Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Idézet: „Minden elismerésem annak aki tud programozni!” Tavaly, május elején vettem a kezembe az első mikrokontrolleremet. Így ebben egyetértünk. Én is elismerem azokat, akik tudnak rendesen programozni.
Nna. Csináltam képeket!
Ááá sokmindennel lehet szívni.Elég ha rosszul választasz epromégetőt. Most nem akarok rossz fémkeresőt választani
fázisszög=((atan(geb/discr))
geb-word discr-word fázisszög-float számológép itt ellenőrizheted is. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2017
Köszi a választ.
Most a fázisszöget a következő módon próbálom kiszámolni: A geb változót föltöltöm a talaj csatorna ADC értékével. A disc változót a diszk csatorna ADC értékével. Ezután x változó értéke lesz a geb/disc. Az y változó értéke pedig a disc/geb. Ezután az eredmény pedig a y/x osztásból lesz. Az eredmény rögtön befolyásolja a találatjelzés hangszínét. Ezután újra számol, de az eredményt már átlagolja. Nagyobb távolságból a mérésem nem megbízható. De dolgozok rajta.
Hali!
Elég durva cuccot találtam a paneljeim közt. Nem is olcsó. Talán ezzel precizenlehet digitalizálni az analóg jelet
Ha a kijelzőre kerülő ID szám mérése akkor történik, amikor a geb csúcson van, akkor valamivel megbízhatóbb. Illetve egy csúcsérték tartóval elég normális értéket tudok a kijelzőre hazudni.
Még kérdés, hogy mikor a megbízhatóbb az ID szám. Ha a geb csúcsértékén mérem, vagy ha a disc csúcsértékén. De ez a jövő hétvége termése lesz már szerintem. Még a kódot is kissé át kell fésülgetni, mert már annyira szedett-vedett, hogy így a 328 kezd kifogyni a szuszból.
Sziasztok,
Kérdésem a gépek működési frenkvenziajahoz kapcsolódik, mert egyenlőre nem látom a raciot.. 7-10khz ermekre tökéletes, 16-18khz aranyra nagyon erzekeny. 13khz egy köztes állapot, de mégsem az igazi ezért nem is nagyon látni ilyen gépeket. Vajon mi a gond ezzel a frekvenciával?
kedves Judit!
Részvétem édesapja miatt! Szeretném kérdezni, hogy 1-2 képet kaphatnék-e privátban a műhelyről? Illetve pontosabban az eladásra szánt holmikról. Ha nagyjából tudja is hogy mik azok, akkor egy rövid listát ha kérhetném. Köszönöm
Tényleg érdemes volt ide fordulnom segítségért.....
Ezek szerint arra van szükséged, hogy valaki elfogult tanácsot adjon, hogy mit építsél, vagy azt írja, hogy a 8 bites ADC-d, ami jó drága, nem való fémdetektorba?
Nem volt konkrét kérdés.
Valahogy legalább el szeretnék indulni, az adc-t elvetettem mert nem lehet illleszteni modern mikroprochoz, meg nemhinném hogy minden programozási ismeret nélkül pont ilyenbe kéne belevágnom, és itt sajnálom hogy a raspberrym hosszu ideje a polcon porosodik. Nagyjából körbenéztem az elmúlt napokban.Még mindig nagy a köd de legalább már ugy néz ki lesz hozzá egy 50 megás kétsugaras szkópom. Rettentő nehéz továbbá itt Németországban alkatrészhez jutnom, és senki se vállal külföldre szállítást még felárért sem...
Ebay-ről szinte mindent be lehet szerezni, ha van türelmed. Ők vállalnak külföldi szállítást.
Ha valamit kapcsolást kiválasztottál az építésre, akkor abban biztosan fog valaki tanácsot adni, véleményt mondani.
Az én bajom az , hogy nem tudok választani. Most kezdenék bele. Kellene egy egyszerü, gyors kapcsolás amivel az elsö tapasztalatokat meg lehet szerezni. Aztán meg egy félprofi gép rajza, de még egyszer mondom , hogy fogalmam sincs melyiket kéne.
Természetesen csinálok fotót hétvégén és elküldöm.Hova?
Építsél egy egyszerű PI gépet. Meglesz az öröm, hogy működik, és ezután majd akarsz egy használhatóbb gépet is csinálni, ha eluntad a rozsdásvas-szedését.
Kellene rajz róla, remélem könnyen beszerezhetőek hozzá az alkatrészek mert itt elég gyér a felhozatal..Bezzeg anno a lomex meg a mikrovill...törzshelyeim voltak
Ott van a geotech fórum, meg az oroszoké az md4u.ru, rengeteg kapcsolással, tanácsokkal, stb. Ha procisban gondolkodsz abból a Fortune-m nevűt fejlesztgetik, azt többen után építették itthon is, ha visszaolvasol a fórumban vannak tapasztalatok. És azzal már bíbelődni sem kell csak összerakni, meg belegyömöszölni a kész programot.
Szia! Jól hangzik! Közben vettem egy szkópot, meg egy használt fémkeresőt, csak azért, hogy lássam mi lapul benne , meg igy legalább a mechanikai része (tartó,bot,fej) megvan. Persze hülye lennék nem kipróbálni előtte. Amennyiben van rá igény akkor töltök fel róla képeket
mennyit kérsz érte, én gyűjtöm a régi procikat
Szia!
Öszintén, a postaköltséget. Többet nincs pofám mert nekem is ingyen volt.
Tisztelt Fórumtársak !
Azok véleményezését várom akik a Teknolojiekibi PIM-1 PIC-es PI detektort megépitették. Az esetleges épitési,működési problémákról. Különösen a keresőfej adatokról. Üdvözlettel
írtam privátot hogy ne offoljunk itt
igen küldöm
kedves Judit, küldtem Önnek is privát üzenetet, hogy inkább ott beszéljük meg ezeket
Sziasztok. Olyan kapcsolást keresnék amivel tudok nagyobb darab fémet detektálni (többnyire mágneses). Viszonylag mélyebben található, (max 2-3 méter) így durva meghatározásra alkalmas kütyüre volna szükségem,semmi pontosság/finomság Esetleg valaki ismer ilyen készüléket?
PI készülék nagyobb 1.5x1.5-ös, vagy 2x2 méteres kerettel alkalmas lehet erre. De a nagyobb darab fém ebben az esetben szó szerint értendő. Egy álló sörös-doboz detektálási mélysége 100-120 centiméter lehet földben, talajtípustól függően. Homokos talajban mélyebben, agyagban kevésbé. Nagyobb fémtárgyakat mélyebbről detektál. Kell majd venned egy jó ásót is.
Ilyen gépek a DeltaPulse, és a HammerHead.
Nekem leginkább egy általam megépíthető kapcsolás kéne,nem kész gép.
Szerintem egy DeltaPulse, vagy egy HammerHead bárki által megépíthető.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |