Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   90 / 96
(#) shield válasza mate_x hozzászólására (») Máj 2, 2011
Tényleg semmi leírás. Hívtam a haveromat hátha tudja mitől is működik a wellere, de nem tudta. Lehet hogy holnap lesz lehetőségem szétszedni egyet. 100%-ra nem ígérem, de ha összejön akkor jelentkezem.
(#) mate_x hozzászólása Máj 2, 2011
Helló!

Érdekelne, hogy a weller forrasztóállomásokhoz való forrasztópákák milyen hőérzékelőt tartalmaznak, gondolom nem hőelemet. A neten sehol nem találtam róluk információt sajnos. A választ előre is köszönöm.

Üdv.: mate_x
(#) mate_x válasza shield hozzászólására (») Máj 2, 2011
Szia!

Bizony kész lett, remélem tetszeni fog. A tápellátása egysze ~9V és egyszer ~24V, ezt tök mindegy mivel állítod elő neki, de mi trafóval csináltuk, így a legegyszerűbb legstabilabb... Persze egyenáramosra is meg lehet csinálni kisebb átalakításokkal.

(#) shield válasza dtocy hozzászólására (») Máj 2, 2011
Ez igen, gratulálok! Nagyon ügyesek vagytok és betartottátok az ígéreteteket. Az első verzió is jó lett, gondolom erre még egy lapáttal rátettetek. Nagyon várom a cikket. Még 1x gratula!
(#) dtocy válasza shield hozzászólására (») Máj 2, 2011
Már el is készült a második, és a konstrukciós versenyen 7. helyezést értünk el vele. Már egy cikket is feltöltöttünk róla ide, csak a moderátorok megerősítésére várunk.
(#) shield válasza mate_x hozzászólására (») Máj 2, 2011
Készül a második verziós forrasztó állomás?
Ha készül, akkor csak trafós megoldás lesz vagy rezonáns táp is szóba jöhet, vagy mindkettő?
(#) shield válasza t0bi hozzászólására (») Ápr 28, 2011
Sikerült rendelnem nálunk RHRP8120-at, 1200Ft-ért 4db-ot hoznak. Így már jó árban van.
(#) shield válasza shield hozzászólására (») Ápr 28, 2011
Jó néhány "energia takarékos"-t szétszedtem, vannak benne megfelelő kondik.
(#) shield válasza t0bi hozzászólására (») Ápr 27, 2011
Kondikat már szereztem, a diódákat is megfogom oldani, csak idő kérdése. Holnap a boltban próbálok rendelni, elég sok minden megtudnak szerezni. Skori oldalán tanulmányozni fogom a leírásokat, régebben már megtettem, de már az én koromban könnyű a felejtés. Ráadásul elég sok kapcsolásba bele kezdtem.Köszönöm a segítséget.
(#) t0bi válasza shield hozzászólására (») Ápr 27, 2011
Húúú, az a lényeg! :eek2:
Félhidas kapcsolásnál a kondik és a fojtó adja az oszcillátor frekvenciáját. Nagyobb áramfelvételnél a kondikon feszültséglökés léphet fel, ezt zárja rövidre a két dióda. Nézd át alaposan Skori írását, abból könnyű megérteni!
Szívesen segítenék alkatrészeket küldeni, de én is ritkán járok üzletekbe, aztán akkor is lenne posta, meg egyéb költség. Nem tudom a részleteket, de talán a LOMEX még a legolcsóbb, gyors megoldás
(#) shield válasza shield hozzászólására (») Ápr 27, 2011
Tobi, ha a diódákat kihagyom akkor az 56nF/400V kondik sem kellenek? Előre is köszi.
(#) shield válasza kissadam hozzászólására (») Ápr 27, 2011
Köszi, ismerem a lomex-et. Már rendeltem tőlük, leértékelt nagy méretű hétszegmenses kijelző pl. Lehet hogy még van náluk. Karácsony előtt volt egy nagy rendelésem. Úgy jött össze a dolog, hogy két helyről rendeltem mert az egyik helyen egyik dolog volt jóval olcsóbb a másiknál pedig más. Két szállítási költséggel is olcsóbban jöttem ki mintha csak egyiktől rendeltem volna. Sokáig is tartott a kisilabizálása. Most is írogatom össze az alkatrészeket, sajnos ez miatt nem csak heteket csúszik a projekt hanem már hónapokat. Sajnos ez van. Majd a hétvégén megnyerem az ötöst....
(#) kissadam válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 27, 2011
Ismerős helyzet az alkatrészrendelés, én is vidéki vagyok. Mindig hónapokat várok alkatrészrendelésekkel, lassan is haladok az építésekben. Csak javasoltam a lomex-et, ha véletlenül nem találkoztak volna még vele.
(#) shield válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 26, 2011
Ma nagy szerencsém van. Panaszkodtam az öreg haveromnak a 56nF/400V kondikban kapcsolatban. Ő pedig kezembe nyomott egy doboz régi kondikat, hogy válogassak. Szerencsére találtam benne 22nF és 33nF/400V-kat, párosával már 55nF. Ha még szükséged van a kondikra, akkor priviben írd meg a címed és küldök 2 tápra valót.

Képen az ezüst színű, persze a leírt értékekkel.
(#) shield válasza t0bi hozzászólására (») Ápr 26, 2011
Köszi. Egyenlőre csak páka táp teljesítményben gondolkodom. Te páka tápodat szemléltem és ott sem láttam a nagyfesz diódákat a trafó előtt. Amennyire kitudtam venni a képedből.

tobi táp.jpg

(#) JZoli válasza kissadam hozzászólására (») Ápr 26, 2011
Bocs, hogy én válaszolok, de szerintem ugyanaz a gondunk Shield-el, ha megrendelünk pár alkatrészt az a szállítás miatt nagyon megdrágul. De ezt a legtöbb vidéki tudja is. Ha éppen nem épít az ember mást akkor meg sosem készül el a cucc mivel vagy drága, vagy sokat kell várni míg összejön annyi rendelni való, hogy megérje a szállítást!
(#) t0bi válasza shield hozzászólására (») Ápr 26, 2011
A Skori-féle tápok több száz Wattot is elbírnak ebben a kiépítésben, ha kisebb teljesítményre akarod használni, nyugodtan elhagyhatók a nagyfesz diódák. Az ötven Wattos páka tápnál még a védő Zenerek sem kellenek (persze a biztonság kedvéért beteheted).
Az 5R ellenállás kicsi is lehet, mert nagy áramok nem folynak rajta (pláne, ha Zener sincs).
(#) kissadam válasza shield hozzászólására (») Ápr 26, 2011
Üdv!

SF68 és RHRP8120 dióda is van a LOMEX-ben, van webáruházuk is, csak csomagolási díjat számolnak fel, ha néhány darabos tételben veszed az alkatrészeket.
(#) shield válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 25, 2011
Az a baj, hogy azokban a boltokban nincs ahonnét rendelem a többi cuccot. Pl. 2 diódáért futárszolgálatot is megfizetni, nem nyerő. Pedig a második forr.állomáshoz már nem fogok trafót használni.
Talán kapunk valakitől ötletet, hogy miből tudunk bontani.
(#) JZoli válasza shield hozzászólására (») Ápr 25, 2011
Nekem is az alkatrészekkel van gondom a táphoz. Az 56nF/400V-os kondit hol lehet beszerezni emberi áron? Tudom, hogy ez nem a hol lehet megkapni topik, de azért valamennyire idetartozik a táp miatt!
(#) shield válasza t0bi hozzászólására (») Ápr 25, 2011
Szia!
Én is szeretném megcsinálni a Skori féle tápot. Jó néhány energia takarékost szétkaptam és PC tápot is, most már elég alkatrészem van. Csak a kapcs.rajzon levő SF68/RHRP8120 diódák a gondjaim. Sem a Hestore, sem a HQ árlistájában nem találtam 100V-nál nagyobb feszültségű Schotty-t. Te hol szerezted be vagy miből bontottad?
Az 5R ellenállás milyen teljesítményű legyen?
Remélem össze tudom szedni a nagy feszkós kondikat.
(#) t0bi válasza cseffo hozzászólására (») Márc 23, 2011
Ahogy Skori is írta, elég sok mindentől függ a jó működés, tehát bátran kisérletezgetni kell.
Nekem is csak 47 nF-osok voltak és szkópon kellett nézegetni a jeleket, mikor jó. Az 50 uH-s tekercset szintén kompakt fénycsőből nyertem, addig tekertem le belőle, amíg jónak nem találtam. Ugyanígy állítgatni lehet a kis trafó menetszámait is.
Mindenesetre, ha nem akarsz többszáz Wattot, akkor tapasztalataim szerint a megadott értékek saccra jók a 47 nF-dal együtt. Csak ha melegszik valami, akkor kell állítgatni.
(#) cseffo válasza t0bi hozzászólására (») Márc 23, 2011
Köszi szépen a választ. Csak még lenne az hogy az 56nF os kondikat elég macerás itt helyben beszerezni szóval gondolom az induktivitás ami 50uH és a két Cz=56nF ok kondi szabja meg a frekit. Akkor a Thomoson képlet alapján kitudnám számolni 47nF-os kodni hoz is? Vagy nem jól gondolom?
Előre is köszi a választ.
(#) t0bi válasza cseffo hozzászólására (») Márc 22, 2011
Szia!
Itt már leírtam részletesen, mit kell csinálni
Bővebben: Link
Viszont az elméleti alapokat én is Skoritól tanultam, mindenképpen olvasd el!
Nekem azóta is hibátlan az állomás. Ha bármi konkrét kérdésed lenne, szívesen válaszolok, de vigyázz, a 310 Volt életveszélyes!
(#) cseffo válasza t0bi hozzászólására (») Márc 22, 2011
Szia. Leirnád nekem hogy az a tápegység amit itt a képeken be mutattál, annak a rajzát vagy a fénycső elektronika bekötését és annak átalakítását el magyaráznád? Válaszod elöre is köszi.
(#) Tetye válasza herzsolt hozzászólására (») Márc 22, 2011
Hali!
Forrást véletlen nem tudsz ehhez? Esetleg basic-es?
Nagyon fontos lenne, vagy legalább valami hasonlót ami alapján írhatok hozzá progit. A hex megvan de módosítani szeretném.
Köszi
(#) mate_x válasza shield hozzászólására (») Jan 15, 2011
Szia!

Még nem próbáltam ki az ékezetes progit, mert ezzel a hülye párhuzamos port kártyával vacakolok (Bővebben: Link)
A II-es verzióval kapcsolatban nem tudok biztosat mondani, de a tavasz végére szerintem meg lesz .

(#) shield válasza mate_x hozzászólására (») Jan 15, 2011
Kipróbáltad az ékezetes progit?
A ll-es verzió mikorra várható? A közel jövőben vagy távolabbi az időpont?
(#) zozz12 válasza El_Pinyo hozzászólására (») Jan 9, 2011
Hát ez nem gyenge! Gratula annak, aki megépítette!Én mondjuk valami kisebb/olcsóbb/egyszerűbb megoldásra gondoltam. De valószínű, inkább hanyagolom ezt a részét a terveimnek.
(#) El_Pinyo válasza zozz12 hozzászólására (») Jan 8, 2011
Szia!
Még régebben a Ki mit építettben volt egy ügyes megoldás: Bővebben: Link
Következő: »»   90 / 96
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem