Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! A hőcserélőjét ki kellene tisztíttatni (feltehetően savazni), mert minden bajnak ez a forrása jelen esetben. Olvasgassál a kazán savazásról és majd meglátod, hogy ezt el tudod-e végezni sk., vagy szakembert hívsz hozzá.
Foszforsav 58%-os vagy salétromsav, bár ezzel vigyázni kell. A rezet fémtisztára lemarja, de a vasat oxidálja. Tehát amelyik hőcserélőnek az oldallapja vaslemezből hajtogatott azt rendesen oxidálja!
Utána meg hőálló ezüsttel lefújod.
Szia!
Egy forrasztási hiba volt rajta. Én digitális géppel lefotóztam,és kinagyitottam. A biztonság kedvéért végigmentem az egészen tüpákával, És kicseréltem a reléket is. Ha kell, maradt egy panelem, ami jó, próbálgatni. Zoli
Köszönöm a tippet, kipróbálom! Már lógok egy sörrel ha egyszer összefutunk!
Sziasztok!
Van egy Baxi kombi kazánunk, ami mostanában egyre többször hibásodik meg. Most az a legújabb, hogy tíz-tizenöt percig működik, megy a fűtés, aztán kivillan a piros fény és nem csinál semmit, csak búg, zúg. Amikor kinyitjuk a meleg vizet, akkor még hamarabb leáll. Nagyon rosszkor jött, mert a nagy éjszakai hidegben két kisgyerek is vacogott velünk. Küldök képet is, hátha segítség, ha ti is látjátok mik a jelzések. Előre is köszönöm a segítséget!
Kedves VIM !
Nagyon köszönöm a gyors válaszod ! Ahogy tanácsoltad utána olvastam, és arra a következtetésre jutottam, hogy szerszámom van, időm van, hát miért ne próbálkozzak . Még egyszer nagyon köszönöm a tanácsod! Üdv.:SB
Szia! Nézd meg az elölap mögötti van kettö olyan membránház ami ugy néz ki mint a gázpalackoknál a nyomáscsökkentö külalakra. Azoknak a tetején van egy-egy kis tengely,ami a viz nyitásra kitolódik,zárásra visszahuzodik. A másik a fütésé. A tengely vége egy mikrokapcsolót mozgat. (külsö a melegviz,a fal felöli a fütés.) Nézd meg hogy kitolódik-e a tengely, a kapcsolóig. Be szokott ragadni,és nem nyomja meg a kapcsolót. Ha az a baja,ideiglenesen kenj be zsirt a tengely szárához,és járasd meg finoman óvatosan fogóval. Ha más baja van,hivj inkább! Privibe küldöm a számom. Zoli
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014
Sziasztok!
Saunier Duval Renova Mini kombi gázkazánról működtetjük a 40m2-es alapterületű lakás melegvíz, padlófűtés és radiátoros fűtésrendszerét. 1 hónapja szakemberrel átnézettük. Folyamatosan leállt, kijelző F1 hibát jelzett. Folyamatosan (naponta- kétnaponta) újra kellett indítani. Tisztítást, kiegyenlítőtartály és padlófűtés keringető cseréjét szakember elvégezte. További probléma esetén vezérlőpanel cseréjét javasolta. A továbbiakban jól működött. Néhány napja újra problémák vannak vele. Melegvíz ellátás rendben,viszont a kazán folyamatosan bekapcsol, de radiátorokat nem tudja felmelegíteni. Nyomás 2,5bar vagy magasabb. Keringetővel lehet gond vagy teljes panelt kell cserélni? Ez lehet tartós megoldás vagy két hónap múlva kazáncsere lesz javasolt? Előre is köszönöm.
Úgy értve, hogy a hőcserélők 60-70%-a ugyanilyen?
Iszapleválasztó be van szerelve, enélkül nem is vették volna át. Évente egyszer gondoltam szerelővel megnézetni -kellene mást is tennem? Engem az aggaszt, hogy felénk kemény a víz? Mit lehetne tenni megelőzésképpen? Az egész rendszerben 1300l víz van, mert van mellé egy vegyestüzelésű kazán is.
Helló!
Nem tudom ide illik-e, van 1 SD 31 klo gázkazánom, de nem akar bekapcsolni. Tavaly tavasszal, bekapcsolt, hülye fejjel átállítottam nyári üzemmódra, abban a pillanatban leállt és azóta nem gyullad be, bármit csinálok vele. A gond az, hogy elfogyott a tüzifa és jó leenne valamivel fűteni, de nem kapcsol a rohadék. Világít a hibajelzés- reset gomb megnyomására próbál szikrát adja, de nem gyullad be
Szia!
Köszönöm szépen a tippet, az volt a gond. Sikerült megoldani, minden rendben.
Köszönöm a válaszodat..mint laikus,kicsit nehezen értem meg..
de ez nem a te hibád,de azért igyekszem..Rádió frekvenciás termosztáttal működik a kazán: Computherm Q7RF.. "A Termo Amica 4 PAB v/ECO készülék már tartalmazza az időjáráskövető szabályozót! A külső érzékelőt, ha csatlakoztatják a készülékhez, akkor működik a szabályozás. " na ez is van rajta.. mit tudok még erre a készülékre csatlakoztatni,ami jobbá,könnyebbé,hatékonyabbá tenné a működését? Miután a Termomax cég megszűnt,elég nehéz olyan mestert találni,aki ezekben a készülékekben otthon van..illetve én csak információt szeretnék kapni..hogyan tudom leellenőrizni,hogy a külső érzékelő engedélyezve van-e,ha nincs,mi a teendőm? Köszönöm a türelmeteket! Ha valaki tud segíteni,annak tudnék örülni..egyébként egy jó kis kazán,normálisan fogyaszt,megbízhatóan működik..(Eddig!
Szia! Tehát a leírásban szereplő módon nem lehet lehívni az értékeket? Az időjárás követő szabályzóról már írták, hogy nem biztos, hogy egészséges a kazán szempontjából nézve, mert ha kondenzálna ebből kifolyólag akkor tönkre fogja tenni azt, így sok értelme nincs a működésének. Én pont ebből kifolyólag nem költöttem ilyen egység utólagos csatlakoztatására, mert így nem teszem ki a készüléket a túlzott revésedésnek. Persze az is lehet, hogy a Termo-k nem modulálnak akkora teljesítmények között, hogy ez bekövetkezzen.
Szia! Mivel ventillátoros, így valószínű, hogy lehetnek vele gondok (nyomásérzékelő, a rácsatlakozó csövekkel), ami miatt kiállhat hibára a készülék, ha minden mást rendesen megnéztek és javítottak. A paneljét nem ismerem, hogy van-e rajta problémás alkatrész, amit ki lehet cserélni de ezt csak is hozzáértő szakember tudná megejteni. A szokatlanul magas nyomás, a tágulási tartály szabálytalan működésére utal!
Jó estét!
Van egy Baxi HT Prime storage 240 kazánom 2,5 éve működik 1-2 hónapja elkezdett szórakozni az E164 hibaüzenettel. Ami infót a netről összeszedtem, az már megcsináltam vele. Váltószelep, presszorát szétszedve kitisztítva. A HMV- az mindíg működik, de fűtésoldal nem mindíg. Ma addig jutottam, hogy kicsit belekukkantottam az elektronikájába. Van 2 relé az egyik a szivattyút működteti, a másik szerintem a váltószelep léptetőmotorját. Lepattintottam a fedelét, és kicsit mehajtottam az érintkezőket, hogy lerövidítsem a kapcsolási idejét. Most működik hibamentesen mint régen. A kérdésem az lenne, hogy elképzelhető-e, hogy a relé a hibás, vagy valamelyik kondi adta meg magát, és csak átmenetileg oldódott meg a probléma? SIEMENS alaplap van benne, és nem szeretné bele egy újat... 50-60e.
Kikapcsol a biztonsági termosztátod!
Szennyezett a hőcserélő - belülről!
Állj!
Azért, mert sokan - sokat írnak a panel hibákról, nem kell mindenkinek azonnal panelt cserélni, mert mondták! A panelek közül csak mintegy 10-12 ezer darab közül 1-2 megy tönkre! De azok is általában túlfeszültség-, villámcsapás-, idegen-nem hozzáértő "megtekintése" miatt! A relé érintkezőjének hajlításával, mint írtad Idézet: , nem tettél semmit! Az érintkező útja kb. 2mm.„mehajtottam az érintkezőket, hogy lerövidítsem a kapcsolási idejét” Valószínűleg kicsit "megtisztítottad" az érintkezőt!
Szia! Örülök neki! Nem tipp volt, sajnos ismerem ezt a fajtát,nagyon is jól.
Ne felejtsd bezsírozni! De elöbb-utobb vár rá egy renoválás! A tengely száránál van egy O-gyürü ami már elfáradt a vizkötöl,és megszorult, fel kell majd ujitani-és membránt cserélni! Remélem segitettem! Zoli
Szia! Azt a relét ki kellene cserélni, alul van az összesen méretezve!Mér nem az eredeti siemens reléket rakják bele, hanem a távolkeleti szemetet.
Csak óvatosan irom,"hát a szakember megvezetett egy kicsit". Csak ki kellett volna takarítani rendesen, de nem csak a kazánt, hanem a fütési rendszeredet is! Mivel kazán "kitakarítva",és a keringés igy elindult, a fütési rendszeböl megint felkapta az eddig ott ülö hordalékot. A visszatérö ágba azért szoktak egy ugy nevezett SPIROVENT szüröt beszerelni, és FERNOX tisztítóval átmosni a rendszert, hogy ilyen ne forduljon elö!
Csak a kazán ujboli takaritásával megint csak eltolod az idöt,hogy ujból lerakódjon! Idézet: „... felénk kemény a víz? Mit lehetne tenni megelőzésképpen? ...” Vízlágyítót szerelni a víz bejövő ágba. Nálam minden problémát megoldott. Nem olcsó (kb. 120-200 eFt + szerelés + üzemeltetés), de hatásos. Hosszú távon biztos.
Még egyszer köszönöm!
Tervezzük, hogy újat vásárolunk, még egy pár hetet kell kibírnunk ezzel, utána remélem már minden simán megy. Tudnál ajánlani a régi helyett valamit? Melyik márkában kellene gondolkodnunk? Szép napot kívánok!
Az első van beépítve. Csak ugyanzt lehet beépíteni, vagy esetleg létezik egy hosszútávon működő megoldás is?
Ezzel csak egy gond van,hogy nekem ECO B-van..
az első hozzászólásomnál raktam is fel képet,valószínűleg te szt nem láttad!
Az uj készülékek közül nem tudnék ajánlani a Viessmann-on kívül olyat,amivel ne lenne gond 3-4 éven belül. Nem olcsó, de kategória legmegbizhatóbb készüléke! Csak német alkatrészekböl van legalább.
Meg talán a Vaillant öntöttvas állókazánjai. A többivel sajnos az olcsó kinai alkatrészek miatt leromlott a minöség! Ha megfogadod a tanácsomat, egy kis ráfordítással inkább maradjon a mostani készülék,mert ez szinte örök darab. Természetesen az ujabb müszaki követelményeknek eleget téve!!! Gyüjtögess inkább egy jobbra ha egyszer csere lesz. De ahogy szeretnéd.
Szia! Már egy párszor javítottam ilyet. Mi a gond vele? Zoli
Helló!
Nem tudom ide illik-e, van 1 SD 30 klo gázkazánom, de nem akar bekapcsolni. Tavaly tavasszal, bekapcsolt, hülye fejjel átállítottam nyári üzemmódra, abban a pillanatban leállt és azóta nem gyullad be, bármit csinálok vele. A gond az, hogy elfogyott a tüzifa és jó leenne valamivel fűteni, de nem kapcsol a rohadék. Világít a hibajelzés- reset gomb megnyomására próbál szikrát adni, de nem gyullad be |
Bejelentkezés
Hirdetés |