Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Az oszlop (a szerszám) hogyan reagál az oldalirányú, vagy a függőleges irányú erőknek. Én egy hobbi-CNC egyik tengelyét készítettem a napokban el, kézzel nézve semmi kottyanása nem volt, viszont amikor mérőórával ellenőriztem, bizony volt benne vagy 5 század (10 lépésnyi!) elmozdulás, amikor csekély erővel megnyomtam.
Hát ilyen pontos méréseket nem tudok végezni de egy 4mm-es laposvason van két 10mm-es köracél felhegesztve és összefogatva felül is ez elég merev! A drill alul van befogatva és a felső lemez pedig támasztja,hogy ne tudjon elmozdulni mikor a fúrót rányomom a munkadarabra! Kétoldalas panelon teszteltem tökéletesen egyenes lyukat fúr a másik oldalon is középen jön ki nem mint mikor kézzel fúr az ember szinte lehetetlen az ilyen pontosítás
Köszi a segítséget. Amit szeretnék, az egy min. 0°C-+85°C között működő olyan kütyü, ami a változó hő hatásra, változó hangfrekis feszültséget állít elő. A kimenet egy R-09HR-hez lenne illesztve, aminek extra érzékeny mikrofon bemenete és vonalszintű bemenete is van. Tehát, pár mV-tól 2V-os vonalszintű jelig széles impedancia mellett bármi jó neki. Egy hasonló készüléket szeretnék fényre is, nem tudom, melyiket egyszerűbb megoldani. Bármilyen ötletet, tanácsot előre is köszönök (meg utólag is)
De miért itt? Ez a ki, mit épített topic.
Bővebben: Link R1 vagy R2 helyére betenni egy fotoellenállást, vagy hőellenállást. A kimenetet feszosztóval illesztheted a készülékhez.
Bocs, de ha meg új topikot nyitok, akkor az a baj... mások is írnak ide folyamatban lévő projektekről.
Szuper! Nagyon sokat segítettél. Köszönöm! Az ellenállások szerinted milyen értékűek legyenek? Jó az 1-10k közötti tartomány vagy ki kell kísérletezni?
A dobozom tetszett valakinek? Itt pár hozzászólással lejjebb...
Igen. Nekem tettszett. Szép munka és ötletes! Gratula
Csatlakozom, tényleg szép lett! A kedvesed biztosan örül(t) neki. Az ötlet pedig zseniális!
Estét!
1 tda7250 2*70W erősítő lesz(TIP142 és TIP147 Darlington tranzisztor párral)! A képeken látható a transzformátor,az egyenirányítás,az előerősítő(LM1036),az erősítő kapcsolás TDA7250 el plusz hangszóró védelemmel(kössz cimo),plusz a két darab hűtőbordácska!! A részeket majd egy álló PC-és házban fogom majd elhelyezni! Eddig ennyi! Jah már majdnem elfelejtettem a képek Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Nagyon szép munka! Bár a jelkábeleket árnyékolttal vezetném a helyedben!
köszi!
igen az t majd ki kell cserélnem!
Ki, mit épített? Én ma ezt a konyhaszekrényt építettem.
Elektronika nincs benne de egy konnektor lesz a középső polcon a kávé és tea főzőnek.
Köszi!
Büszke is vagyok rá Egyébként ha valakit esetleg érdekelnek részletek, akkor volt itt egy topic, amiben az építésről vannak képek. Itt van, ez az
Ez tök jó!
Ha lenne bátorságom hozzá, tán én is nekiállnék ilyeneknek. De egyenlőre nincs meg hozzá sem a helyem, sem a szerszámom.. Szóval gratula!
Köszönöm: Nem egy nagy durranás, megtervezed, a lapszabász leszabja,élfóliázza, Lammelózóval bemarja a "tiplik" lamellók helyét, csak össze kell ragasztani, ajtókat felszerelni. Fiókkal volt a legtöbb munka. Off vége.
Szia!
Szép hangja van és nagyon ötletes ajándék... Bár nekem jutnának eszembe ilyenek. Üdv.
Abból a mosolyból nektek is dukál, mert Ti segítettetek benne!
Szóval köszönöm! :yes: Krisz
Sziasztok
Megépítettem végre a tesómnak szánt mobil hívásjelzőt Igaz nem most,csak most készítettem róla képeket,hogy megoszthassam Veletek. Előre is köszönet a segítségkérő hozzászólásom utáni segítséget adó kollégáknak ,nélkülük a nyákot nem tudtam volna meg csinálni. Összeraktam neki egy dugasztápot is,de a jack dugó forrasztása után a kábelt túlságosan összenyomtam a szorítóval(ami olyan bevágású,mint a kígyó nyelve ),és emiatt vagy leégett a trafó primerje,vagy a benne lévő bizti(vagy miaz) olvadt ki,mindenesetre égett lakk szaga van,de semmi leégésre utaló jel nincs(se olvadás,se elszíneződés) Dolgozok rajta Egy 555 időzítő a kapcsolás lelke. Ha valakinek kellene a kapcsirajz,szóljon Elgondolkodtató,hogy mikre nem használhatóak ezek a mai bonbonos dobozok... Egyébként a plexi belső felét csiszoló papírral direkt összekarcoltam,hogy a panelek,és a vezetékek ne látszódjanak nagyon,csak a led-ek fényei... Csatolva 4 db kép Üdv: Tomi
és még 2
(bocsi a kép "minőségért") Egyébként ki mit szól hozzá?
Köszönöm
Inkább egy ilyen ajándék jutott az eszembe a virágok,csokik,és dísztárgyak mellett. Igaz arra gondoltam a készítésnél,hogyha telefonál mesze a "szívtöl",akkor csak nem fog azért felkelni,hogy az asztalon lévő szerkentyűmre rakja a telefont dehát... ...legalább eggyel több dolog van,amit portalanítani-a kell Szép Estét
Köszönöm szépen az ötletet, már megvan mi lesz az egyik karácsonyi ajándékom Amúgy nekem is tetszik.
Szia Pulyka.
Engem érdekelne a kapcsolás barátnőmet szeretném vele igy karácsonykor meglepni vele Csak én azt írnám bele, hogy LOVE mert túl hosszú a neve. Köszi szépen
Szerintem a LOVE nem túl eredeti, inkább egy rövid általad használt becenevét írd bele…
Amúgy nekem is tetszik a kütyü
Karácsonyig még változhat a barátnő neve
Ez is lehetséges de ilyen nem lesz.
Pulyka várom a kapcsi rajzot
|
Bejelentkezés
Hirdetés |