Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Szerintem az lenne a legjobb ha felvenned a kapcsolatot a H2000 forumon: ITT
Mivel ő hangszorokat is keszit, ezert talan tud neked hasznalhato tanacsot adni regi videoton passziv membran ugyben, vagy valami mas megoldast is ki lehet talalni (pl. a passziv membrant reflexcsovel helyettesiteni).
Egyébként butaság lenne a passziv hangszóró helyére egy működő hangszórót bekötni? Nem baj ha egy légtérben vannak?
"Passive Radiator
Olyan hangleadó felület, amely hasonlít egy hagyományos hangszórómembránhoz, de nem elektromos jel hajtja meg hanem a vele egy dobozba zárt aktív hangszóró által megmozgatott levegő. Ez a fajta elrendezés tulajdonságait tekintve hasonlít a basszrefex elrendezésre, amelyben a passzív sugárzó tölti be a reflexnyílás szerepét. A passzív membrán tulajdonságainak megválasztásával és állításával szabályozható a doboz csillapítottsága, és nem jön létre a basszreflex-nyílásban áramló levegő jellegzetes suhogó hangja. Előnye, hogy pontos hangolásával (felfüggesztett tömeg-rugóerő páros, ahogy a hangszórónál is) a legtisztább és legmélyebb basszus állítható elő; hátránya a magas ár, és a kivitelezés bonyolultsága "
Szia. Annyi lenne még a kérdésem hogy, ha a passzív membrán helyére bassreflex nyílást helyezek,akkor ki kell vennem azt a sok sok pamacsot?
Ha a pamacs alatt a belső csillapítást érted, akkor nem kell eltávolítani.
Sziasztok!
Epitettem a hetvegen egy par hangfalat?. Szepen szol meg minden csak szerintem a doboz gyenge mert mikor raeresztem a baszust zorog a doboz. Egyelore most nincs mibol epitseg mas dobozt. Ha raknek bele merevitoket milyen lenne?
Vagy esetleg kellene vhova refelexcso?
Szerintem ragassz bele mervítést, az sokat segíthet. Egyébként csillapítóanyag sem ártana bele. Amúgy meg minek luggalnád ki...
Udv.
Lenne egy olyan kerdesem hogy a satelitek mele szeretnek mely ladakat epiteni. Ez a hangszoro lenne benne. S az lennne a kerdesem hogy ilyen lada neki jo lenne-e vagy hanem akkor valaki tudna kuldeni nekem egy lada tervet? Nagyon szepen koszonom elore is!
Sziasztok!
A Videoton dc 2002-ba a magas hangszórónak mi a beépítési mérete? (nem a domsugárzó)! Nagyon fontos lenne! Előre is köszönöm!!
Vagy valaki tudna kuldeni egyszeru lada tervet ami bevalt?
Szia! Ez nem tudom mennyire segít de itt sok ládaterv van Bővebben: Link
Hello!
Egyik forum tarsunk epitett egy ilyen melysugarzot. Valaki megmondana hogy ennek a ladanak mi a neve? Fontos lenne.
Reflex doboz.
Semmi különleges nincs benne.
Köszönöm, megtaláltam!
Hello! Lomtalanítás volt az egyik haverom faterjánál, találtunk a padláson egy orion hs500-as hangfalat, a mély nincsen benne az egyikben a másik meg hát mit mondjak eléggé gáz, a közepek is el vannak törve. Szeretném felújjítani, mélynek ezt néztem ki http://prodigyaudio.hu/index.php?lap=109_130¶m=1¢er=uj_term...d=1618
középnek meg ezt http://prodigyaudio.hu/index.php?lap=203_205¶m=1¢er=uj_term...d=1141 A magason még gondolkodom, de innen szeretnék valamit választani. Esetleg, ha próbálta valaki a mélyet akkor kérdésem az lenne tegyek e a hangfalra valamilyen reflexnyílást vagy csövet?
Hello!
Ptesza,nekem tudnal segite ha meg kerlek szepen? Akarok epiteni ket darab mely sugarzot Bővebben: Link ezekkel a hangszorokal. Ezt a ladat gondolotam magamnak mert egyszeru es nekem nem sok szerszam el rendelkezesemre. Szerinted egy osztaly termet ki lehetne hangostina ket ilyen melyen es ket szatelittel. Ez a lada lenne?A mereteket nekem ki tudnad szamolni? Koszi szepen elore is!
Először is elmondanám ,hogy ha szub ládát építesz , annak nem kell sztereónak lenni. Elég 1 db is. Csak akkor tudok , vagy bárki is akkor tud segíteni ,ha megmérnéd a hangszóró T/S paramétereit. Vagy olyan akinek már vannak tapasztalatai kifejezetten ezzel a típussal.
Bővebben: Link vagy a 4 ohm-ost ha meg tudod oldani hozzá az erősítőt. Én ezt választanám. Meg azért el olvasnám mások véleményét is ha van az adott hangszóróhoz
Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy mélyládát. Van egy 115mm átmérőjü hangszoróm mélyládábol let bontva 30Wattos ehez szeretnék valami dobozt csinálni.
11cm-es hangszóróból nem tudsz valódi mély hangokat varázsolni.
Minimum kell legyen 25cm-es hangszorod hogy lehesen erezni is a mely hangot ne csak hallani!
Most ideiglenesen beleraktam egy fa dobozba
de remeg töle az ablak.
Akkor profi hangszorod van!
Sziasztok!
Érdeklődnék valaki épített már Cubo 12 vagy 15-öt? Mi a véleményetek ezekről a ládákról? Lehet építenék egyet a próba kedvéért.
Az ablak remegése nem jelent semmit, akár egy tüsszentéstől is be tud rezonálni... add meg a hangszóród típusát, és legalább egy fotót is mellékelj róla.
Vagy rossz ablakod.
70-80 Hz között kezd el mozogni a világ körülötted. 40 Hz a beleid mozgassa. Ez a különbség.
Tipusárol sajnos semmit nem tudok de egy pár képet melékelek róla. Bontot hangszoró 5.1 rendszerböl való sub ládábol vetem ki.
Sziasztok!
Lehet, hogy nem a jó topicban érdeklődök, de hátha.. Adott egy Genius 5.1-es fadobozos cucc: http://www.genius.hu/?insidepwd=&menu=950&poz=02&cikkcim=V%C3%A1s%C...000003 ilyen A mélynyomó részben a tápegység két paneléből az egyiken egy alkatrész igencsak leégett. A kérdés az lenne, hogy ha csak azt kicserélem feltéve, hogy kapok ilyen alkatrészt, az elég lehet? Az egyik panelon három alkatrész van egymás mellett (első kép). A második panelon csak egy volt, ami eléggett.. ez vajon ugyanaza? Előre is köszi a válaszokat! üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |