Fórum témák
» Több friss téma |
Bocsánat, hogy későre válaszolok, de számítógép problémák miatt, csak most tudok írni. A szénkefe tipp bejött, mert a zaj elmaradt, a progi is végigfut, de a vízszint érzékelőnél valószínű, hogy valami hiba van, mert a vízbevitelt elaprózza, nem úgy mint előtte. Köszönettel: Jani.
Szia!
Nem tudom mire gondolsz, hogy elaprózza a vízfelvételt!? A vizet némelyik gép többszörre veszi fel. Ha működik rendesen a gép, akkor szerintem ezzel nem igazán kell foglalkozni. Bye, Palkó.
Aha,
Hát én is úgy csináltam, hogy először egy használt betétet tettem rá, de csak kívülről, azzal először nem akart menni, de végig hagytam menni a programot. Ez után újra elindítottam és utána már végig ment rendesen, centrizett is. Ezek után raktam bele egy új betétet, és megy rendesen. Köszi még 1x a segítséget. Minden jót, bye, Palkó.
Hát...kipróbáltam amit írtál/kapcsoló tekergetés/ de semmi nem változott csak annyi hogy akkor nem villogott hanem folyamatosan világított.
Nem marad más hátra mint előre,szétkapni. Majd jövök hogy mit látok
Sziasztok!
Indesit Wt120 mosógép problémája, hogy nem hajlandó centrifugázni. Amikor odaér a program, hogy fel kellene pörgetni a dobot, nem kapcsol magasabb fordulatra, csak az alacsony fordulatszámon pörög, közben szivattyúzik. Próbáltam visszaolvasni itt a témákban, hasonló gondot találtam más típusú mosógépnél, de erre nem tudom alkalmazni az ott adott javaslatot. A vízszint érzékelőt már kicseréltem, nem oldotta meg a problémát. Van valami referenciapont, ahol tudok feszültségeket mérni, ami megmutathatná mi a gond? Esetleg nem is elektronika gond? A panelról teszek fel képet, hátha valaki meglát rajta valamit, amit én nem vettem észre. Köszönöm!
Amikor szivattyúz, akkor a víz távozik is a dobból? Mert lehet szivattyú, de szűrő hiba is. Amíg nem távozik a víz nem kapcsol nagyobb fordulatra.
Igen, amit ezen a kis fordulaton képes kicsapni a dobból, az kifolyik. Szűrőt, egész kifolyórendszert átnéztem, nincs eltömődés, tiszta. Ha levettem a szivattyú előtti gumicsonkot és látom a dobot, akkor szabad az út, ott már nem lehet dugulás?
Megnéztem mindent benne,de semmilyen külső sérülést nem láttam.Minden csatlakozást összenyomtam,hátha az lazult ki.
Éééés...láss csodát..MŰKÖDIK! :yes: Váltja azonnal a programokat,törli mikor alapállásba kapcsolom,minden funkció működik rajta. Most is dolgozik a kicsike,remélem csak ennyi volt a baja hogy a szállítás során meglazult valamelyik csatlakozás. Ha esetleg mégis újra jelentkezik valami bibi akkor jövök segítséget kérni. Köszönöm. További nagyon szép napot mindenkinek.
Ha közvetlenül centrifugálásra kapcsolsz akkor is ez a helyzet?
Igen, megvártam, míg feltölt vízzel, akkor át centrire, kinyomta a vizet, és nem pörgött fel.
A panelen a bal alsó sarokban mintha azoknak a tirisztoroknak (javítsatok ki ha nem az a neve)picit meg lenne pörkölődve a lábuk vagy csak a fényképen látszik így?Ja és a motorba a szénkeféket is nézd meg.
Üdv.
Az összes relék lábait forraszd át és a környezetüket a nyákon nézd át nagyítóval nincsenek e a forraszások kikarikásodva, szerintem csak ennyi lesz a hiba ezeknél ez gyakori, gondolom a légcsapdát kipucoltad már, és igen a szénkefék állapota.
Köszönöm! Hihetetlen, hogy mikor korábban néztem, nem tűntek fel a vékony, kis karikák. A szemem majd kigúvadt, mire végignéztem a nagyítóval, de átforrasztottam mindet, ami gyanús volt. A motornak ma már nem állok neki, de holnap a próbamosást is megejtem, remélem, sikeres lesz!
Megnéztem a keféket, ha jól emlékszem, valaki azt írta korábban, hogy 2,5-3 cm kell legyenek. Akkor ez csere?
Tiszteletem mindenkinek!
Van egy olyan problémám hogy a Hoover HNWL 6136 -os mosó-szárító gépem bekapcsoláskor elindul de röviddel utána leáll és a bekapcsoló ledje az időzítő kapcsoló ledjével együtt 7x felvillan és ezt ismétli. Mi lehet ennek az oka. Esetleg hol találhatok hibakódot? Köszönöm Mátyás
Ezt most nem értem.Ekkora maga a kefe vagy csak ennyi lóg ki a tokból?
Ilyen hosszú kefét nem szoktunk kicserélni, még 1cm kophat belőle, ez még 1-2évet elmegy.
Üdv
Valóban felületesen néztem a képre és nem figyeltem, hogy ez csak a tokból kilógó rész. Ennek ellenére nem gondolnám, hogy ártalmas dolog kicserélni, ha már kint van. Az új több mint kétszer ilyen hosszú.
Sziasztok! Este beállítottam a mosogépet, hogy 3 óra múlva mosson, de nem indult el. Reggel töröltem a programot és próbáltam elindítani, de nem sikerült. Többször próbáltam törölni, indítani, de semmi. Kikapcsoltam, kihúztam a konektorból, majd vissza, de így sem lett jó. Vízet elzártam, vissza nyitottam, semmi.
A típusa : FAGOR FCH-1250 Hívjak szerelőt, vagy lehet vele itthon is valamit csinálni? Köszi
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy van egy Indesit WS84TX típusú mosógépünk, aminek letört a nyitója (fél hold alakú). Sikerült szereznem egy újat és kinyitnom a mosógépet, de nem tudom hogyan tudnám kiszedni a régit és berakni az újat. Hogyan kell szétszedni azt a részét a gépnek?
Sziasztok.
Valaki találkozott már ilyennel? Indesit WIN82- egy programot csinál és nem lehet se törölni se változtatni. Laci!
Nem jól írtam! WIA82.
Megvan a bűvös hiba ennél a tipusnál: POTI csere!!
A régi keféket visszatettem, a próbamosás most van folyamatban. A helyzet nem változott. Viszont bocsánat, de elfelejtettem ide írni (mert kb fél éve nem használtuk és elfelejtettem, hogy így kezdődött az egész hiba), hogy nem fűti fel a vizet.
Tehát a teljes hibajelenség: nem fűti fel a vizet, nem pörög fel a centrifuga.
Én most olvastam egy gépnél hogy nem volt jő a fűtőszál nem jelzett semmi hibát csak egyszerűen nem centrizett szerintem cseréld ki a fűtőszálat és akkor jó lesz szerintem.
Üdv nemrég jelenkezet a mosógépünkön egy probléma. Néha a program kiválasztó rész a nagy középső a képen elkezd forogni és nem mos ki (ez ellen eddig annyit tetem hogy szétszedtem ilyenkor és a kifolyó csőből kiszedtem a szutykot minden ment utána) Ez egy indesit wt90. MI lehet a hiba forrása ? DE ha simán leszedem a kifolyó csövet simán levegőzni hagyom akkor már nem jelentkezik a probléma.
Szép napot! Ez a jelenség arra utal, hogy a mosógép légcsapdája eltömődött. Ajánlatos a kitisztítása, és az egész gép egy liter 20%-os ecetet, + egy szódabikarbónát a dobba betölteni, és egy főzőmosás programot lefuttatni. Ezt ajánlatos félévente elvégezni.
Üdv: Jani.
Kiszedtem a fűtőszálat. 31,2 ohmot mérek rajta, nincs testzárlat. Ennyivel még jó?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |