott forrasztó? Ezekhez a szalagokhoz sima, kéteres hangszóró kábelt (réz) ajánlanak/adnak. Akárhogy tekerem, csavarom, nekem eszméletlen vastagnak tűnik ez a vezeték. Valami más ötlet a helyettesítésére? Vagy tanuljak meg forrasztani?
En ugy csinaltam, amikor ilyet kellett megoldanom, hogy a relative vastag vezetekkel odaalltam a LED szalag kozelebe, viszont ott kozbe iktattam egy, a kabelnel egy(-ket) dimenzioval kisebb keresztmetszetu, par cm-es vezeteket. Ez a kabel darab lett egy flexibilis elem a merev betapkabel, es a serulekeny LED szalag kozott.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2017
Ledszalaghoz szerintem még a pilanatpáka is jó lehet, ha nem valami extra kicsi szalagot választasz. Ha hosszabb, esetleg vékonyabb drótból lévő csúcsot használsz, a hőfok/forrasztási felület is csökkenthető. Ha nem műhely körülmények vannak, sokkal praktikusabb, nem kell rá várni, bárhol használható, hiszen gyorsan kihül. Sokkal mobilabb, és nem nehéz vele dolgozni.
Idézet: „A 230-ra visszatérve: az a legnagyobb bajom, hogy szokás szerint próbálom alaposan körüljárni a témát, és minél többet tudok, annál jobban látom, hogy mi lenne az a szakmai minimum, ahol kezdeni kéne, és el is érkeztünk a költségkeret felső, elméleti korlátjához. Lehet bízni a 230-ban, nem kell feltétlen 24v?” Éveken át dolgoztam a helyszíni TV javításnál egy piaci 230V-os pákával. Egyedül a hegyet cseréltem benne egy Weller hegyre,ami nem érte végig a neki szánt furatot,így a hőátadás rosszabb volt kicsit.Ma is megvan,de ritkábban használom.
Szia!
Ha van Lidl a közeledben, akkor ezen a héten akciós lesz a forrasztóállomás, tapasztalataim szerint azzal nem lősz nagyon mellé. Ugyan most a digitális van 8000-ért, de ha netán debrecen felé laksz én szívesen odaadom/eladom az én Lidl-ös nem digitális állomásom, amit végszükségre vettem de még csak egyszer használtam. Üdv Péter Debrecen
Sziasztok!
Weller forrasztóállomáshoz keresek pákahegyet, és kicsit el vagyok kavarodva, hogy az adott típushoz milyen szériás hegyek kompatibilisek. Az állomás: WECP temrtonik Type 5 2402199 A pákarészre ECP 24V 50W-van írva A csatolt képen a teljes adattábla. Tud valaki segíteni? Előre is köszi!
Üdv mindenkinek! Az a tervem, hogy veszek egy klón Hakko pákát, és építek hozzá egy állomást. Mindenképpen T12-es (T15-ös) hegyeket akarok használni, így két választásom van, az eredeti Hakko FM2028 klónja vagy a az FM9501, ami egy fura jószág, mert ha jól látom, nincs Hakkóban eredetije.
Itt mindkettő látható. Ti melyiket választanátok? Melyikkel jobb dolgozni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |