Fórum témák
» Több friss téma |
Li-ionos a cucc. 18650 cella van ezekben. Az akku tuti kuka, full töltöttség mellett le bírom fogni a csavarozót majdnem teljesen.
Vettem 3 db. Bosch fúró-csavarozót. Még az eredeti 1995-ös akkuk vannak bennük. NiCd 9,6V 1,3 Ah.
Most építem beléjük a lítium akkukat 2-2-2 pozícióban, 4,4 Ah. A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2017
Idézet: „Mikor ósszeállítod a pakott,töltőre kell tenni egy pill.,hogy elinduljon.” Ezt hogy érted?
Milyet vettél? Adnál egy linket?
Idézet: „Megjött a balanszer.”
A 7,2 volt bezavart! De akkor 3,6 voltra tölt egy cellát? Rendelj 2s-es balanszert és tedd bele a dokkolóba,és új akksik!
Azzal éleszted az elektronikát a balanszeren,mert egyébként a "power" kimeneten nem jelenik meg a pakk feszje. Már 4 db 4s es balival jártam így,sőt ha nagy erővel húztam meg egy csavart,egyszerűen letiltott,töltőre dugom egy pillanatra és megy tovább. Azt hiszem,ezeknél nagyobb áramú balit kellett v. tennem.
7,2v 250mA, és egy cella van benne. 1db 18650 cella. Ami 2004 óta benne van.
Akkor viszont a markolatban van a balanszer,mint az én Bosch-omnak,de ez a 250 mA röhej!
Balancer? Egy cella van benne. Akkor a marok részben van a töltő?
A bosch ixo-ban mindig is lithium ion akksi volt. Rockersrac: Bővebben: talán segít. Szedd szét a töltő dokkolót, ha abban csak egy trafó, meg egyenirányítás van, akkor egyértelmű a dolog. Én a dokkolóba raktam a TP4056-ot, a csavarbehajtóban pedig kivezettem direktben a két sarura az akkumulátort. A TP4056 elé kellett egy 7805, mert a trafó üresjárati feszültsége magasabb volt, mint amit a TP4056 elvisel.
Ja! Értem. Ha leesik a feszültség a minimum alá letiltja a kimenetet.
Épp' az,hogy nem! Mert ha egy pillanatra töltőre teszem,dolgozik tovább egész nap,csak lefojtani nem szabad,egyből tilt.
Szia! Meló közben néztem meg a videót,de ezek szerint nem voltam figyelmes. Este megnézem újra rendesen, mikor oda tudok figyelni. Ha más érti biztos nekem is menni fog ( legalábbis remélem) ha nem,gondolom kérdrzhetek. Az 1C töltőáram nem mond nekem semmit.
Üdv! A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2017
Ha van egy 1500 mA-es akkud,akkor a C az 1,5 A,ez az 1 C,de lehet 2-3 x-os C-vel is tölteni,ahogy a gyártó megadja.
Trafó, egyenrángatás(némi pufferrel) meg tranyó ellenállás kombó van benne. A tranyó valószínűleg a dokkolóban lévő töltést jelző ledhez van. Bele lesz téve majd a dokkolóba egy telefontöltő, ami tud 5v 2A-t, és a töltő után lesz téve egy ebayes, tp4056 alapú li-ion töltő elektronika. A dokkolóban a panel benne lesz hagyva, az érintkezők miatt, de kb minden alkatrész le lesz szedve róla. A visszajelző zöld led helyére egy kétszínű led lesz betéve, és így látni fogom hogy mennyire van feltöltve.
Egy ilyet javítanék: http://rictronindustries.sell.everychina.com/p-101838421-non-rechar...8.html
Van valakinek tippje, hol juthatnék a kapcsolási rajzához?
Visszarajzolod a kapcsolást. Ha teszel fel a belsejéről jó felbontású képeket, akkor talán kapsz segítséget.
Fúrógépbe tennék notebookból kitermelt akkukat. Vettem hozzá 3S adaptert. Mi lenne, ha az akku direktbe menne a fúrógépbe, csak a töltés menne a ballanszeren keresztül?
Az mindig direktbe megy,csak egy jó balanszeres töltőn van power kimenet,de vigyázni kell,ne menjen 2,8 volt alá!
Köszi. Ez lenne.
Kössem ahogy elő van írva?
Én annak idején így oldottam meg. 4 akku sorbakötve és mindegyikről a +: - kivezetve. És ilyennel töltöttem csak egyessével. Nekem is notebook bontott akku-k de nem sokat bírnak. Remélem most beválik majd az újítás:új akkuk+ balanszer + más töltő,+ figyelő.
De miért nem olyan balanszert vettél amiben a töltő és lekapcsolási áramkör van?3 s hez kb 600 pénz.Most nézem a linket,akkor melyiket is vetted?Mert 3 s ben van töltő és alámerülés védett is.Nekem olyan van benn,remekül működik.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2017
Az eredeti akkuk 9,6V 1,4 Ah. NiCd. 1995-ben gyártva. Ez lítium 3S 2,2Ah.
A paraméterek:
Specifications: Maximum discharge current: 10A Overcharge detection voltage: 4.25-4.35V±0.05V Over-discharge detection voltage: 2.3-3.0V±0.05V Maximum working current: 6A-8A Transient current: 9A-10A Operating temperature: -40~50℃ Storage temperature: -40~80℃ Quiescent current: <30uA Internal resistance: <100mΩ Service life: >30000hours Charging Voltage: 12.6-13V
Sziasztok!
Valószínűleg amatőr és hasonló kérdés már volt is, de biztosra akarok menni. Ha van egy ilyen modulom: https://www.aliexpress.com/item/2S-7-4V-8A-Li-ion-18650-Lithium-Bat...KGlmvB Beköthetem e az akkumulátorokat a képen látható módon? (jó lesz az úgy, nem gázos az akkuknak stb...?) Illetve itt a közös kivezetésekre már simán köthetek egy bármilyen tápot (nyilván a megfelelő feszültség és teljesítmény tartományban)? Előre is köszönöm a választ!
Hát a 25A kellett volna venned,én is azt vettem abban minden funkció benn van.
Okvetlen,mert akkor nem kell figyelned az aksit,mert ez letilt 2,8 voltnál!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |