Fórum témák
» Több friss téma |
Ehhez lenne trafóm, szimmetrikus táppal nem építenék, de lehet mégis egy olyan lesz a befutó.
Ha egy tekercsről járatod , akkor kell hozzá mindenképpen egy relés kapcsoló a kimenetre, mert különben koppanni fog bekapcsoláskor, egyébként meg elhagyható lenne... Arról már nem beszélve, hogy több műszaki paramétert is ront a kimeneti kondi.
Üdvözlet!
Elkészült a hangdobozom a két utas aktív hangváltós erősítőmhöz. Így kötöttem be: Idézet: , de csak akkor szól tisztán, ha teljesen fel van tekerve a fő hangerő, ha visszább veszem meg is változik a magas és mély aránya. Most úgy van ahogy a képen, de nem az igazi„A fő hangerőt a crossover elé tenném” ![]()
Szia! A hangváltód rajzát be tudnád linkelni? A meghajtásukhoz szükséges forrásimpedanciát valószínűleg nem biztosítja a megvalósított elrendezés.
P2, P3 után egy-egy műveleti erősítőre lesz szükséged, mert mindkét szűrőt alacsony impedanciáról kell meghajtani. A potikat a visszacsatoló águkban helyezném el, hogy szükség esetén akár erősíthessenek is a jelen. Lásd a 47k-s potenciométert!
Szia!
Ezen az oldalon Bővebben: Linkaz általad is javasolt input buffer-en kívül írnak még output buffert is a crossoverhez, valóban kell az is egy LM3875 elé, és mi is az az átkapcsolható fázisfordító a gyakorlatban? Ott subwoofer-ről van szó, Nálam sima mélyközép-magas osztás van 3500Hz-nél.
Valamelyik ujjunkat csak meg kell harapni
![]() A csatorna főhangerő poti után kell legalább egy buffer, ami a szűrőket kellően meghajtja, továbbá legalább az egyik csatornába kell egy hangerőszabályzó amivel a magas és a mély arányát összehozod, ezt ismét egy buffert igényel. Ezt a két aktív fokozatot kedvedre rendezgetheted, míg a fenti feltételek teljesülnek. A kapcsolható fázisfordító szükségtelen, majd a hangszórót azzal a polaritással forrasztod be amelyik a lineárisabb átvitelt adja.
Üdv mindenkinek:
Kaptam egy bontott házimozi panelt amin volt 5db LM3886-os, ebből egy szénné égett. A többiről szeretném megtudni, hogy működik-e. Miként tehetném ezt? Előre is köszi
Töltsd le az adatlapját, abban van példakalcsolás. Az alapján bekötöd. Akár légszerelve is működnie kell...
Megépítettem az input-output buffert szépen be lehet vele állítani mindent. Viszont előjött egy hiba ami eddig is valószínűleg megvolt, de csak a hosszabb használat után bújt elő. Kb fél óra után valamelyik végfok a négyből túlmelegszik (még a legkissebb hangerőnél is) és torzítani kezd. Megmértem szkóppal, 40 KHz-es tüskékből összeálló 2KHz-es szinusz félperiódusok vannak 7v-os amlitúdóval, a hangváltó bemenetén is és a kimenetén is. Az input buffer kimenete tiszta, pedig az is ugyan azt a +-9vot kapja, mindenhol NE5532.esek vannak. Az alábbi hangváltó termeli, mi lehet ez?
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2015
Ha jól értettelek, az input buffer zavarmentes és a hangváltó bemenetén ott a gerjedés. Ebben az esetben a kettőt összekötő szakaszt vizsgáld át.
A hangvátló műveleti-erősítőinek táplábai helyben hidegítve vannak? Erre kényes.
Ha nincs az input buffer után után kötve a hangváltó akkor tiszta a jel ha rákötöm a hangváltót akkor ugyan ott mérve is és a hangváltó kimenetén is ott a gerjedés. Nincsenek hidegítve a táplábak, de az input buffernél sincsenek, de ha a hangváltó kényesebb erre akkor kipróbálom...
Ha több műveleti erősítő van egy panelen az bizony tartogathat meglepetéseket.
Linkelek egy szűrőkondikkal rendelkező váltót ahol a táplábak között vannak elhelyezve, bizonyára így is hatásos Bővebben: Link
köszi a válaszod, reménykedtem hogy valami egyszerűbb is létezik
Max. egy óra alatt lepróbálható mind a 4. Ha sikerül az elsőről egyben levenni akkor még gyorsabban...
Sziasztok. Lehet én keresek rosszul, de LM3886 -hoz nem találok nyáktervet. Esetleg, ha volna valakinek egy használható, azt köszönettel elfogadnám. Nem kell nagy valami, csak "zajongásra" kellene.
Két-három kattintás és ezt dobta gép
![]()
Sziasztok!
Meglenne valakinek ennek a kapcsolásnak a .lay változata?, meg esetleg táp rajz hozzá?
Sziasztok!
Keresem az alábbi PCB kapcsolási rajzát. Kínai LM3886 panel. Meg lenne valakinek, vagy rajzoljam át? Köszönöm! ![]()
Sziasztok!
Meglenne valakinek ennek a kapcsolásnak a .lay változata?, meg esetleg táp rajz hozzá?
Nyomsz egy print screen-t, paintot megnyitod, és kivágod, hogy csak a rajz legyen látható. Bemész sprintbe, méretarányosan beállítod (mondjuk az ic lábához viszonyítasz) átrajzolod.
Nem elég instant. Azzal dolgozni kellene.
![]()
Legutolsónak ezt akartam...., és úgy látom hogy ez is lesz. Köszönöm!
Az invertáló bemeneten lévő RC tagot hogyan kell méretezni? Milyen hatással van az áramkörre? Sok kapcsolási rajzon eltérő értékeket látok ebben a pozícióban. Nekem lenne itthon 10µF polarizálatlan kondim, ehhez milyen ellenállásérték tartozik? (LM3875TF)
Sziasztok.
Tanácsot,tapasztalati segítséget kérnék! Adott az IC: LM1875T Úgy tudom a hamisak rosszul teljesítenek magasabb frekvencián és gerjednek,továbbá a kimenő áramuk sem hozza az adatlapon feltüntetettet,elégnek. Tehát: -hamis (counterfeit) vagy eredeti(genuine) :
Sziasztok.A képen látható híd kapcsolást szeretném megépíteni LM1875-el.A rajzot a neten találtam.Valaki megnézné,hogy ez a kapcsolás működőképes-e?
Szia! A rajz rendben van, az R9-cel szokás C1 értékű párhuzamos kondit rakni, ha ez a bemenet zavarérzékenynek bizonyul.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |