Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Valami itt valóban nem stimmel ahohyan azt "pucuka" is írta!
Az 1,3 Ohm az mért, vagy számított érték? Ha mért akkor valóban 35kW körüli lenne és valóban 230 V -on 150 A felett kellene etetni. Ha otthon 3*32A betápod van akkor az is csak 22kW. És 3 fázison elosztva ugye. De ez neked egy fázisú?
Köszönöm szépen a segítséget, megint nagyon sokat segítettetek. Vettem egy FET.-et , nem kaptam RJK-t, azt mondta a srác hogy a világban nincs, illetve egy két kínai oldalról, meg Ali.-ról beszerezhető ha mindenáron ragaszkodom hozzá. Mondtam neki hogy nem ragaszkodom, nekem egy valamilyen N-csatornás 600V/12A.-es a megszokott lábkiosztással (GDS) rendelkező MOSFET megtenné, s adott is egy valamit, ami 600V 8A (max.10A)-es, azt mondta olyan nagy áramú neki nincs.. de nem gondolná hogy egy LED tévé tápjában ez ne bírná a strapát. Más híján elhoztam. Vettem még mellé egy darab, a boltban lévő 2kV-os 100pF.-os tárcsakondit, fizettem 450Ft-ot, csillámmal együtt, mert ennek a FET.-nek ki kellett szigetelni, a fém hátát, gondoltam inkább kiszigetelem, mert az eredeti műanyag volt, nehogy a borda áramkörben legyen. Hazajöttem beépítettem őket a készülékbe. Greatz hidat előtte kimértem, az jónak bizonyult a méréseim alapján. Így égővel indítottam, és már jó jelnek vettem hogy az égő helyett a "stand by" LED világított. Égőt kivettem, betettem egy új biztosítékot, és wola!
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2022
Nem teszem be.. 900V/3A , míg a RJK 600V/12A
Üdv! Fura kéréssel jöttem. DC/DC átalakítóra kérek ötleteket. Igény: Bemenet: ingadozó, de max. 40 V DC, 32A. Kimenet: fix 24V DC, 32-50A. Hogy mi ez? A bemenet 4 db párhuzamosan kapcsolt napelemről érkezik, 30-40V, max 32A. A kimenet egy 24/230V-os 1600 Wattos invertert táplálna. Tehát NEM töltésvezérlő érdekel, mert nem akarok akksikat. Megj.: Tudom, hogy csak akkor lesz megfelelő energiám, ha gőzerővel süt a nap. Tipp, ötlet?
Szia!
4 mm2 es vezetéket tud fogadni gond nélkül. Tehát inkább 32A
Szia! Ilyet használtál vagy az egyszerűekből valamelyik kettős összekötőt?
"kormika" ezt írta:
Idézet: „Az én igényeimnek egy olyan műterhelés felel meg, ami 10V alatt legalább 30A-t tud, felette olyan 25-26V-ig 15A még kellhet, ennél nagyobb feszültségen pedig nem is nagyon fogom használni, maga a "vezérlő" áramkör jelenleg úgy van méretezve, hogy 12V ig 35A a maximálisan beállítható áramerősség, 13-26V-ig 15A, felette 5A egészen 60V-ig, ahol a terhelőáram leesik 0-ra.” Ezen az adatlapon berajzolták a DC "vonalat" is. Számolok. Engedjünk meg 75C tokhőmérsékletet. 150W*0.6=90W. Ekkora teljesítményt tud eldisszipálni a FET. (Figure 1.) A SOA szerint ez 12V Uds-nél, 12A 25 fokon, tehát 7.2A 75 fokon, ami 3.6Amax/24V és 1.2Amax/60V. A tokon lévő disszipációs teljesítmény ekkor: 86.4W / 86.4W / 76W A lapka és a tok közötti hőmérséklet különbség 0.83 C/W hővezetéssel: 86.4W*0.83 C/W=72C Ebből a lapka hőmérséklet: 75C+72C=147C fok. 5 db IRFP párhuzamosan tud maximálisan 36A-t 12V-on, 18A-t 24V-on és 6A-t 60V-on. Ha 20% a FET-ek szórása, akkor kell legalább 6 db. Feltételeztem, hogy a hűtőborda és a tok között nincs szigetelő alátét. Az IRFP240 ára a RET-nél jelenleg 1000Ft/db és ezek egyformák.
Sziasztok!
Megbetegedett a Grundfos UPS 25-50 szivattyúmban a kondenzátor. 2µF helyett már csak 0.8µF volt a kapacitása. Rendeltem már újat, de addig is volt két 5µF-os kondenzátorom, amiket sorba kötve betettem a régi helyére, így 2.5µF van most a szivattyúban 2µF helyett. Ahogy én meg tudtam ítélni, rendben működik. Az oldalán látható táblázat szerint az áramfelvétele 0.42A teljes fordulaton. Amikor így elindítottam, 0.46A-t mértem. Mennyire lehet ez gáz? Vagy kockázatmentesen üzemelhet ezzel a kondenzátorral is a szivattyú?
T!erbe!
A 32A-es 4vagy 5pólusú dugalj (ha erre gondolsz?) nem használható 1fázison. Ugyanis megtörténhet,hogy tévedésből 3fázisú dugaljba dugja VALAKI! Már az MSZ 1600-1:1977 szabvány 6.35pontja előírta,hogy "Ugyanabban a helyiségben, üzemegységben vagy telepen belül a különböző áramnemű, feszültségű,érintésvédelmi fokozatú berendezések számára olyan különböző tipusú dugós csatlakozót kell alkalmazni, amely megakadályozza, hogy a készüléket tévedésből vagy hanyagságból helytelenül kapcsolhassák."
Helló! A 3~ 5Kw-os 32A-os dugalj+dugvilla is melegszik(erősebb mint kézmeleg). Az összes dugalja, dugvillán feltüntetik az üzemidőt és a max. áramot, eddig még csak olyanokkal találkoztam ami 6h-süzemidőt enged meg, de ezt az adatott is kétséggel fogadom hosszú távon.
2000 W az ~9 A. (8,69...). 16 A-es dugaljnak hivatalból vígan bírnia kell. Ha nem bírja, az nem a te hibád, hanem a gyártóé. De ha aggódsz, használj ipari dugaljat! Vagy van még jobb. 32 A két pólus + föld
Elég szomorú, hogy tizenhat év alatt nem rögződött a fórumtársak tudatában, hogy ez egy (hobbi) elektronikai fórum, szigorúan betartatott szabályokkal. Emellett felhívom a figyelmet, hogy tudtommal annak nincs elvi akadálya, hogy a felajánlott elektronikai alkatrész, vagy készülék mellé, akár kötelezően elviendő egyéb holmit is felkínáljanak.
Ha valakinek annyira piszkálja a csőrét egy felajánlott szélvédő, vagy bogrács, hogy emiatt ugráltatja az amúgyis túlterhelt moderációt, akkor keressen meg egy privát üzenetben - kész vagyok bárkivel megvitatni, hogy mennyivel fontosabb a rozsdás bogrács eltávolíttatása, mint a fórum alapelvei között leszögezett szabály, ami a szlengmentes kommunikációt megköveteli. A szabályzatnak formailag is eleget téve, ingyen elvihető négy darab bontott 16A kimegszakító, az alábbiak szerint részletezve: 2 db. XBS MCB C16 1 db. Legrand B16 (027 43) 1 db. Siemens 15-L (10A) 16A csatlakozás miatt lettek lecserélve, mert 32A-ra bővítettem a hálózatot. Antik, Medicor digitális vérnyomásmérő, tartozik hozzá egy analóg, higanyos is. Mindkettő működőképes, bár a digitális mandzsettája feltehetőleg hibás. Néhány Univerzum folyóirat, talán két kiló. Legalább 8-10 kg Rádiótechnika, két éve áll a sufniban egy sitteszsákban. Csak egyben átvehető Agárdon, vagy később egyeztetett időpontban, Újpesten. Posta, futár kizárt.
Nálunk a 32A-s is ment már a 16A (B)-vel együtt. Abszolút biztos módszer rövidzárra szerintem nincs, csak a nagyon durva védelmi lépcső esetén.
Növelni kell a bejövő ampert 32A ig ingyenes ,csak ezt meg az kell fizetni ja meg kb 6 hónapot kivárni még átveszi a szolgáltató.
Na, akkor beteszem ide azt, amit a privát kérdésedre válaszoltam. Egyébként az alkatrészes topikban már tárgyaltuk az esetet. "Én a HQ-tól vásárolok. Vegyél ebből egy párat, de az áramkört is nézd át, mert lehet, hogy okkal pusztultak el azok az alkatrészek. Bővebben: Link"
Nálunk az 1 fázis 32A ra bővítése a vezérelt fogyasztó automatikus csökkentésével járt. 16a vissza 10A ra. Nagyon nem reklamáltam, mert ez is elég, más részről a lakás betápláló vezetékének a terhelhetősége volt az indok. Lehetett választani 25+16 vagy 32+10....
Ha a betáp nálad is vékony, a 32A-ra bővítés a vezérelt csökkentésével járhat.
Igen, az újak 32 és B karakterisztika. A régi 25A-es a cimkén is látod 35 L-es. Itt a táblázat.
Így már látod. A régi, persze még új korában 1 órára 45 A-ert is elviselt. Az új 32A-es B-s már nem. Persze kaptál újat, szebbet, jobbat, de a vezérelthez hidd el, ha csak bojlerre használod B vezérelt tarifáról nem fog sokáig 3 fázisod lenni. 3 fázist jellemzően a H tarifához adják a téli időszakban fűtéshez. A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2022
Nyilván nem mindegy, hogy 25A -es B, vagy 25A C , illetve 32A-es B, vagy 32 A-es C karakterisztikájú kismegszakító van betéve. Más a terhelési értéke.
Hali!
Érdekesség, legalább is számomra. A minap, mérőórát cseréltek nálam. 3x25A kismegszakítóim vannak/voltak, (sárga címkés) amiket a 80 as évek elején raktak fel, a bekötéskor. Azt mondja a szakember: na, ezen túl lesz 32A. Kérdezem egy fázisra? Mondja, nem háromra. Magyarázta ő, miért, miért nem, de nem igazán értettem. Természetesen lepapírozva, aláírva. Mi erre a magyarázat, amit én is megértek? Természetesen nem ellenkeztem.
A táptrafó 50Voltos tekercsét nem használtam méréshez mert 0.02A tud.
Szia!
Megvettem ezt a modult. Bővebben: Link A pákám 24V-os és az is arról menne. Fontos lenne, hogy rövidzár esetén átváltson áramgenerátoros üzemmódba és tartósan maradjon is ott, ne csak rövid ideig. Általános célokra használnám.
Igen, ez igaz. Ha már megvette, akkor ahhoz kell igazodni, ami megvan.
Ha még csak tervezi, akkor még elgondolkodhat azon, hogy kell-e a 12A, vagy inkább a nagyobb bemeneti feszültség tartomány a fontos.
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy tápegységet, ezzel az áramkörrel: Bővebben: Link Van hozzá egy 24V-os trafóm. Ez egyenirányítás után DC 34.56V lesz. Ha csak max. 32V-ot lehet kötni a bemenetére, akkor hogy lehetne összehozni az elektronikát a trafóval?
Hello.
Dyson DC30 és DC35 multifloor kézi porszívók akksiját újítottam fel. Az eredeti 6db sorba kapcsolt lithium-ion 18650 cella helyett 12db-ot kaptak (2S6P). Működött is minden ahogyan kell, amíg le nem merültek az akksik. A töltéssel még gondban vagyok, a töltő túl lassú (0.36A), az akksi pedig nagy, 4Ah és 6Ah, emiatt kapott a töltő kábele egy XT60 csatlakozó párt, és vidáman elkezdtem az akksit 1.3A-rel tölteni, labortápról, csakhogy lekapcsolt a töltés, majd kis idővel később ismét lehetett tölteni. Ráraktam az eredeti töltőre, ott töltött lekapcsolás nélkül. Visszaraktam a labortápra, felcsavartam 2A-ig az áramot, na ott feladta a (szerintem) öngyógyuló biztosíték... Nincs is az akksiban levő BMS-en semmi izmosabb félvezető, csak SOT23-as valamik... Ezek szerint ez a pici porszem szakítaná meg a 360mA töltőáramot? Ha még egyáltalán működik, és nem csak mint drót, az 1.3A-es töltés miatt... Idő közben feltöltődött az akksi 21.6V-ig (kb. 30% töltöttség), de a porszívó ismét csak zölden villogott, nem szívott semmit... Igazán elindulhatott volna, legalább kis ideig, hogy tudjam, jó az akksi meg a BMS... A töltőből pedig 2db feszültség is kijön, felirat szerint 16.75V (valóságban 18.4V) és 24.35V (valóságban 25.88V). Ezek szerint 4.33V-ig töltené a cellákat, az alacsonyabb feszültség meg fene tudja mihez kell, mert a 4.2V-os cellával sehogy sem kompatibilis... Elfelejtettem mondani, de a sima dc plug kinézetű csatlakozó is speciális, 3 pólusú, nehogy az ember találjon a fiókjában egy megfelelőt, de feszültségben sem a szabványt követik (4.2V*6), plusz egy segédfeszültség (?)... Vedd meg az eredetit! Az SMD bizti megvan, legközelebbi szabadidőmben cserélem (valószínűleg áthidalom). Remélhetőleg a töltésért felelős FET-et is megtalálom, és letesztelem valahogy... Szenvedés... Miért nem tudtak egy több, mint 100eFt-os porszívót úgy megtervezni, hogy ne legyen túlbonyolítva, javítható legyen, ne legyen minden egyes alkatrész a tűréshatáron használva? Csak megjegyzem, hogy kb. 10-15perc üzemidőt adnak meg a porszívóra, ami 4-6C terhelés az akksinak! Aztán csodálkoznak, hogy milyen hamar tönkremegy. Bezzeg dupla kapacitású akksit nem forgalmaznak. Persze hogy nem, mert az nem is férne bele a fali tartóba! Gyorstöltő sem kapható, csak utángyártott kínai 0.7A-rel! Merítik a cellát 8-12A-rel, de töltésnél meg csak cirógatják 0.36A-rel... Az én dupla méretű, szuper cellákból összerakott akkucsomagom is csak kb. 40percet fog bírni, ahogy számoltam. Emiatt az új verziókra először felkerült a "max" gomb, amit kikapcsolva kisebb teljesítményem még a gyengébb akksival is használható a porszívó (nem kapcsol le 10mp után), majd később a gomb neve "turbo" lett (pszichológia, ugye a turbó az köztudottan felesleges, és csak ritkán szabad használni, mert túlterhel), majd ezután jött az LCD-s verzió az "eco", környezetbarát móddal! Nem nagyobb akksit kap a porszívó, hanem eco módot! A legújabb verziókban már legalább 3 mód közül lehet választani. Nekem szerencsére a buta régi verzióm van, ezek szívnak teljes erővel, óriási vákuumot előállítva! Az akksik háza (inkább csatlakozója) sem kompatibilis természetesen a verziók között. Itt-ott egy kis műanyag darab, és máris nem tudod a V7-es akksit a V8-ba beledugni... Hogy a BMS különböző-e, azt nem tudom. Érdekes volt ezekre a céges döntésekre rájönni, remélem lesz olyan, aki hasznosnak tartja. A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2022
Motor meghajtó? Na ez az ami nekem is jól jönne. "Találta" 3db motort (vexta p266 02a c91)
Tervezem egy nagyobbacska masinát épíeni. Van 3db motor, 3db 95cm 3db 75cm 1db 45cmlineális csapágy és van 2db 4 tengelyes vezérlés. Nekem is jól jőnne golyós orsó 1m-es és Valami stabil ala amire össze tudm állítani. Az elképzet energia ellátás tesztelésre került az asztalon. igaz egy kis probléma adódott a tervezett alkatrészek nem mindegyike tolerálja jól a 60KHZ frekvenciát. De az asztalon a 12V-os aotó fényszóró izzó tökéletesen világít. 4A felett vesz fel
Rendben, akkor rendelek 50 ohmosat. És kezdek helikális antennával, annak van 50 ohmos változata is.
Ha jól értem.
Így nehéz választ adni. Ha készül terv, talán könnyebb.Ha nem készül, 1fázis vagy 3fázis lesz?
Mennyi lesz a beépített teljesítmény. 1fázis 32A-nél kb. 11kW-tal szoktak számolni. Gyengeáramú csövezések, riasztó, internet, kaputelefon, stb. növelik a díjat. És az ország melyik részén készül? Szóval nagy a szórás!De a munka több lépcsőben is kivitelezhető, de akkor ugyanaz a szerelő végezze! |
Bejelentkezés
Hirdetés |