Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   414 / 564
(#) zbartalos válasza Tubi56 hozzászólására (») Máj 20, 2014 /

Szia. Ez olyan mint egy hadi titok, nehéz találni egyet de azért akad Üdv.: Zoli
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2014
(#) kissadam válasza zbartalos hozzászólására (») Máj 20, 2014 /

Mivel lehet ezeket megnyitni?
(#) Phile80 válasza kissadam hozzászólására (») Máj 20, 2014 /

Total Commander
(#) kissadam válasza Phile80 hozzászólására (») Máj 20, 2014 /

Kösz! Ha nem a winrar-al sza..kodnék mindig, akkor lehet rájövök.
(#) zbartalos válasza kissadam hozzászólására (») Máj 20, 2014 /

Total commander, fájl menüben az alatt fájlok egyesítése, de előtte vidd rá a 001 fájlra a kijelölést.
*
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2014
(#) kissadam válasza zbartalos hozzászólására (») Máj 20, 2014 /

Megoldódott, az előző hozzászólásom előtt, de azért kösz!
(#) Temela válasza zbartalos hozzászólására (») Máj 20, 2014 /

Üdv!
Nem titok, de szerintem a lényeg a mikrok-n belül van- pont azt azt nem derül ki, amit mindenki kérdezget, hogy mit és hogyan vezérel, állítgat.
(#) Phile80 hozzászólása Máj 20, 2014 /

Darabjaira szedtem az pic nélküli inverteres co gépem. Kirajzoltam az impulzustrafótól a nagyáramú részt. Az összes tekercsadat megvan. Hát nem lehet azt mondani rá hogy szokványos inverter. Ki fogom forrasztani az összes alkatrészt a vezérlésből és felteszem a képeket ide, hogy vissza lehessen rajzolni.
(#) zbartalos válasza Temela hozzászólására (») Máj 20, 2014 /

Hát kerestem az eeprom tartalmat és az AVR tartalmat is, de még nem találtam semmit. De nem adom fel. Addig is keresgélek a neten nem PIC/AVR-es gép után, csak az a baj, hogy a googli már nem a jó öreg pontos találatokat adja, hanem aki többet fizet azt dobja elsőre. Nem számít neki, hogy beállítom az összes szó szerepeljen a találatban.
(#) buburobi válasza Temela hozzászólására (») Máj 20, 2014 /

Ez így van. Azokban van az okosság... sajnos. Ami nekem van annak az alapgépben (áramforrás) és az előtolóban is mikroprocesszoros elektronika van, pedig nem fiatal gép... És állítólag pont ezért "javíthatatlan" az elektronika... Gondolom ugrik a program az epromból és megbutul. Van hozzá olyan elektronika amin fénnyel törölhető az eprom és rendesen le sincs ragasztva a teteje, lehet, hogy már meg is butult.
(#) zbartalos hozzászólása Máj 21, 2014 / 1

Egy újabb esab gép manuálja AC/DC
(#) Ge Lee válasza Phile80 hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

Ez az a nyák aminek a fényképét múltkor csatoltad? Ha lesz ráérő időm elkezdem nagy vonalakban sprint-ben, de kellene még az ellenállásokról infó, hogy pontosan mekkora a lábtávolságuk.
(#) zbartalos válasza Tubi56 hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

Szia. Nézegettem és keresgettem a neten, és úgy néz ki, hogy a rajzodhoz hasonlóan rengeteg ilyen CO hegesztő van, de legtöbbször csak a nem mikroprocis gépek között. Viszont ami eltérő e között és azok közt az a PFC áramkör, azt mindegyikben találtam. Viszont azokról én semmit nem tudok.
Üdv.: Zoli!
(#) Phile80 válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

Az. Kiforrasztottam és feljegyzeteltem mindent kb. 7 óra alatt. Egy kapcsolási rajz kellene róla először is és értelmezni azt. Ha megcsinálod ugyanezt a nyákot, majd összeépíted és nem működik elsőre, akkor az életben nem jössz rá hogy mi a baja rajz nélkül.
(#) zbartalos válasza Phile80 hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

Szia. Pontosan milyen típusú a géped?
(#) Phile80 válasza zbartalos hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

(#) Tubi56 válasza zbartalos hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

Nem muszáj, hogy mikroprocis legyen. Jó lenne sima inverteres is. amiket néztél azokat feltehetnéd.
A rajz amit feltettem az csak kiindulási alap, mert ez egy 60A-os tápegység eredetileg, tehát módosítani kéne rajta, vagy hagyni a fenébe és keresni egy jó rajzot, ami meg is építhető proci nélkülit.
(#) Phile80 válasza Tubi56 hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

Szerintem nem olyan egyszerűen működik a gép ahogy elképzelitek. Amit feltettem ide vezérlést több, mint 400 alkatrészt tartalmaz. Nem véletlenül tették bele. Itt mindenki csak tapogatózik hogy vajon hogy működhet a gép. Elvi alapok nélkül igen sokáig fog tartani létrehozni egy jó gépet. Ha valaki visszarajzolja a vezérlésemet, felteszek minden adatot ide ami az építéséhez szükséges.
(#) zbartalos válasza Tubi56 hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

Szia. Meg kell keresnem mert amit mentettem az mind procis, mint utólag kiderült. Azért lett sima is, de elég bonyolult volt. Láttam képet a paneljáról és valami hasonló lehet mint ami Phile80-é. Ami rajzot te feltettél azon nem kellene sokat módosítani. Áramváltó, IGBT-k és a visszacsatoló hurkok.
(#) zbartalos válasza Phile80 hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

Szia. Megpróbálom megkeresni a rajzát.
Üdv.: Zoli
(#) Phile80 válasza zbartalos hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

Nem fogod megtalálni. Gyártók csak a pic-es gépek rajzát adják ki, mivel azt a vezérlő miatt nem lehet lemásolni és így csak szervizcélra lehet jó.
(#) zbartalos hozzászólása Máj 22, 2014 /

Tisztelt Moderátor urak. Szeretném megkérdezni, hogy az utóbbi két napban módosításra került, vagy törölt hozzászólásaimban, mit vétettem a fórum szabályzata ellen? Illetve mi volt bennük annyira kivetni való, hogy törlésre kerültek?
(#) Phile80 hozzászólása Máj 22, 2014 /

Letölthető innen az inverteres Co vezérlés nyákja. Ha valaki kinyomtatja A4-es lapra, akkor a valódi méretet fogja kapni.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2014
(#) zbartalos válasza Phile80 hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

Szia. Lenne egy olyan kérdésem, hogy csak 2 rétegű a panel?
(#) zosza18 válasza zbartalos hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

Csináltam egy témát, kifejezetten inverteres CO-géphez. Remélem megengedik az új téma nyitását és ott ki lehet vesézni minden szükséges információt a sikeres után építés érdekében, kizárólag csak ezzel kapcsolatban.
(#) buburobi válasza zosza18 hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

Ez jó ötlet. Bár szerintem több témában is "turkálhatunk" ezek után is.
(#) Phile80 válasza zbartalos hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

Igen.
(#) zbartalos válasza Phile80 hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

Köszönöm. Megpróbálom én is diptrace alatt.
(#) Ge Lee válasza Phile80 hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

Az valóban nem működik egyszerűen, mert gondolom több kiegészítő funkció is van benne ami analóg áramkörökkel van megoldva, tehát kell a nagy alkatrésszám.
Hogy miért tették bele az már más kérdés, megfelelő kivitelezés mellett egy push pull elrendezésű ívhegesztő is működik, 2db IGBT-vel meg egy UCC-vel, töredéke alkatrésszámmal mint a legtöbb gyári.
Az elvi alapok ott vannak a trafós Co-ban, az inverteresnek sem kell feltétlenül többet tudni.
1. Ne essen nagyot a feszültség (ehhez még szabályozás sem feltétlenül kell).
2. Mivel az inverter nem közönséges trafó ami elviseli a rövid idejű zárlatot ezért kell bele áramkorlát (szabályozás) is.
3. Valamennyire legyen állítható a kimenő fesz. Nagyjából ennyi.
Jómagam azért nem fogok ilyennek nekiállni mert egyrészt nincs rá szükségem, másrészt olcsóbban kaptam volna komplett működő trafós gépet (palack nélkül), mint amennyibe a kellékek (tolómotor a mechanikával, kábel a pisztollyal, doboz, stb.) külön kerülnek. És akkor azokkal még rengeteg meló van mire készre összeáll.
(#) Phile80 válasza zbartalos hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

A tápot kirajzolom még ma szerintem.
Következő: »»   414 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem