Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   5 / 116
(#) erbe válasza mpisti hozzászólására (») Máj 8, 2012 / 1
 
Megoldódott a probléma.
A gázterelőből el kellett vágni 5 mm-t és a szokásos kissé döntött pisztolyvezetés helyett merőlegesen tartva kell hegeszteni (rövidebb az ív). A fröcskölés minimalizálódott, gyakorlatilag megegyezik a Trakis 253-assal.
(#) csdominik hozzászólása Jún 1, 2012 /
 
Üdv mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni Fidaty 1600 EPS inverteres hegesztő javításával kapcsolatban. A hegesztő nem adja le a kívánt áramerősséget. A csatolmányban van egy PWM 1001 DIL típusú panel, amin a TDA IC alaphelyzetben langyos, a bal mellette lévő 3 lábú kocka alkatrész IRFD 110 FET olyan forró, hogy a panel másik oldalán is látszódik a nyoma. Tud-e valaki a javításban, vagy esetleg egy új panel beszerzésben segíteni.

SAM_0459.JPG
    
(#) fezsolt73 hozzászólása Jún 3, 2012 /
 
Üdv!
Keresném GCE WOLF1600 vagy STELMAX161 inverteres hegesztő kapcsolási rajzát.
(#) major696 válasza csdominik hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
A meghajtó trafó környékét nézd át. Van ott 2db TO220-as tranyó, azokat nézd meg, lehet hogy valamelyik nem jó. Az IRFD jelalakjait vizsgáld, ott egészen normális négyszög jelet kell látni.Ha a gate jelalak hibádzik, akkor a TDA a hibás,ha a drain, akkor az IRFD, vagy a meghajtó trafó.
(#) torerv hozzászólása Jún 8, 2012 /
 
Üdv Mindenkinek!
Kérdezném kinek van tapasztalata Elektrosta150 hegesztőröl?Túl vagyok a javitásán, müködik a gép(szatyor alkatrész csere után).
Üresen 54-56volt a feszültség, hegesztés közben 17 volt.Kérdezném hogy ennél a gépnél ez normális?Mert az adatlapján az van hogy üresen 80-90volt legnagyobb terhelésnél pedig 20,6.Lakatfogóval mérve terheltem rajta 130ampert is, ivet is fog rendesen csak ezek az értékek gyanusak.
(#) mpisti válasza torerv hozzászólására (») Jún 8, 2012 /
 
Ha ívet fog rendesen, hegeszteni is jól lehet vele akkor a mért adatok téged ne zavarjanak. Vagy olyan helyen használod ahova csak validált gép felel meg?
(#) torerv válasza mpisti hozzászólására (») Jún 9, 2012 /
 
Végülis nem zavar, csak pusztán kiváncsiságból kérdezem.Itthon fogom használni.Azért kérdeztem mert előtte javitottam két awelco-t és azoknál a feszültség értékek stimmeltek az adatlapján lévőkkel.
(#) horcsab hozzászólása Júl 22, 2012 /
 
Üdv! Kaptam javításra egy Cemont TX150 hegesztőt. Hálózat felől kapott túlfeszt. A bemenetén a varisztor átégett és a bemeneti pufferelkókból 3db átütött.

Kijavítottam a hibákat és működik a gép. IGBT+ diódák és a meghajtó kör nem sérült.
Viszont ha nincs terhelés (ív) a kimeneten akkor zajos, mintha az áramkorlát dolgozna. Akkor tapasztaltam ilyet ha kapcsolóüzemű táp lengett, nem volt stabil a szabályzóköre. (Beleköltözött egy énekesmadár )

Mindent átmértem és nem találom az okát.
Valakinek van tanácsa mi okozhatja esetleg valakinek van hozzá rajza?
(#) torerv hozzászólása Aug 13, 2012 /
 
Üdv.
Tudna-e valaki segiteni? Van egy BT-IW 100 Einhell hegesztő.Pár darab smd felrobbant benne.Volna-e valakinek rajza hozzá?Neten nem nagyon találtam.
Előre is köszi.
(#) torerv válasza torerv hozzászólására (») Szept 3, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!
Időközben sikerült keríteni egy másik Einhell gépet.A BT-IW 100 és a Einhell ISG 1000 MMA teljesen megegyezik belülről.Ha esetleg valakinek hasznos infó ezeknek a gépeknek a felépitése teljesen megegyezik az awelco gépekkel.Ugyanaz a meghajtás, alkatrészek csak a pozicio számok nem egyeznek.
(#) spies hozzászólása Szept 5, 2012 /
 
Sziasztok érdeklődnék hogy valaki tud valamit a Straus inverteres hegesztőről,mert gyanúsan olcsón adják a 300 A 48 000, minőségről,strapabírásról?
(#) mpisti válasza spies hozzászólására (») Szept 5, 2012 /
 
Azt hiszem,az a 48e Ft-os vételár egy 300A-es gépnél jól mutatja, milyen beltartalom lehet abban a gépben. Még a kínai gépeknél is egy valamirevaló gép ebben az áramtartományban 4-500 ezer Ft-ba kerül. Ha 48ezer Ft-od van gépre, akkor tegyél hozzá még egy tízest,és azért már tudsz venni egészen jó 160A-es kínait, vagy egy hasonló olaszt.
(#) spies hozzászólása Szept 6, 2012 /
 
Köszönöm igazad lehet nekem is gyanús inkább hagyom.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2012
(#) boldicsaba hozzászólása Szept 6, 2012 /
 
Üdvözlök mindenkit. Új vagyok a fórumon és a következő gonddal küszködök.
Van egy Spark 180 tipusu inverterem kölcsönadtam és mire visszakerült már nem működött.
Először füstölt azután leállt.
Kibontottam de semmi égés vagy pörkölés nincs benne kivéve egy ellenálláshoz hasonló alkatrész. Mellékeltem két képet az egyiken bekarikáztam az illető alkatrészt.
Ha valaki tudna segiteni hogy ez milyen alkatrész illetve milyen értékű lehet vagy mivel lehet kiváltani nagyon hálás lennék.
Én arra gondolok hogy egy nagyteljesitményű ellenállás lehet amit túlterheltek és megadta magát de nincs érték rajta és félek úgy kicserélni hogy nem tudom mi az.
Előre is köszönöm a segitséget.
(#) mpisti válasza boldicsaba hozzászólására (») Szept 7, 2012 /
 
Az az ellenállás nincs olyan rossz állapotban, hogy kiforrasztás után az értékét ne tudnád leolvasni. Az ellenállás értéke elárulja,hogy milyen funkciója lehet.A másik teljesítmény ellenállás 47ohmos, jól látszik az oldalán az érték. Az lehet az előtöltő ellenállás.A megégett ellenállás funkcióját azután lehet kitalálni,ha kiforrasztottad és az értékét megállapítottad.
(#) mpisti válasza boldicsaba hozzászólására (») Szept 7, 2012 /
 
No, kicsit utánanéztem a problémádnak. Az az ellenállás 47 ohmos. Az egyik vége az bemeneti zavarszűrő után van, a másik egy VDR-re csatlakozik, illetve egy diódára. Ez egy feszültségfigyelő áramkör része, a géped azért nem megy,mert nem kap engedélyezést a CPU ettől az áramkörtől.
(#) boldicsaba válasza mpisti hozzászólására (») Szept 12, 2012 /
 
Köszönöm a választ, kiforrasztottam a kérdéses ellenállást de sajnos semmilyen érték nem olvasható le róla. Esetleg abban tudnál e segiteni hogy ha nem ismerjük az értékét milyen értékkel lehetne kezdeni a behelyettesitést hogy ne okozzunk még nagyobb kárt a gépben?
Én arra gondoltam hogy 4,7 Ohmmal kezdeném és ha kevés vagy ha hamar kiég akkor növelném de nem biztos hogy ez helyes elgondolás. Úgy gondolkodtam hogy ez mint egy biztositék működik és ha túl kicsi maximum hamar kiég de nem tesz kárt másba.
Erősitsd már meg hogy jó e az elgondolás.
Köszönöm.
(#) mpisti válasza boldicsaba hozzászólására (») Szept 12, 2012 /
 
Az előző hozzászólásomban már írtam az értékét. 47ohm és eredetileg 4W-os,de mivel 4W-os ellenállást nálunk csak brutál áron lehet beszerezni,így inkább javaslom az 5W-os beépítését. Először viszont tisztázni kellene,hogy miért is szállt el az az ellenállás. Addig nem érdemes cserélni sem amíg az ok nem tiszta.
(#) aramos hozzászólása Okt 2, 2012 /
 
Sziasztok!
Rajzot keresek Telwin Technika 166GE -hez. Tudna valaki segíteni ebben, mert eddig sehol nem sikerült fellelnem.
Előre is kösz!
aramos
(#) mpisti válasza aramos hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Talán holnap, ha nem késő
(#) aramos válasza mpisti hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Türelmes vagyok, addig is köszönöm!
aramos
(#) mpisti válasza aramos hozzászólására (») Okt 3, 2012 /
 
Sajnos a 166-hoz nem találtam, de egy másik típusét elküldöm, az is alkalmas generátoros üzemmódra.
(#) aramos válasza mpisti hozzászólására (») Okt 3, 2012 /
 
Ez is nagy segítség, köszönöm!
Üdv.: aramos
(#) MEXMEX hozzászólása Okt 8, 2012 /
 
Szereztem egy inverteres hegesztőtrafót, amire azt mondta egy SZAKEMBER, hogy javíthatatlan. Ez már többször tönkrement, mikor aggregátorról üzemeltették.
Ebben a trafóban nincs fojtótekercs, a kimenet egyenirányítás után közvetlenül az elektródára megy.
Elképzelhető, hogy azért megy tönkre?
Örülnék, ha egy tapasztalattal rendelkező hozzáértő tanácsot adna.
(#) mpisti válasza MEXMEX hozzászólására (») Okt 9, 2012 /
 
Nem azért megy tönkre mert nincs benne fojtó, hanem azért mert olyan aggregátorról kapott tápot, amelyiknek a kimeneti feszültsége a terhelés hatására lengeni kezd, s ez a lengés ( pontosabban a fellépő jelentős túlfeszültség)teszi tönkre az inverteres hegesztőket. Ha valaki barkács aggregátort használ tápforrásként akkor az esetek 95%-ban ez a próbálkozás az inverter halálával végződik.. A hegesztőinvertereknek csak azt a részét lehet aggregátorról üzemeltetni, amelyik bírja az ilyen üzemet. A Telwin pl. "GE" jelölést alkalmaz az ilyen célra okosított gépeinél.
(#) imi64 hozzászólása Okt 11, 2012 /
 
Sziasztok!
EINHELL ISG 1000-es hegesztőtrafóhoz keresek kapcsolási rajzot.Ha valakinek van segítsen.
(#) granpa válasza MEXMEX hozzászólására (») Okt 11, 2012 /
 
Nyugodtan javítsd meg (megéri), és ne használd (kis teljesítményű)aggregátorról.
(#) mpisti válasza imi64 hozzászólására (») Okt 11, 2012 /
 
Szerintem nem te vagy az egyetlen ezen a fórumon akinek Einhell rajzra lenne szüksége. Emlékeim szerint már többen is kerestek ilyen márkához rajzot, -hiába.
(#) buburobi hozzászólása Okt 11, 2012 /
 
Egy haveromnak is szétdurrant egy kis EINHELL inverter, elég csúnyán... Olcsó húsnak sajnos híg a leve...
(#) mpisti válasza buburobi hozzászólására (») Okt 12, 2012 /
 
"Olcsó húsnak sajnos híg a leve..." Mondod te, mert még nem láttál 1 fázisú 350000Ft-os ipari(!) minőségű invertertes hegesztőt szétégett kapcsolófokozat nyákkal. Ne gondold, hogy csak a pár tízezer Ft-os gépeknél fordul elő ilyen hiba. Legfeljebb nagyobb az esélye annak,hogy a barkácskategóriás gép előbb romlik el.
Következő: »»   5 / 116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem