Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt szerintem a gitárod csinálja. Ha feltételezzük hogy nincs szakadás,vagy testelési hiba, akkor az oka az lehet, hogy a hambi piköpök nem megfelelően vannak sorbakötve. Az egyértelmű, hogy a szórt mágneses erővonalak irányára is érzékeny, amit feltehetően az erősítőd trafója csinál. Rossz esetben a piköp tekercselési iránya is hibás lehet, esetleg mágnesköri problémák is lehetnek vele. Nincs legyengülve? Határozottan magához vonzza a csavarhúzó végét? Ha legyengült, akkor sem kell kidobni, de a javítása csak a mágnesek cseréjével lehetséges. A húrok kb egyforma erősen szólnak? Hirtelen jelentkezett ez a probléma, vagy azóta fennáll mióta megvan a gitárod?
Én innét szoktam mágneseket rendelni piköpökhöz. Az SG-d hambijaiba 5x14, vagy 5x20mm-esek kellenek, kivéve ha központi mágneses-pólusvasas konstrukció. (ez a gyakoribb, mert olcsó)
Akkor a te feliraraid fekete alapon fehér betűk, és simán lakkozva? Erre az egyre nem gondoltam.
Sima fehér öntapadós papír. A fekete is úgy van rányomtatva. Fehér színt fekete papírra, sajnos nem tud nyomtatni a nyomtatóm (HP cp1217). Felragasztás után lakkoztam. Érdemes valami keményebb lakkot használni, hogy ne kopjon.
Minden gitar ilyen nagy gain-el igy viselkedik , a humbucker-esek mersekeltebben, ott a kabelon is szokott zavarjel belopakodni.
Gyujti a zajt a kornyezetbol. Ahogy fordulsz a terben ugy halkul erossodik a jel. Transzformator, kepernyo, mas kapcsolouzemu cucc, neon , halozati adapter , PC tapegyseg ..meg ilyenek. Elso lepes , foldelest az erositonek, foldeslest a PC.nek.Mindez ugye kotelezo lenne igy is amugy is erintesvedelmi szempontbol !. Elsosorban jol beerositett torzitott 50 es 100 az alap . Ha kivezsed a kabelt a gitarbol az ujaddal a kabel "meleg " vegehez" erintkezel ugyanilyen hang fog megszolalni .Finoman a foldesest is lehet fogni ne legyen tl nagy a jel igy 99% ugyanezt fogod hallani. Potmeterek kulombozo alasa szerint valtozik az kapcsolas impedanciaja , a LRC szuro egyuttes amit a kabel es a potmeter valamint mas alkatreszek alkotnak kulombozo modon szurnek.vagnak.kiemelnek bizonyos frekvenciakat. A kabel nem nulla ellenallas az arnyekolas nem 100%-os, soros induktanciaja van es parhuzamos szort kapacitasok , Nallam is maximalis "Volume" alasba a kabel altal felvett zaj minimalis de a pickup altal felvett zaj maximalis. Kicsit lecsavrom ugy 8-ra akkor a opickup altal felvett zaj meg van szurve es halkul de a kabel altal felvett zaj no . most attol fugg melyik zaj milyen es impedanciak szerint melyik milyen hangszinu amit aztan a torzito jol beerosit ...es igy tovabb. Nem csereltel pickup-okat a videon . Volt nekem ilyesmi koncsrten nam csak othon , ott a TV-sek reflektorainak a kacsolouzemu tapja gyilkolt meg ,amit csak a zeneles kezfdetekor kapcsoltak be addig nem volt semmi baj ,aztan oda az egesz gitarhangom,egesz koncert alatt csavargattam a hangszin potikat a gitaron es az erositon ,nem tunt el a zaj sehogy csak lehuzodott.Bővebben: Link Nem hallatszik allandoan a videokamera kompresszoja miatt amikor a gitar lehalkul csak ugy jon a zaj ,na az allandoan ott volt eloben. hangszin el volt tolva a haztol a zaj miatt latszik hogy allitom at egy adot reszen mert kelett a jatekhoz a normalisabb hangszin. Azt is halhato valamenyire hogy ahogy lehuzom a "volume"-t eltunik a zizegesbol ,bar egy csomot a gitar-kabelen keresztul kaptam.
#688788: treble-n volume mindig maxon, mert ahogy karpi írta, alacsonyabb álláson valszeg a kábel által felvett zaj felerősödik. Tone kb. 5-6tól fölfelé már a videós búgást produkálja, max kicsit erősebben. A videón amúgy 10-esen, tehát teljesen fel volt tekerve.
Nem vettem fel minden pickup állást a videóba, nyaki álláson volume szintén max, de tone 0-n van. Így ugye semmilyen zaj nincs, viszont baromira "tompa" a hang. Írtam már, amióta megvan az erősítő, azóta folyamatosan fennáll a probléma vele, a gitárt kicsit korábban, durván 1-1,5 hónappal előtte vettem, semmilyen erősítőre nem volt rákötve még, az asztalamon porosodhatott, vagy natúr pengettem csak. ![]() Amúgy végigjártam a szobákat megint, forgattam, kicsit jobban odafigyeltem, és azt tapasztaltam, hogy nem nagyon szűnt meg a zúgás, akárhogy helyezkedtem. De ezt persze rengeteg minden befolyásolhatta, ezt csak úgy mellékesen írtam. "Probáld a gitárodat egy elektronikus kütyün át csatlakoztatni (mindenképpen elemre menjen!!!). Teljesen mindegy, hogy milyen, de annak mindig nagyságrenddel kisebb a kimeneti impedanciája, igy azon keresztül nem lehet felszedni a zajt." Nemrég kellett megválnom egy kölcsönbe kapott pedáltól (digitech, grunge), össz-vissz egy délutánig használhattam, holott elég sokáig volt nálam, csak nem volt plusz kábelem még... Ott, ha jól emlékszem, kevésbé volt észlelhető a zúgás, ugyebár jobban korrigálni tudtam, meg nem az erősítő torzítása ment.
Hello!
Hihetetlenül szép munka a "kombájn", nagyon nagy gratula! Hangot követelünk!! ![]() Zsolti
Valaki épített már Ibanez TS-9 torzítót? kép linkelve
Hello!
Marshall jtm45 kis gainen ![]() ![]() Zsolti
Hello!
Á, szerintem még senki ![]() Mi a kérdésed vele kapcsolatban? ![]() Zsolti
hogy működö képes-e
![]() és hogy esetleg valakinek lenne nyákterve és honnan szerzett ilyen ic-t? csak ennyi ![]() Szabi
Szia!
Az IC egy közönséges műveleti erősítő.Bővebben: Link
Egy jobb rajz:Bővebben: Link
Hello!
Működőképes, ajánlok egy oldalt www.tonepad.com Itta tube screamernél keresd. kapcsrajz, panel, minden.100%ig hibamentes a terv. Remélem tudtam segíteni! Zsolti
6 méter.
Kiveszed a kabelt a gitarbol es rovidre zarod a vegen a jack-ot , persze a masik vega az erositobe es raangedve a "gain"-t .Csond kene legyen .
aztan megprobalhatod a jack -re ralapcsolni egy 10-20KOhm -os ellenallast .Es halgatni milyen a zaj. Az ellenallasos kabel veget felteszed egy szekre vagy asztara es lelogatod ugy hogy ne erjen sehova a meleg vege. Igy kb olyan mint a gitarral csk nem fogja a megneses eroteret mert a pickup helyett csak egy ellenallas van. Fodeles kell!!! ugy erintesvedelmi okokbol mint zaj0elvesetes szempontjabol .Egyes erositokon van hatul egy kapocsolo amivel egy kondenzator lessz a halozat es a sasszi koze kotve hogy levigye a sasszirol a "zajokat" , DE kell a foldeles Shucko erintesvedelmi csatlakozo a halozatra , es persze a konnektor a falban az is be kell legyen kotve a foldeleshez.Altalaban el vannak hanyagolva az ilyen fali konektoroknal a foldeles .Egyes hazi villanhalozatban meg csak a konyhaba es a fursoszoba melett van egy egy foldeleses konektor. Probald ki foldelessel .Erositon hatul kene legyen egy csavar amire ra szoktak fogni a foldeles huzalt .Ez a zaj ellen nem muszaly 4 Ohm alatt legyen mint pld a haztartasi gepeknel .Ha nincs akkor valahova a sasszira rafogni valahogy . nekem a PC le van foldelve pont az ilyen zaj miatt .A masik szobaban levo foldeles nelkuli PC-men bejon a bugas/zieges !!! magarol a PC sasszirol. Erositokbe bejon zaj ha a kabel a padlon van !!! Alatam a szomszed vilagitasi drotjai futnak ezt veszi a padlora fektetett kabel ,Fel szoktamm tenni a kabelt szekre , fotelra mintegy a levegobe vezetem neha ,Persze attol fugg hogy hol alok a kabellel. De mar volt sok helyen koncerten es probaterembe a torzittomat felkelett tegyem az erositore .Az erositon a transzformator kozelebe nem volt olyan bugasom.zizegesem mint amikor a padlon volt a torsito es persze a kabel. valami padlo alatti aramhuzal/kabel lehet az oka ott is .
Szia!
Ilyesmire gondolsz? Néhányan megkíséreltük... ![]() A tonepad.com -ról sokkal egyszerűbb lesz megépítened. És nekem is működik! Ha beírod itt a keresőbe a TS9-t elolvashatod a régebben leírt tapasztalataimat. Röviden annyit, hogy az eredeti JRC4558D -t nem mindenhol árulják. Viszont helyette tökéletes az MC1458 amit mindenhol kapni (, és nekem jobban tetszik azzal a hangja.) Tranzisztor pedig pl.: 2N3904 vagy MPSA18, de ezek között is van minimális (szinte észrevetetlen) hangkülönbség.
aha, igen a tonepad-osat fogok. köszi az infót
![]()
Sziasztok!
Akkor mi történik, ha a pickup mágnese elgyengül? Az előfokom pattogzó hangot ad ki, de csak néha. Az amelyiket én építettem. Mitől lehet ez? Tápja rendben van, most cseréltem egyenirányítóhidat, stabot, kondit. Olyasmi a hangja mint amikor nincs földelve a poti, és egy egy pillanatra hozzáérnék..de az a pláne, hogy saját dobozában van.A hálózattal még nincsen leföldelve.
Srácok, kicsit OFF-olok, de:
Most jövök B.földvárról, a hangmeseteres csöves gitárerősítő építő találkozóról és kegyetlen élményekkel lettem gazdagabb. Kegyetlen motyók, kegyetlen jó gitárosok, igazán jó társaság! "Bajkeverő" Gábor a sz**t is kikergette az erősítőmből, külön köszönet ezúton is neki! Életemben nem láttam ilyen hangosan játszó embert közel egy érzékeny ládához ![]() A félvezetős végfokos fejem nem örvendett túl nagy sikernek, de nekem azért még tetszik ![]() ![]() Mindenkinek jó építgetést és csapjatok a húrok közé keményen!! Zsolti
Hello!
Nekem valami kontakt jellegű hibának tűnik. Ha magára hagyod a motyót és nem nyúlsz hozzá, akkor is csinálja? Esetleg valami hűtő, hegesztő, nagy áramú fogyasztó van a közelben? Zsolti
Én is kontaktra gondoltam, mert igaz, hogy emeleten vagyok, de nincs alattam semmi ilyesmi.
Az előző oldalról olvastam , ha fölemelem a kábelt, az erősítővel, mindennel, az segít, de akkor is adja azt a hangot. Ha nincs bedugva kábel se, akkor is adja a zajt. Olyan mintha "fújna a szél, és közben olyan hang mint amikor nem érintkezik valami rendesen, és néha néha viszi át."
Na megvan az igazi megfelelője a hangnak:
A régi bakelitlejátszóknak a hangja, ahogy a lemezen súrlódik a tű. Na az tök ugyan ilyen hangot produkál.
Trimmerek benn vannak még a drainekben? Már ha ez a jfetes motyó..
Igen, csak 2 lábát használom, középsőbe megy a 15V, a szélső pedig Drainbe. a 3. lába szabadon van.
Jó reggelt!
![]() Mozgasd meg picit mindegyiket, lehet az okozza a susogást, vagy kontakt jellegű hibát, írtam a rajzon is, hogy egyből illik lecserélni fix ellenállásra! Azzal hibát nem követsz el, szóval szerintem akár le is cserélhetnéd mindet. Zsolti
Sziasztok most éppen a belinkelt rajzon mesterkedem egy apró kérdés a DPDT kapcsoló nélkül szeretném megcsinálni akkor a 100k-os poti középső lábát hova kell rakni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |