Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Most meg "!" helyett "?"...Bocs
A hozzászólás módosítva: Csü, 20:03
Igen, 470-et. A linkelt projectben 470-re írták a progit, de nekem 245-ös TIP-jeim vannak. Nagyon tetszik a Te kapcsolásod is, de én valami egyszerűbbel is beérném...És ķöszi az infót !
A 407 nem tudom milyen.... de ha 470-et akartál írni akkor: a termoelem kb. ugyanolyan, de a fűtés ellenállása nagyobb. Használható, 24V-ról is felfűt, de viszonylag lassan. Ha kicsit nagyobb feszt adsz a fűtésének akkor teljesen jó.
Használok néha 470-es pákahegyet, 22V-ról nekem kb. 30 másodperc amíg felfűt. Ugyanitt a 245-ös hegy kb. 6 másodperc. JBC C245... vs. C407Sziasztok !A JBC C245... és C407... hegyeknek azonos a karakterisztikája ? Konkrétan arra gondolok, hogy a 407-re írt program jó lehet-e a C245... hegyekhez ? ZD-937 bedöglöttElromlott a ZD-937 tip. forrasztó állomásom. A hibajelenség, hogy 25 fokot mutat, utána átvált 1 fokra. Nem fűt.Nem tudom kiszűrni, hogy a páka vagy a trafó döglődik. Mi a hőérzékelő a pákában? Mit kell mérnem a hideg pákán csatlakozva és anélkül?
Köszönöm, én is vettem kettőt ezért nem nekem van szükségem rá hanem Fekinek.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2024
Farnell-től lehetett rendelni.
De sajnos már kifutó termék volt. Szerencsére én rendeltem jó pár darabot amig lehett még kapni. Ali-in is lehet kapni, de most én nem találom a linket ha esetleg valakinek megvan megköszönném ha belüldené. Szerintem sokkal jobb a gyári mint amiket lehet utólag venni...
Gyorsan elfogyott az a pár ezer utolsó darab ami még volt nekik.
Ez a Farnell-től jött. De már ott is kifutott.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2024
Szia !
Köszönöm szépen ! Sajnos megszűnt termék mindenhol legfeljebb Ebayről lehetne kapni 5khuf + 5khuf szállítási költségért. Nyilván marad az amphenol vagy valami hasonló.
Szervusz!
Már nem emlékszem, hogy a Farnelltől vagy a TME-től jött, de Hirose RPC1 RPC1-12RB-6P(71) néven találod a pákán lévő ellendarabját.
Szia!
Ha nem találsz pontosan olyat, akkor ezek a csatlakozók nagyon jók. Jbc t245 aljzatSziasztok !Azt szeretném kérdezni ,hogy JBC T-245a-hoz talált-e már valaki aljzatot vagy esélytelen és mindenképp át kell szerelni valami másra? Válaszotokat előre is köszönöm ! Üdv.: Dávid
Ez ugyan nem a 201B hanem a 203H, de gondolom a fűtőbetétük hasonló lehet. Ami a képen van az indukciós.
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2024
Gondoltam rá hogy valami indukciós fűtésű lehet de olyan mintha valami vékony cekásszerű huzal lenne a fűtőbetétben, nem tűnt logikusnak hogy azon az elven működik. Mostmár benne van az új, a régit szétbarmolom majd kíváncsiságból. Úgysem hiszem hogy javítható.
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2024
400kHzHelo.Mi a jó abban hogy egy (ki)forrasztóállomás a fűtőbetétet nagyfrekvenciával hajtja meg? Bővebben: Link
Mi köze van a felbontásnak a mérés gyakoriságához(persze bizonyos hardveri korlátok között értve)?!! 12 bites az ADC, majd digitális szűrés van...már nem emlékszem, mennyi a végleges bitszám, de bőven elég, tized fok alatti szabályozáshoz is elég. De én egész foknál pontosabbnak semmi értelmét nem látom, csak parasztvakítás már! 3msec alatt 1sec-es felfűtésnél kb 1fokot változik a hőmérséklet. Így azért sokkal jobban le lehet követni a szükséges reakciókat, mintha pl 10fokot változna, vagy még többet, egy "lusta" hardver miatt...
Egy szabályozás annál jobb, pontosabb, dinamikusabb, minél gyakoribb a beavatkozást kiváltó információ jelenléte és az erre adott válasz! Nem is értem, ez miért nem evidens neked... A D tagot akár el is dobhatod, ha kellően gyors vagy alapban! Rá akkor lehet szükség, ha lassú a reakció, és nincs más lehetőséged, csak ezen keresztül javítani némileg a szabályozás karakterisztikáját. Egyébként inkább csak problémát termel a felesleges (mértékű) használata...
Hát ha 3ms-enként mérsz, akkor nem tudom, hogy mekkora felbontással mérsz, de igen pici változások lehetnek csak, igy a D már nem igen tud működni, tapasztalatom szerint. Talán a 210-esnél igen.
Ez egy nyers PID szabályozás..., mindenféle "turpisságok" nélküli. Hogy még így is ilyen jól működik, annak köszönhető, hogy magas a reakció idő, mivel 3msec a mérési intervallum. Ebből kifolyólag a terhelésre is igen jól reagál..., néhány fok pillanatnyi csökkenés is csak ritkán látható, extrém nagy hőelvonás esetén. Sajnos erről nem készítettem anno felvételeket..., majd legközelebb, ha hozzá fogok nyúlni...
A baj talán az, hogy mindenféle álmok terjednek itt is ( elég csak megnézni az utobbi néhány nap termését itt a forumon). Ráadásul ma már a páka jelentösen elvesztette azt a jelentöségét amit 15-20 éve meg játszott.
Vicces, hogy a Metcal hivok hogy haborognak a video alatt. Egy szerencsetlen tesztet sem lehet vegignezni vallashaboru nelkul...
Ezért váltottam (vagyis váltok) JBC-re.
Látom egész jól sikerült belőni hozzá a szabályzást, alig lendül túl a célértéken. A terhelésváltozásra (hőelvonás-változásra) hogy reagál?
Nekem csak az az egy pákahegyem van a 210-es pákához amivel mértem, így csak azzal tudok kísérletezni. 245-ösből van sokféle, mert eredetileg "arra rendezkedtem be", és ez már valószínűleg így is marad, mert a 210-es pákahegyek nem olcsók.
Koszonom a linket, erdekes. Bar utanepiteni nem terveztem. Nekem a JBC is gyari.
Lehet egyszer majd megepitem Skori JBC station-jet, csak az epites orome miatt (es persze egyuttal osszevethetem a gyarival is)
nem tudom, te próbáltad e már egymás mellett a metcalt meg a jbc-t, de a saját tapasztaltom alapján én a JBC-t sokkal jobbnak itéltem meg. Mondjuk én saját állomással néztem, de tessék, itt egy videó, itt a JBC győzött:
JBC vs. Metcal videó (Azért ezt a videót küldtem, mert egyedül itt álltják be egyforma hőmérkéletűre a két pákát, nyilván a JBC-t állitják be ugyanoda, mint ahány fokos a metcal. A többi videóban a JBC mindegyikben alacsonyabb hőmérsékletű volt, de ennek ellenére is néhányba a JBC bizonyult jobbnak.) A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2024
A Metcalt is után lehet építeni (mármint a vezérlőjét): érdekességek róla.
Berakok én is két korábban lementett karakterisztikát, 60, illetve 90W max fűtési teljesítménnyel...
Függőleges tengely a hőmérséklet, vízszintes idő... A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |