Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ejnye Gyulánk!
Miért kell minden egyes alkalommal felhívni a figyelmedet arra, hogy valami kézzelfoghatót is mutass a kérdéseid mellé. Jelen esetben egy-két fotót, hogy éppen mivel van bajod. A membrános billentyűzet egy nagyon tág fogalom, ezer féle kivitele, megvalósítása lehet.
Szerintem menne az optocsatolóval is...
Először is tudni kéne, hogy mit kapcsolnak a kapcsolók!
A hangfrekis jelet, tápot, vezérlő feszültséget ... ?
Én nem láttam sokfélét, de az érintkezési probléma gondolom ugyanúgy oldható meg. Alapból úgy kezdődött évekkel ezelőtt, hogy jó volt, csak szétszedtem takarítani. Azóta nem jó. Van a NYÁK, van 3 fólia, a fóliák érintkezőire még valami rugalmas valami ami nyomja, aztán az egész hátlappal együtt rögzíti 2 csavar.
PC billentyűzetekben szokták így megoldani. A fóliákon lévő vezető rétegek korrodálódni tudnak, az nem javítható. Én egyszer megpróbáltam forrasztani hasonlót, de reménytelen. Ahogy hőt kap, a fémréteg eltűnik, a fólia szétolvad. Talán vezető ezüst festékkel lehetne próbálkozni, de jobb ha kidobod, és veszel másikat.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2022
Autos boltban kapható Fűtőszál javító nem lehet jó rá.
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy tápegységet, ezzel az áramkörrel: Bővebben: Link Van hozzá egy 24V-os trafóm. Ez egyenirányítás után DC 34.56V lesz. Ha csak max. 32V-ot lehet kötni a bemenetére, akkor hogy lehetne összehozni az elektronikát a trafóval?
Hali!
Szerintem válassz másik tápot. A trafók feszültségét névleges terhelésre adják meg, üresjárási feszültsége magasabb a 24-től, szóval egyenirányítás után a pufferkondin lesz még akár 40V is. Sok értelmét nem látnám még egy tápot faragni elé 30V-ra...
Ez a 34,56V egy mért érték, vagy egy kiszámított érték? Próbáld megkeresni a panelen levő IC típusát, és megnézni az adatlapját, hogy esetleg kibír-e ekkora feszültséget. Amikor terhelni kezded a tápot, akkor valószínűleg úgyis lecsökken ez a feszültség.
A Hestore-ban is kapható, az 40V-ig van specifikálva.
Ráadásul ahogy nézem, ugyanarról a modulról van szó. Azt nézd meg, hogy a tiedben az elkók hány voltosak. A kínai oldalon 35V-os elkók látszanak, de lehet hogy az egy régi fotó.
Nekem van egy ugyanilyen modulom a Hestore-ból, majd megnézem, abban milyen elkók vannak.
A fotók alapján látszólag azonosak, de a leírásban az egyik 12 A, a másik 9 A terhelhetőségű.
Igen, ez igaz. Ha már megvette, akkor ahhoz kell igazodni, ami megvan.
Ha még csak tervezi, akkor még elgondolkodhat azon, hogy kell-e a 12A, vagy inkább a nagyobb bemeneti feszültség tartomány a fontos. Idézet: „a féktisztító robbanásveszélyes” Ehhez hozzátenném még, hogy az ajánlott sűrített levegő is robbanásveszélyes, ugyanis ezekben a spray-kben jellemzően PB gáz szokott lenni.
A Hestoros garantáltan tudja az AC 24voltos trafó dc egyenirányított feszültségét mert úgy használom.
A trafó feszültség értéke nem mért érték, hanem számított érték. Lehet kezdeni valamit a bemeneti többlet feszültséggel? Trafót nem szeretném megbontani, mert a pákám arról megy.
Az IC LM358 és csak 32V-ig terhelhető. Tudom, hogy a trafónak az üresjárati feszültsége magasabb, mint, az üzemi, de az elkók is csak 35V-ig bírják. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2022
Már megvettem. Ezek voltak még:
Bővebben: Link Bővebben: Link Azért választottam, azt, mert azt írta az adatlapja, hogy rövidzár esetén áramgenerátoros üzemmódba vált át. Ezek pedig csak rövid ideig terhelhetők rövidzárral.
A Hestoros is áramgenerátoros módba vált. Ezt csak kipróbálni tudod, először csak terheletlenül, melegszik-e tudja-e... Bár így jobban megnézve nekem ez és a Hestoros azonosnak tűnik...
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2022
Az áramkör ugyanaz, de lehet hogy más paraméterekkel vannak gyártva.
Nézd meg azt, amit Kínából vettél. Az elkók hány voltosak? Amit először linkeltél, abban 1000µF/35V-os elkók vannak, az nem jó 40V-ra.
Az LM358-nak 32V a max bemenete. Még nem érkezett meg. Utólag esett le a trafó probléma. Azzal nem lehet mit kezdeni?
Ha nem akarod megbontani, elvileg lehet rá is tekerni még 2-3V-nyi menetszámot, és ellentétes "polaritással" sorbakötni az eredeti szekunderrel. Ezzel rátekeréssel lehet csökkenteni a feszültséget. A rátekert menetek huzalátmérőjének olyannak kell lenni, hogy a teljes áramot is elbírja!
Szia!
Most már azért elárulhatnád, hogy mit, milyen kapcsolást szeretnél építeni. Annak ismeretében talán hasznosabb ötleteket kapnál, mert így hogy csak rákérdezel erre arra, csak evidenciákat tudunk mondani, amit te is tudsz.
Külső CD író meghajtó ‒ 5690 Ft ‒ kütyübazár.hu
Szia!
Megvettem ezt a modult. Bővebben: Link A pákám 24V-os és az is arról menne. Fontos lenne, hogy rövidzár esetén átváltson áramgenerátoros üzemmódba és tartósan maradjon is ott, ne csak rövid ideig. Általános célokra használnám.
A pákától folyamatosan áramgenerátoros módban fog lenni szerintem.
Miért is? Nem ez adná a páka tápját, ez csak arról a trafóról járna, amiről a páka is.
Ezt értem, de hogy jön a képbe az LM358? Még mindig nem tiszta, hogy milyen áramkörhöz kérsz tanácsokat.
Ez a modul csak egy alkatrész. A helitrim potikkal akarod állandóan adjusztálni a kimeneti feszültséget, és az áramkorlátot? Nem lehetetlen, de honnan fogod tudni, hogy éppen mekkora az áramkorlát? Mert ha ráengeded a 12 Ampert egy mérendő kütyüre, az nem biztos hogy egészséges.
Én úgy értelmeztem, hogy erről az áramkörről menne a páka is "A pákám 24V-os és az is arról menne".
Félre értelmezted.
Az volt az alap kérdése, hogy van egy 24V-os trafója, amit egyenirányítana, pufferelne, és az így előállt DC feszültségről akarja táplálni ezt a modult. A páka meg gondolom a 24V váltóról megy. A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |