Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Értem, ezt nem tudtam. Milyen irodalmat ajánlsz? Ami lehetőleg könnyen hozzáférhető, és a témában szerteágazó és persze minőségi. Szívesen olvasok ilyesmit. Az eddigi esemény arra jó volt hogy az utolsó felét elolvassam az ominózus könyvnek
Igen.Atol fugg mire akarod hasznalni.Latom tapasztaltabb vagy mint en ebben a temaban.Nekem van 2 hangfalam.Van benne 2 15'' hangszoro meg egy driver de fel akarnam tunungolni ugy hogy a 2 hangszorot kicserelni.A magnes 40oz 2'' lengo tekercs.Te melyket ajanlod hogy kicserelyem.En a Sovereign 15 475-re gondoltam de varom a velemenyeket.Elore kosz Le fogom merni hogy hany literes.
Itt van a hangfal ja es trapezoidal
No most lett elegem. Mi köze van az alsó határfrekvenciára hangolás számításának az állóhullámokhoz? Elég volt már ebből a hihetetlen tudatlanságból származó teljességgel gáttalan fennhéjázásból. Miért kellene egy szobahangszórókkal foglalkozó írásműnek az állóhullámokkal foglalkozni, ami legfeljebb a szoba méretű dobozok problémája lehetne?
Ez kb olyan, minha az egyébként remek verseny autószerelő, arra a kérdésre, hogy hogyan kell a hengerfejet egyenletesen lehúzni, azt a választ adná, hogy aki ilyen hülyeséget kérdez, az bizonyára könyvben olvasta és különben sem az a kérdés, hogy hogyan kell lehúzni a hengerfejet, hanem az hogy az égőtér kialakítása hogyan hat a predetonatizációs kráterek mélységére a dugattyúhoronyban...
A tervet fel tudod tenni mas formatumban, mert semmilyen programmal nem tudom megnyitni?
Szerintem a Bass box nyitja.
Jól vagy? Sztem olvass, mielőtt nekiugrassz valakinek. A két téma jelenleg külön, egymástol függetlenül merült fel. De most is nagyot tévedsz, mert a dobozon belüli állóhullámsorozatoknak nagy szerepe van, és könnyen tudják befolyásolni akár az alsó határfrekit is.
Most így visszaolvasva szar-l esik az egész előszór jobbról kérdezel majd balról,sot meg hűje képeket raksz fel.En meg mint marha próbálok segíteni is.
HAZUDNI IS LEHET DE A-HOZ AZ EGÉSZÜNKNÉL OKOSABB KEL LENED HA MEG NEM HAMAR RAJON VALAKI.
Nem azok a nagyobbik hangfalak.De vannak kisebbek is.Nem hazudttam holnap teszek fel kepet a kissebik hangfalakrol.Teszek mindrol fel hogy lasd nem hazudtam csak kelene valami kisebb hangfal mert ezek nagyok.Probalom gyujteni az infokat.Lehet hogy hulyen nez ki (lehet en is az vagyok )Talaltam is egy kepet a kissebik hangfalrol.Bocsi ha megbantotalak nem volt szandekomban :no: :no: :no:
Es itt vannak a nagyobbik hangfalam.Nem hazudtam csak huje kerdeseket tettem fell.Megegyszer elnezest hogy hulyen kerdeztem
Hát ez a nehéz kérdés, nem tudok hirtelen ilyen irományról, amiben egyben összeszedve megtalálnád az idevágó tartalmat, rendszerben leírva.
A végén a hangváltók vannak, ha jól rémlik. De sajnos arra is kb. ugyanaz érvényes, mint a dobozméretezésre. subvoice-os oldalt átolvastad már? Ő egész jól átlátta a dolgokat, amikor elkészültek a hangsugárzós írásai.
Ara a kerdesre azt szamitotam hogy leirod a tapasztalataidat hogy aki akar egy olyan hangfalat csinalni akor jol johet.Sovereign 12-300(ere celoztam).Bocs hogy felreertheto voltam
Nagyon kevés info volt. Egy részét kénytelen voltam "kikövetkeztetni" a többi adat alapján. Habár mondtam ,hogy jó lenne egy TS mérés.A QTS jó volt. Re nekem is magasnak tűnik.
Bővebben: Link
Biztosan jók ezek a méretek?
Nem lehet ,hogy 350x600x300 ? A magasabbik meg 350x700x300? Külső méretet könnyedén mérhetsz , anyagvastagságot meg tolómérővel lehet egyszerűen és pontosan. De azt azért meg kell nézni ,hogy minden oldala azonosan vastag -e?
Hm, majdnem olyan, mint amikor egy HA31-re textilszélt rakunk.
Igen, olvastam, korábban be volt itt linkelve. Nekem kifejezetten tetszett az iromány ott.
Azok a méretek, amit már régebben megadtam.(nagy 35x39,5x69,5) (kicsi 35x39,5x60)
Szerinted, milyen doboz lenne a megfelelő ennek a hangszórónak? (esetleg tudnál tervezni nekem egy a hangszóróhoz méretezett ládát? És megépíteném azt. Vagy tudsz valamit arról, hogy hogyan kellene feltuningoljam, vagy átalakítsam a már meglévő ládát, mert az egyszerűbb lenne mint ujjat építeni)
Egy idézet:
"Sőt még azt is kerülni kell, hogy a belső méretek közül bármelyik egy másik egész számú többszöröse legyen." Hogyha a nagyobbik dobozt nézzük akkor ott már biztosan baj van. Itt a 350mm és a 695 mm ről lenne szó. Ami szerintem eredetileg 700 mm lett volna csak hát lehet ,hogy így sikerült. Mindez nem elég mert vizsgálni kell minden egymással párhuzamos belső oldal , egymáshoz való viszonyát, és ez ezek harmonikusait ,én 10. ig szoktam vizsgálni. A kisebbik doboznál mindez nem , áll fenn. Ott sem szerencsés , hogy a 395 ös oldal első harmonikusa és a 600-as oldal második harmonikusa mindösszesen 22 Hz távolságra van egymástól. 1723 Hz és 1745Hz röl lenne szó. De ez még nem akkora hiba ,de a legjobb az lenne ha legalább 50 Hz lenne a távolság. Ezek a hangszórók már megvannak? Mert csak azért kérdem mert volt már szerencsém olyan dobozt tervezgetni ,ami csak egy vágy volt a megálmodójának.
Sziasztok
Régebben talán PL13 leírta valamelyik topicban, hogy hogyan kell egy hangszórónál TS paramétert mérni (hangkártya, és valamilyen program segítségével). Akkor nem érdekelt a téma, most aktuálissá vált, valaki nem tudná nekem belinkelni? Sajnos semerre sem találom. Köszönöm.
Nem is fogod megtalálni ... Ebben a topikban volt de elveszett , mert nem volt mentése a rendszergazdának...
Vissza tudnám állítani ,de amig a szerző nem engedélyezi addig nem akarok .
Ezek biztosan jók ,de feleslegesek, körülményesek, és időigényesek.
Speciel az ARTA mérőprogramról volt szó , abból is a LIMP alprogija. Néhány perc alatt lehet ilyent készíteni.
SZia
Egy része megvan nekem,bár csak engedély után csatolnám. Reggel csatolom,ha engedélyt kapok rá egy vezetőtől.
[OFF]
B,C,D,E jogsim van. - buszt vezetek. Engedelyt megadom ! )
A kérdés, hogy tulajdonképpen mi is van engedélyhez kötve?
Igen, megvannak a hangszórók.
Értem amit mondasz, már csak az a kérdés, hogy mit csináljak hogy 50hz legyen a távolság?
Na ez pl. tényleg hangsugárzó, láthatóan dobozban van a hangszóró.
Az mindenképpen új , és nagyobb dobozt kívánna. De ha a másik dobozhoz nézem annak 4 helyen van 0 Hz távolság ,és számos helyen 20 környékén. Azt a dobozt kell javítani, ezt nem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |