Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt szerintem a gitárod csinálja. Ha feltételezzük hogy nincs szakadás,vagy testelési hiba, akkor az oka az lehet, hogy a hambi piköpök nem megfelelően vannak sorbakötve. Az egyértelmű, hogy a szórt mágneses erővonalak irányára is érzékeny, amit feltehetően az erősítőd trafója csinál. Rossz esetben a piköp tekercselési iránya is hibás lehet, esetleg mágnesköri problémák is lehetnek vele. Nincs legyengülve? Határozottan magához vonzza a csavarhúzó végét? Ha legyengült, akkor sem kell kidobni, de a javítása csak a mágnesek cseréjével lehetséges. A húrok kb egyforma erősen szólnak? Hirtelen jelentkezett ez a probléma, vagy azóta fennáll mióta megvan a gitárod?
Én innét szoktam mágneseket rendelni piköpökhöz. Az SG-d hambijaiba 5x14, vagy 5x20mm-esek kellenek, kivéve ha központi mágneses-pólusvasas konstrukció. (ez a gyakoribb, mert olcsó)
Akkor a te feliraraid fekete alapon fehér betűk, és simán lakkozva? Erre az egyre nem gondoltam.
Sima fehér öntapadós papír. A fekete is úgy van rányomtatva. Fehér színt fekete papírra, sajnos nem tud nyomtatni a nyomtatóm (HP cp1217). Felragasztás után lakkoztam. Érdemes valami keményebb lakkot használni, hogy ne kopjon.
Minden gitar ilyen nagy gain-el igy viselkedik , a humbucker-esek mersekeltebben, ott a kabelon is szokott zavarjel belopakodni.
Gyujti a zajt a kornyezetbol. Ahogy fordulsz a terben ugy halkul erossodik a jel. Transzformator, kepernyo, mas kapcsolouzemu cucc, neon , halozati adapter , PC tapegyseg ..meg ilyenek. Elso lepes , foldelest az erositonek, foldeslest a PC.nek.Mindez ugye kotelezo lenne igy is amugy is erintesvedelmi szempontbol !. Elsosorban jol beerositett torzitott 50 es 100 az alap . Ha kivezsed a kabelt a gitarbol az ujaddal a kabel "meleg " vegehez" erintkezel ugyanilyen hang fog megszolalni .Finoman a foldesest is lehet fogni ne legyen tl nagy a jel igy 99% ugyanezt fogod hallani. Potmeterek kulombozo alasa szerint valtozik az kapcsolas impedanciaja , a LRC szuro egyuttes amit a kabel es a potmeter valamint mas alkatreszek alkotnak kulombozo modon szurnek.vagnak.kiemelnek bizonyos frekvenciakat. A kabel nem nulla ellenallas az arnyekolas nem 100%-os, soros induktanciaja van es parhuzamos szort kapacitasok , Nallam is maximalis "Volume" alasba a kabel altal felvett zaj minimalis de a pickup altal felvett zaj maximalis. Kicsit lecsavrom ugy 8-ra akkor a opickup altal felvett zaj meg van szurve es halkul de a kabel altal felvett zaj no . most attol fugg melyik zaj milyen es impedanciak szerint melyik milyen hangszinu amit aztan a torzito jol beerosit ...es igy tovabb. Nem csereltel pickup-okat a videon . Volt nekem ilyesmi koncsrten nam csak othon , ott a TV-sek reflektorainak a kacsolouzemu tapja gyilkolt meg ,amit csak a zeneles kezfdetekor kapcsoltak be addig nem volt semmi baj ,aztan oda az egesz gitarhangom,egesz koncert alatt csavargattam a hangszin potikat a gitaron es az erositon ,nem tunt el a zaj sehogy csak lehuzodott.Bővebben: Link Nem hallatszik allandoan a videokamera kompresszoja miatt amikor a gitar lehalkul csak ugy jon a zaj ,na az allandoan ott volt eloben. hangszin el volt tolva a haztol a zaj miatt latszik hogy allitom at egy adot reszen mert kelett a jatekhoz a normalisabb hangszin. Azt is halhato valamenyire hogy ahogy lehuzom a "volume"-t eltunik a zizegesbol ,bar egy csomot a gitar-kabelen keresztul kaptam.
#688788: treble-n volume mindig maxon, mert ahogy karpi írta, alacsonyabb álláson valszeg a kábel által felvett zaj felerősödik. Tone kb. 5-6tól fölfelé már a videós búgást produkálja, max kicsit erősebben. A videón amúgy 10-esen, tehát teljesen fel volt tekerve.
Nem vettem fel minden pickup állást a videóba, nyaki álláson volume szintén max, de tone 0-n van. Így ugye semmilyen zaj nincs, viszont baromira "tompa" a hang. Írtam már, amióta megvan az erősítő, azóta folyamatosan fennáll a probléma vele, a gitárt kicsit korábban, durván 1-1,5 hónappal előtte vettem, semmilyen erősítőre nem volt rákötve még, az asztalamon porosodhatott, vagy natúr pengettem csak. A csavarhúzót odatéve, durván 1 mm-es távolságnál vonzza csak, kb. annyira, hogy az ember látja rajta, hogy ez biza' egy mágnes. Amúgy végigjártam a szobákat megint, forgattam, kicsit jobban odafigyeltem, és azt tapasztaltam, hogy nem nagyon szűnt meg a zúgás, akárhogy helyezkedtem. De ezt persze rengeteg minden befolyásolhatta, ezt csak úgy mellékesen írtam. "Probáld a gitárodat egy elektronikus kütyün át csatlakoztatni (mindenképpen elemre menjen!!!). Teljesen mindegy, hogy milyen, de annak mindig nagyságrenddel kisebb a kimeneti impedanciája, igy azon keresztül nem lehet felszedni a zajt." Nemrég kellett megválnom egy kölcsönbe kapott pedáltól (digitech, grunge), össz-vissz egy délutánig használhattam, holott elég sokáig volt nálam, csak nem volt plusz kábelem még... Ott, ha jól emlékszem, kevésbé volt észlelhető a zúgás, ugyebár jobban korrigálni tudtam, meg nem az erősítő torzítása ment.
Hello!
Hihetetlenül szép munka a "kombájn", nagyon nagy gratula! Hangot követelünk!! Zsolti
Valaki épített már Ibanez TS-9 torzítót? kép linkelve
Hello!
Marshall jtm45 kis gainen Esetleg valami kompresszor kell, mert hallatszik hogy nem semmi csöves szand ez. Ha olcsón akarsz hasonlót, akkor egy kompresszort ajánlok, egyébként csöves erősítő, kis gainen, kis gitár vollal, torzításhoz meg feltekerve a vol Esetleg kompresszor meg valami overdrive torzító kis gainen. Szerintem... Zsolti
Hello!
Á, szerintem még senki Mi a kérdésed vele kapcsolatban? Zsolti
hogy működö képes-e
és hogy esetleg valakinek lenne nyákterve és honnan szerzett ilyen ic-t? csak ennyi Szabi
Szia!
Az IC egy közönséges műveleti erősítő.Bővebben: Link
Egy jobb rajz:Bővebben: Link
Hello!
Működőképes, ajánlok egy oldalt www.tonepad.com Itta tube screamernél keresd. kapcsrajz, panel, minden.100%ig hibamentes a terv. Remélem tudtam segíteni! Zsolti
6 méter.
Kiveszed a kabelt a gitarbol es rovidre zarod a vegen a jack-ot , persze a masik vega az erositobe es raangedve a "gain"-t .Csond kene legyen .
aztan megprobalhatod a jack -re ralapcsolni egy 10-20KOhm -os ellenallast .Es halgatni milyen a zaj. Az ellenallasos kabel veget felteszed egy szekre vagy asztara es lelogatod ugy hogy ne erjen sehova a meleg vege. Igy kb olyan mint a gitarral csk nem fogja a megneses eroteret mert a pickup helyett csak egy ellenallas van. Fodeles kell!!! ugy erintesvedelmi okokbol mint zaj0elvesetes szempontjabol .Egyes erositokon van hatul egy kapocsolo amivel egy kondenzator lessz a halozat es a sasszi koze kotve hogy levigye a sasszirol a "zajokat" , DE kell a foldeles Shucko erintesvedelmi csatlakozo a halozatra , es persze a konnektor a falban az is be kell legyen kotve a foldeleshez.Altalaban el vannak hanyagolva az ilyen fali konektoroknal a foldeles .Egyes hazi villanhalozatban meg csak a konyhaba es a fursoszoba melett van egy egy foldeleses konektor. Probald ki foldelessel .Erositon hatul kene legyen egy csavar amire ra szoktak fogni a foldeles huzalt .Ez a zaj ellen nem muszaly 4 Ohm alatt legyen mint pld a haztartasi gepeknel .Ha nincs akkor valahova a sasszira rafogni valahogy . nekem a PC le van foldelve pont az ilyen zaj miatt .A masik szobaban levo foldeles nelkuli PC-men bejon a bugas/zieges !!! magarol a PC sasszirol. Erositokbe bejon zaj ha a kabel a padlon van !!! Alatam a szomszed vilagitasi drotjai futnak ezt veszi a padlora fektetett kabel ,Fel szoktamm tenni a kabelt szekre , fotelra mintegy a levegobe vezetem neha ,Persze attol fugg hogy hol alok a kabellel. De mar volt sok helyen koncerten es probaterembe a torzittomat felkelett tegyem az erositore .Az erositon a transzformator kozelebe nem volt olyan bugasom.zizegesem mint amikor a padlon volt a torsito es persze a kabel. valami padlo alatti aramhuzal/kabel lehet az oka ott is .
Szia!
Ilyesmire gondolsz? Néhányan megkíséreltük... A tonepad.com -ról sokkal egyszerűbb lesz megépítened. És nekem is működik! Ha beírod itt a keresőbe a TS9-t elolvashatod a régebben leírt tapasztalataimat. Röviden annyit, hogy az eredeti JRC4558D -t nem mindenhol árulják. Viszont helyette tökéletes az MC1458 amit mindenhol kapni (, és nekem jobban tetszik azzal a hangja.) Tranzisztor pedig pl.: 2N3904 vagy MPSA18, de ezek között is van minimális (szinte észrevetetlen) hangkülönbség.
aha, igen a tonepad-osat fogok. köszi az infót
Sziasztok!
Akkor mi történik, ha a pickup mágnese elgyengül? Az előfokom pattogzó hangot ad ki, de csak néha. Az amelyiket én építettem. Mitől lehet ez? Tápja rendben van, most cseréltem egyenirányítóhidat, stabot, kondit. Olyasmi a hangja mint amikor nincs földelve a poti, és egy egy pillanatra hozzáérnék..de az a pláne, hogy saját dobozában van.A hálózattal még nincsen leföldelve.
Srácok, kicsit OFF-olok, de:
Most jövök B.földvárról, a hangmeseteres csöves gitárerősítő építő találkozóról és kegyetlen élményekkel lettem gazdagabb. Kegyetlen motyók, kegyetlen jó gitárosok, igazán jó társaság! "Bajkeverő" Gábor a sz**t is kikergette az erősítőmből, külön köszönet ezúton is neki! Életemben nem láttam ilyen hangosan játszó embert közel egy érzékeny ládához Egy általa épített SLO-t is meglökött, maxon természetesen, kék fény ragyogta be a végcsöveket, ami a kivezérlés függvényében villódzott is... A félvezetős végfokos fejem nem örvendett túl nagy sikernek, de nekem azért még tetszik Ízlésről nem lehet vitatkozni, tény, hogy a sok kiváló cucc elhomályosította szegényemet (meg amúgy is tré ). Mindenkinek jó építgetést és csapjatok a húrok közé keményen!! Zsolti
Hello!
Nekem valami kontakt jellegű hibának tűnik. Ha magára hagyod a motyót és nem nyúlsz hozzá, akkor is csinálja? Esetleg valami hűtő, hegesztő, nagy áramú fogyasztó van a közelben? Zsolti
Én is kontaktra gondoltam, mert igaz, hogy emeleten vagyok, de nincs alattam semmi ilyesmi.
Az előző oldalról olvastam , ha fölemelem a kábelt, az erősítővel, mindennel, az segít, de akkor is adja azt a hangot. Ha nincs bedugva kábel se, akkor is adja a zajt. Olyan mintha "fújna a szél, és közben olyan hang mint amikor nem érintkezik valami rendesen, és néha néha viszi át."
Na megvan az igazi megfelelője a hangnak:
A régi bakelitlejátszóknak a hangja, ahogy a lemezen súrlódik a tű. Na az tök ugyan ilyen hangot produkál.
Trimmerek benn vannak még a drainekben? Már ha ez a jfetes motyó..
Igen, csak 2 lábát használom, középsőbe megy a 15V, a szélső pedig Drainbe. a 3. lába szabadon van.
Jó reggelt!
Mozgasd meg picit mindegyiket, lehet az okozza a susogást, vagy kontakt jellegű hibát, írtam a rajzon is, hogy egyből illik lecserélni fix ellenállásra! Azzal hibát nem követsz el, szóval szerintem akár le is cserélhetnéd mindet. Zsolti
Sziasztok most éppen a belinkelt rajzon mesterkedem egy apró kérdés a DPDT kapcsoló nélkül szeretném megcsinálni akkor a 100k-os poti középső lábát hova kell rakni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |