Fórum témák
» Több friss téma |
Piacgazdaság
Nyugi! Mindentől van lejjebb..
Sziasztok,
Mikor kell gyanakodni, hogy a hűtőszekrény ajtógumija már nem az igazi, cserélni kellene? Illetve, hogy kell ellenőrizni a tömítést?
Sziasztok!
Lenne egy Samsung No Frost hütőnk. Ami kb 7 éves, . Eddig hibátlanul üzemelt,de mostanába elkezdett belőle csöpögni a víz valahonnan. Én laikusként tettem le papírtörlőlapokat hogy lássAm honnan jöhet a víz. Mintha jobb elölről jönne ,de egyszerűen nem bírom beazonosítani. Plusszban még a fagyasztó alsó tálcája de csak az jegesedik mindig. Rossz lenne a tömítés? Szemmel nézve hibátlan. Köszönöm a válaszokat!
Első körben nézd meg a motor feletti csepptálcába vezető cső nincs-e eldugulva.
Ha odacsuksz egy papírlapot, és könnyen tudod mozgatni, akkor...
Odacsuktam egy papírlapot, csak nem tudom, hogy könnyen vagy nehezen húztam ki
Győződj meg arról, hogy nincs-e eltömődve vagy beszűkülve a motor feletti párologtató tálcához vezető járat, valamint hogy az a tálca ép-e.
Sziasztok. Van 1 Hanseatic BCD-310CS kombi hűtőm, 1 kompresszoros, amit leolvasztottunk.
Jelenleg csak a mélyhűtő megy jól, de a felső részben kb 10-12 fokig megy le, és folyamatosan dolgozik a kompresszor. Van benne a felső részben legfelül 1 venti, ami nem forog és 30V AC-t mértem a csatlakozóján, nincs rajta felirat, öntött. Első kérdésem az lenne hogy annak 230V-ja kell legyen? (ha igen kipróbálnám kiszedve). Esetleg nem mindig forog, hanem bizonyos körülménykor? Többi kérdésem az lenne hogy bármilyen javítási/mérési tipp jöhet, vagy hozzá affinitásom, esetleg további kérdést a hibáról megnézek és visszaírom. Ha kell szétkapom, de elég egyben van. Jelenleg majdnem csréljük, de ha van rá mód akkor nem vennék 150+ ezerért újat. Ha meg valami nem sikerül akkor úgyis cserélnénk, nincs mit veszíteni. P.S.: nem vagyok lusta, lassan visszaolvasom a topikot is, csak idő kéne rá A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2022
Munka után újra rámértem a ventillátornak az aljzatára, mert az ajtónyitás érzékelőjére nem emlékeztem hogy "zártam-e". Így megvan ott a 220 V. Most már biztos a ventillátor hibás, kiszedve próbálva. Remélem ennyi lesz a galiba, holnap megnézem kapható/rendelhető-e a helyi háztartási gép boltban.
Kicsit konkrétabban a problémáról:
A hűtőszekrény normál részében, a hátfalon keletkezik egy kis jégcsomó. Mindig pont ugyanott. Aztán ez olvadozni kezd, az olvadék pedig túlcsordul a vízlevezető csatornán és befolyik a hűtőtér aljába, onnan pedig az ajtó felé stb. Ennek lehet-e oka az ajtó tömítetlensége vagy valami más oka van? (Indesit BAN13S)
Az első kép baloldalán levő dugót húzd ki, sokat fog javulni.
Az nem dugó (gyárilag van benne" likpiszkáló") de ha kiveszi nő az áramlási keresztmetszet , én inkább a megmozdatását javasolnám azután az eltávolítást .
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2022
Ha azt a dugót ( "likpiszkáló" ) kiveszed, egy kis vizet önts a vájuba és figyeld, hogy eltűnik-e. Ha nem akkor valahol el van dugulva a levezető cső.
A "dugó" meg a levezetőcső hibátlan, ne vicceljetek, folyik hátra a tárolóba víz. Ezt már rég megnéztem, túl vagyok rajta
Idézet: „az olvadék pedig túlcsordul a vízlevezető csatornán” Akkor ezt hogyan értelmezzük?
Valószínűleg az a baj hogy azon a ponton ahol a jégcsomó keletkezik az elpárlogtató felülete és a belső tér műanyagborítása összeér(gyári hiba) ott történik a folyékony hűtőközeg beadagolása és ott kezdődik az elpárolgás ott a legalacsonyabb a hőmérséklet , lehet hogy megoldást jelentene ha leolvasztás szárazratörlés után egy hőszigetelő lapot ragasztanál arra helyre ahol a csomó leledzik .. (Nem szép de célravezető lehet)
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2022
Úgy kell értelmezni, ahogy a 2. fotón látszik.
Létrejön egy jégcsomó a lefolyó vályúban, elkezd "hízni", majd kitüremkedik a vályúból és csöpögni kezd. A lefolyó vályú más részein rendben lefolyik az olvadék, de itt a csomó miatt nem tud.
Így már értem.
Feltehetően kaqkk által javasolt lehet egy megoldás. Az ajtótömitést papírral úgy ellenőrizd, hogy egyenletesen húzd körbe a tömités alatt, fogod érezni ha valahol máshogy lazul/szorul.
A jégcsomó a lefolyó vályúban keletkezik. Mivel ez nem sík felület, szerintem a hőszigetelőlap beragasztása nem fog menni
Az az érdekes, hogy ez a jégcsomósodás most a nyáron kezdődött, az eddigi 15 év alatt sosem jelentkezett Tanácstalan vagyok...
Most túl meleg van sokkal többet megy a gép mint régebben , megpróbálhatd még lejjebb tekerni a szabályzót minimumra , akkor kevesebbet fog menni és kevesebb ideig hízik a jég . Vannak szivacsszerű szigetelő lapok (hajlékony)
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2022
Sziasztok. Egy pár éves Worpool alul fagyasztos , felül normal hütönkell akadt nemi gondom. Nem hűt rendesen. A tetejébe 24 fok van az ajában -3 fok. Időnként bekapcsol , majd ki. Mega hosszabban, néha rövidebben. Normális hangja van. A felső részen az ajtó tömítés egy kb 20 cm es darabon kicsit serült, de nem gondolom, hogy ez lenne a hiba. A termosztát maxra alitva van mar egy idelye. A hűtőt ma délután le olvasztottam, a hátulját is portalanítottam. A termosztaton találtam két állító csavart, azon merjek állítani? A13 0705 van a termosztaton.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2022
Szevasz!
Első körben helyből a termosztátot cserélném. Elszökött belőle a gáz. Ami nagy gáz, hiába tekergeted. Üdv. M. A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2022
A termosztatot, hogy teszteljem? Illetve a gáz hiányt, lehet valahogy ellenőrizni?
Kiveszed a kapilláris csövet, és valószínűleg a vége ahol össze van olvasztva tiszta revés, és a kis lukakon már kiszökött belőle a gáz egy része.
Ha a hűtőt akarod tesztelni, hogy megérdemli-e a termosztátot, akkor a termosztátnál zárd össze a vezetéket, ekkor folyton menni fog a kompresszor. 2-3 óra múlva nézd meg a hőmérsékletet a fagyasztóban. Üdv. A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2022
A termosztat vege fém tiszta. Közben ezt mar össze zartam. Kb 15 perc után -15 fokra csökkent benne a hömerseklet. Veszek bele egy termosztatot. Utanna jelentkezek
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2022
Úgy tűnik a termosztát csere megoldotta a problemát. Jelenleg a fagyasztó részben -12 fok van a tetejébe +12 . 2-3 fokozat között van beallitva a termosztát.
Sziasztok!Adott egy Beko GNE 60530 X Side by side hűtőszekrény!A várázsló nem tudja eldönteni,hogy inverter vagy a motor ment tönkre?Ez lehetséges?Hogyan deríthetem ki?Elég húzós árat mondott az inverterre és 6hét után érkezik meg!Inverter tipusa:Embraco VCC3 2456 96 F 14 Esetleg ki lehet váltani más fajtára?Motort nélküle lehet tesztelni?Segítsetek
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2022
Szia! a kompresszor nem jellemző, hogy bedöglik. Az inverter modul annál inkább. sininél 23e ft + áfa
Kérdés, hogy lehet e javítani. A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |