Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   160 / 581
(#) botesz válasza MrZls hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Szerintem vedd ki a fűtőszálat kösd direktbe és ha fűt akkor lehet tovább keresgetni.Ja és a vizszintszabájzót is nézd meg hogy kapcsolgat-e amikor kinyomja a vizet.
(#) MrZls válasza botesz hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Időközben kiszedtem a hőfokszabályozó kapcsolót, el volt oxidálódva a csatlakozója, megtisztítottam az érintkező felületeket, most már fűt. A fordulatszám szabályozó kapcsolója most van itt az asztalon, remélem, ez is hasonló eredményt hoz!
(#) MrZls válasza botesz hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Mindenkinek köszönöm a segítséget! Jelzem, a mosógép, a néhány perces tesztüzem során kifogástalanul fűtött és centrifugázott. Nem hajtottam végig a programot, mert nincs még rajta a két oldallemez, így meg eléggé instabil a szerkezet.

Összefoglalva: adott egy Indesit WT120 típusú mosógép, ami azzal kezdi a gonoszkodást, hogy nem fűt, majd nem is centrifugázik. Mindenféle különösebb hókuszpókusz nélkül, lehet elég lett volna megtakarítani a hőfokszabályozó és a fordulatszám szabályozó kapcsolók csatlakozóit. A hőfokszabályozón oxidációs nyomok voltak, de a fordulatszám szabályozó csatlakozója fémtisztának tűnt. Nos nem volt az. Most minden funkcióját végrehajtja. Valószínűleg a relék újraforrasztása sem ártott a panelon. Ismét köszönöm mindenki segítségét!
(#) sanykaraj válasza Teaway hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
tervben van de akkor az egészet de igazából olyan vékony a lemez hogy lehet megéri egyet hajtogatni rá.
(#) T-Adee hozzászólása Júl 1, 2012 /
 
Üdv urak!
Kaptam egy hajdú minimat 65 gépet.
A gondja,hogy centrizni nem hajlandó,de egyébként működik.
Mi lehet a gondja?Mit nézzek meg rajta?
Köszi.
(#) botesz válasza T-Adee hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
A két oldalán van egy-egy tetőretesz ami a motor segédtekercsével van sorba kötve ha azok rosszak akkor nem centrizik. nézd meg nincs-e szétégve.Ezt úgy tudod ellenűrizni hogy kikötötd őket és a két oldalról jövő vezetéket összekötöd(nekem is így van nincs benne ajtózár).Kösd össze őket akkor fix jó lesz Vagy ha az jó akkor a kondit kell megnézni.
(#) T-Adee válasza botesz hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Köszönöm a gyors választ!
(#) liattila hozzászólása Júl 2, 2012 /
 
Üdvözlök mindenkit a fórumon!
Whirlpool AWE 8525. Motor túlmelegszik, és leáll. Az eddigi megállapítás szerint forgórész hibás. Lehet-e javítani, vagy komplett motorcsere? Mi a tapasztalat?
Attila
(#) Zotya75 válasza Zotya75 hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Hi!
Fel újították a motort teljesen.
csapágyak ,forgórész,jeladó.szóval teljesen új!
Beszereltem.És ugyan úgy minden funkció müxik a gépen,csak nem mos.
A mosási ciklusban illetve centrinél is!
Behúz a relé,felpörög a motor,és elenged a relé,nem forgat tovább.Majd ezt így tovább a program végéig.
Ez lehet csak simán relé hiba?Vagy a kisfesz áramkörben halt meg egy alkatrész?
üdv
(#) zolika60 válasza Zotya75 hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Első körben a relé lábait forraszd át.
(#) lukovicsek válasza Zotya75 hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Üdv.

Ha felpörög és nem normálisan teker akkor a tachogenerátor hiba.

Laci!
(#) palko0125 válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Hi!
Így gondolom én is, hogy a relék lábainak átforrasztása lenne az első, aztán, ha így is jelen van a probléma, akkor a tachogenerátor áramkörét kellene végigkövetni és megmérni mindent.
Bye,
Palkó.
(#) bátorgyerek38 hozzászólása Júl 2, 2012 /
 
sziasztok !! én egy friss hus vagyok köztetek !! nem vagyok egy mosogép szerelö de muszáj az nagy ur !! szoval ! van egy WHIRPOOL AWH/D 43125 gépünk de megadta magád a forgodob belsö csapágya , mondanom sem kell ezt elvileg nem lehet szétszedni mert ragasztva van ezt komplett árulják de én sehol nem találtam !! igy nekiestem és sikerált szétkapni ugy hogy össze is tudom majd tenni ! tipp hogy milyen tipusu csapágy kellene bele mert nem nagyon találok hozzá semmit !! egy robbantott rajz sincs hogy lássam !! bármien ötlet érdekel csak megtudjam csinálni ! elöre is köszönöm
(#) zolika60 válasza bátorgyerek38 hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
A legegyszerűbb, ha kiveszed a csapágyat és elballagsz vele a csapágyboltba. Ott majd beazonosítják. Bár az is lehet, hogy a rajta lévő feliratok alapján neked is sikerül.
(#) bátorgyerek38 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
az az igazság nem maradt belölle semmi mert széthullot teljesen !! igy nincs miröl azonositani vagy mit !( sajna az eurotech gépcsodával is megettem a kefét mert nnak meg a program panel ment haza és egy koplett románbol 45 ezer igy az is alszik !!
(#) MrZls válasza bátorgyerek38 hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Üdv!
A csapágyakat valamelyik gyűrű élén feltüntetett számokból akkor is azonosítani tudod, ha egyébként az egész apró darabokra hullott. Ha mégsem, akkor a csapágyboltos szaki a megmaradt darabokból biztos be tudja azonosítani.
(#) bátorgyerek38 válasza MrZls hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Oké köszi a választ megpróbálom valahogy megszerezni !! Egyébként bárkinek szivesen felajánlom a régi szerkezet alkatrészeit , pl motor szivattyú elsö program kapcsolok !! mert ugye csak a fö panel halt meg rajta az agy !! az egy EUROTECh EW 1470 es
(#) bátorgyerek38 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Remélem igy megfelelő !!
(#) bátorgyerek38 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Én köszi nem szoktam odafigyelni ilyesmire !! Egyébként meglestem közben azt a csapágy dolgot . ez müanyag , vagy valami bakelitböl van ! És ezmellet egy egyszerü gólyos kosár az egész ! mert megtaláltam a darabkáit !! létezik ez ? müanyag az egész hobelebanc !!
(#) palko0125 válasza bátorgyerek38 hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Szia!
Még ha szétesett is, meg mondjuk nincs meg egy darabja sem, akkor is fogod megméred a tengelyt, az a csapágy belső átmérője, megméred ahová be kell ütni a csapágyat az lesz a csapágy külső átmérője, a vastagság meg megint csak adott a csapágy helyéből. Ezen adatokkal egy csapágyboltban tuti tudnak adni ilyet.
Bye,
Palkó.
(#) jules40 hozzászólása Júl 2, 2012 /
 
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Van egy Hanseatic wa öko1000 (whirlpool awm6122) típusú elöltöltös mosógépem. Egyik 30 perces mosás végén a centrifuga nem indult el, azóta a mosógép használhatatlan. Program indítása után a szívattyú elindul a vízet kinyomná, majd egy ajtó hibát jelző led villogni kezd. Az ajtónál levő retesz müködik, tanácstalan vagyok. Segítségetek kérném. Előre is köszönöm. Üdv nektek, Gyula.
(#) Zotya75 válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Ha a tacho generátor,az a mágneses helyzet érzékelő a motorban.Akkor elvileg azt is javították.
üdv
(#) sanykaraj válasza maszek0005 hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Üdv bele öntöttem a az ecetet és a szódabikarbonát és el indítottam de nem ment végig a program. Valahol megállt és azóta nem hajlandó semmire reagálni.
(#) lukovicsek válasza Zotya75 hozzászólására (») Júl 2, 2012 / 1
 
Üdv.
Azon mit lehet javitani? rá kell mérni mutat e valamit, esetleg nem e zárlatos, a csatinál nincs e oxidálva,a mágnes rajta van e a tengelyen rendesen, amugy ha megforgatod a motrot egy pár voltot kell neki adni egyen-feszültségbe, aztán a panelnél is megnézni a csatija érintkezését, aztán ha minden ok akkor lehet azt mondani, hogy nem foglalkozunk vele.

Laci!
(#) lukovicsek válasza sanykaraj hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Üdv.

Az ecethez nem kell szódabikarbónát önteni mert az egyik sav, a másik lugos kémhatásu és semlegesitik egymást és lessz belőlük széndioxid meg viz azaz nem fog érni semmit, aki ezt mondta az elég buta volt!
Ellnőrizd a szivattyut, ajtózárat kapcsol e rendesen .

Laci!
(#) lukovicsek válasza jules40 hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Üdv.
Hibakódot nem ir ki?
(#) jules40 válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Szia. Sajnos semmit sem ir ki.
(#) lukovicsek válasza jules40 hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Amikor villog akkor valamég zöld led még ég mellette?
(#) sanykaraj válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Lecsukás után elindul de ahogy bekapcsol megpörgeti párszor a dobot és kikapcsol.
(#) kamaro hozzászólása Júl 3, 2012 /
 
Sziasztok!
Holnap megyek megnézni egy mosógépet, és gondoltam tudtok adni pár tippet hogy mi lehet a gond és merre keresgéljek. Szóval egy Whirpool AWE6316-ról van szó, a mosás első 20 percében minden rendben van aztán elkezd rövid, de meghatároztalan időközönként ki-be kapcsolgatni a mosógép. Ilyenkor az összes elektronika és a motor is leáll, mintha ki lenne húzva. Merre keressem a hibát?
Következő: »»   160 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem